نوشته شده توسط فرناز اخباری

نگاهی عمیق‌تر به پسوریازیس

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری

 

به گزارش سایت medicalnewstoday.com

درمان التهاب مزمن با پسوریازیس

اگرچه علت دقیق پسوریازیس ناشناخته است، پزشکان آن را یک بیماری التهابی ناشی از سیستم ایمنی می‌دانند. این بدان معنی است که التهاب ریشه این بیماری است. بیش از ۳٪ از بزرگسالان در ایالات متحده پسوریازیس دارند. این بیماری باعث علائم پوستی مانند برآمدگی پلاک‌ها و تغییر رنگ می‌شود و همچنین می‌تواند سایر قسمت‌های بدن مانند مفاصل و چشم‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. کارشناسان معتقدند التهاب عامل مشترکی است که می‌تواند بر این نواحی مختلف تأثیر بگذارد.

علت التهاب در پسوریازیس چیست؟

در افراد مبتلا به پسوریازیس، اختلال در عملکرد سیستم‌ایمنی باعث ایجاد سلول‌های التهابی در لایه میانی پوست می‌شود که به نام درم شناخته می‌شود. این بیماری همچنین رشد سلول‌های پوست را در اپیدرم، لایه بیرونی پوست، سرعت می‌بخشد.

به‌طور معمول، سلول‌های پوست در مدت یک ماه رشد کرده و پوسته پوسته می‌شوند. این روند در افراد مبتلا به پسوریازیس تا چند روز افزایش می‌یابد. به جای ریزش، سلول‌های پوست روی سطح پوست انباشته می‌شوند که منجر به علائم ناراحت‌کننده‌ای مانند برآمدگی پلاک‌ها، پوسته‌ها، تورم و قرمزی یا تغییر رنگ می‌شود.

اگرچه پسوریازیس یک بیماری پوستی است، اما التهاب مرتبط با پسوریازیس بر کل بدن تأثیر می‌گذارد و می‌تواند خطر بیماری قلبی، سرطان، بیماری التهابی روده و آرتریت پسوریاتیک را افزایش دهد.

آیا راهی برای درمان التهاب وجود دارد؟

اگرچه التهاب در پسوریازیس به دلیل اختلال در سیستم‌ایمنی است، اما مطالعات نشان می‌دهد که افراد می‌توانند این التهاب را از طریق تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی کاهش دهند که می تواند به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

با استفاده از این روش‌ها، بسیاری از افراد مبتلا به پسوریازیس می‌توانند بهبودی را حفظ کنند، که دوره طولانی بدون تجربه علائم پسوریازیس است.

علاوه بر این، داروهای خاصی برای درمان پسوریازیس با کاهش التهاب کار می‌کنند. این‌ها شامل کورتیکواستروئیدهای موضعی، داروهای بیولوژیک تزریقی و داروهای خوراکی است.

افراد مبتلا به پسوریازیس متفاوت هستند. برخی از افراد به درمان گسترده تری نسبت به دیگران نیاز دارند.

چگونه التهاب را درمان کنیم

در حالی که در حال حاضر هیچ درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد، عادات زیر ممکن است به کاهش التهاب مرتبط با پسوریازیس و افزایش شانس بهبودی فرد کمک کند.

خوردن یک رژیم غذایی مغذی

رژیم غذایی به شدت با التهاب سیستمیک مرتبط است. مطالعات نشان می‌دهد که برخی از الگوهای غذایی التهابی می‌تواند خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش داده و علائم را بدتر کند.

یک رژیم غذایی مغذی برای همه متفاوت به نظر می رسد. با این حال، مراحل زیر ممکن است به فرد کمک کند تا یکی را ایجاد کند:

  • اجتناب از غذاهای التهاب‌زا: برخی غذاها و نوشیدنی‌ها حاوی مواد پیش التهابی هستند که التهاب را افزایش می‌دهند و علائم پسوریازیس را تحریک می‌کنند. به عنوان مثال می توان به نوشابه و غذاهای فوق‌فرآوری شده مانند تنقلات شور، شیرینی‌ها و محصولات گوشتی فرآوری شده اشاره کرد.
  • در نظر گرفتن یک رژیم غذایی ضد‌التهابی: رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و سایر غذاهای مغذی به طور مداوم علائم پسوریازیس را کاهش می‌دهند. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ روی ۳۵۷۳۵ نفر از جمله ۳۵۵۷ نفر مبتلا به پسوریازیس نشان داد که افرادی که رژیم مدیترانه‌ای را دنبال می‌کردند در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال نمی‌کردند پسوریازیس شدیدتری داشتند.

حفظ وزن سالم

چاقی یک عامل خطر برای ایجاد پسوریازیس است. افراد مبتلا به پسوریازیس که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند نیز ممکن است علائم شدیدتری را نسبت به افراد با وزن متوسط ​​تجربه کنند.

کاهش وزن ممکن است نشانگرهای التهابی را کاهش دهد و به کاهش علائم پسوریازیس در افراد دارای اضافه وزن کمک کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که افراد مبتلا به پسوریازیس و اضافه وزن یا چاقی که از طریق یک برنامه ۱۰ هفته ای وزن بدن خود را ۱۲٪ کاهش دادند، ۵۰ تا ۷۵٪ کاهش در شدت پسوریازیس داشتند. شرکت کنندگان میانگین کاهش وزن ۲۳ پوندی را تجربه کردند.

اجرای سایر عادات سالم

چندین عادت می‌تواند به کاهش التهاب و بهبود علائم پسوریازیس کمک کند، مانند:

  • اجتناب یا ترک سیگار: سیگار به‌طور قابل توجهی به سلامت فرد آسیب می‌رساند و بیماری‌های التهابی از جمله پسوریازیس را بدتر می‌کند.
  • کاهش مصرف الکل: نوشیدن بیش از حدالکل می‌تواند به التهاب و بدتر شدن علائم پسوریازیس کمک کند.
  • فعال ماندن: اجتناب از نشستن طولانی مدت ممکن است به کاهش علائم پسوریازیس کمک کند. یک بررسی تحقیقاتی نشان داد که افراد مبتلا به پسوریازیس که زندگی کم تحرکی دارند در مقایسه با افرادی که به‌طور منظم ورزش می‌کنند علائم شدیدتری دارند.
  • خواب کافی: نداشتن خواب کافی می‌تواند منجر به یک حالت پیش التهابی در بدن شود. مطالعات نشان می‌دهد که خواب ضعیف و ناسازگار می‌تواند نشانگرهای التهابی در خون را افزایش دهد. کارشناسان توصیه می کنند که بزرگسالان برای داشتن سلامتی مطلوب، ۷ تا ۹ ساعت در شب بخوابند.
  • مدیریت سطوح استرس: استرس طولانی مدت سیستم‌ایمنی را بیش از حد فعال می‌کند و به حالت پیش التهابی کمک می‌کند. تا ۸۸٪ از افراد مبتلا به پسوریازیس، استرس را به عنوان محرک علائم خود گزارش می‌دهند. استفاده از تکنیک‌های کاهش استرس مانند مدیتیشن و یوگا ممکن است کمک‌کننده باشد.

چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی باشید

هر کسی که عود پسوریازیس را تجربه می‌‌کند و علاقه‌مند به یادگیری روش‌‌های کاهش علائم و التهاب پسوریازیس است، ممکن است بخواهد با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود از جمله متخصص پوست خود صحبت کند.

آن‌ها می‌توانند روش‌های درمانی را بر اساس شدت علائم توصیه کنند و توصیه‌هایی برای تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی ارائه دهند که ممکن است به کاهش التهاب و کاهش علائم پسوریازیس کمک کند. آن‌ها همچنین ممکن است مصرف ویتامین‌ها یا مکمل‌ها را پیشنهاد کنند.

منبع: medicalnewstoday.com


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند