نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

پاکسازی ارگان‌های حیاتی با این مواد غذایی

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان , تغذیه سالم

 

خون، روده، کبد، کلیه‌ها، ریه‌ها و پانکراس جزو اعضای حیاتی بدن ما هستند که مراقبت از سلامتی آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بدن ما به طور روزانه در معرض ضایعات زیادی قرار دارد بنابراین سم‌زدایی و پاکسازی گاه به گاه آن، الزامی است.

بدن ما بدون وقفه در حال کار کردن است تا به وظایف خود عمل کند. مواد غذایی را دریافت و با تجزیه آن‌ها مواد مورد نیاز عملکردهای حیاتی را تأمین می‌کند. اما همیشه به دلیل ورود سموم و توکسین‌ها ضعیف شده و بیمار می‌شود.

در نتیجه لازم است شما در جهت دفع این سموم همیار بدن‌تان باشید. در این مطلب در خصوص این ارگان‌ها و روش‌های سم‌زدایی از آن‌ها بیشتر صحبت می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

قدرت سم‌زدایی از بدن

بدن ماشینی است که بدون وقفه حتی زمانی که خواب هستیم کار می کند. برای اینکه به اندازه کافی موثر باشد و آن‌گونه که باید به وظایف خود عمل کند لازم است که مواد اولیه با کیفیتی در اختیارش قرار دهید. به تدریج که زمان می‌گذرد و سن بالا می‌رود بدن ضایعات مواد غذایی را در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره می‌کند. این مسئله نیز منجر به بروز بیماری‌ها و اختلالات می‌شود.

اگر می‌خواهید سالم باشید، دچار خستگی زودهنگام نشوید، آنفلوانزا، سرماخوردگی و رنگ پریدگی به سراغ‌تان نیاید لازم است که هر از گاهی این ماشین خستگی ناپذیر را تمیز کنید. این کار به کاهش وزن، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و حتی خوش خلق و شاداب بودن کمک زیادی می‌کند. یادتان باشد که بیشترین مشکلات و بیماری‌های مزمن ناشی از همین تجمع توکسین‌ها به مرور زمان است.

این ضایعات باعث آسیب به DNA و به خطر انداختن عملکردهای حیاتی و سلول‌های بدن می‌شود. ارگان‌هایی که بیشتر در معرض تجمع توکسین‌ها قرار دارند شامل روده‌ها، کلیه‌ها و کبد است چون وظیفه تبدیل مواد غذایی را برعهده دارند. این ارگان‌ها تصمیم می‌گیرند که چه چیزی باید در بدن حفظ و چه چیزی باید دفع شود. پانکراس و ریه‌ها نیز نقش مهمی در زمان جداسازی بقایای مواد غذایی دارند. خون مواد مغذی و توکسین‌ها را در بدن به حرکت در می‌آورد. زمانی که ضایعات و سموم بیشتر باشد مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد می‌شود.

چگونه روده‌ها را از شر توکسین‌ها خلاص کنیم؟

سندرم روده تحریک‌پذیر چیزی جز نتیجه میزان بالای ضایعات تجمع کرده در روده‌ها نیست. مشکلات دیگر نیز شامل یبوست و افزایش وزن هستند. همانطور که برخی مواد غذایی، مضر و آسیب رسان هستند برخی دیگر باعث بهبود عملکرد روده‌ها و پاکسازی این ارگان می‌شوند. داشتن رژیم غذایی متعادل از اهمیت بالایی برخوردار است. برای پاکسازی روده، روزانه مایعات زیادی بنوشید (آب، آب میوه‌های خانگی، دمنوش‌ها) و مواد غذایی زیر را نیز زیادی مصرف کنید:
میوه‌های تازه به همراه پوست
سبزیجات خام
مخمر آب جو
گندم و مشتقاتش
جوانه‌ها
جلبک‌ها
اسفناج
بادام
بروکلی
شاهی
حبوبات
آلبالو و گیلاس
تخم کتان
چغندر

چگونه کلیه‌ها را از شر سموم خلاص کنیم؟

کلیه‌ها وظیفه تصفیه کردن مایعات و تولید ادرار برای دفع توکسین‌ها و سموم را بر عهده دارند. زمانی که این اعضای لوبیایی شکل آسیب ببینند کار تصفیه لنگ می‌شود و این مسیله باعث ایجاد مشکلات جدی‌تر مانند نارسایی کلیوی، سنگ یا نفریت یا التهاب کلیه می‌شود. برای پاکسازی گاه‌به‌گاه این ارگان توصیه می‌کنیم که روزانه بین ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشید. از دم کرده‌های ادرارآور مانند دم کرده جعفری، گل قاصدک و آنیس استفاده کنید. در برنامه غذایی تان آب میوه‌های سم‌زدایی مانند آب خیار، آب هویج، آب هندوانه، آب لیموترش، آب تربچه و آب کرفس را وارد کنید. مواد غذایی ادرارآوری مانند بروکلی، آرتیشو، شاهی، آناناس و پیاز بیشتری مصرف کنید.

چگونه کبد را از شر سموم خلاص کنیم؟

کبد این قدرت را دارد که توکسین‌ها را قبل از دفع کردن به عناصر بی‌ضرر تبدیل کند. اما معمولاً بخشی از ضایعات، داخل این ارگان مانده و باعث بروز بیماری‌های متعددی می‌شوند. علایمی مانند گاز، ورم شکم در نتیجه نفخ، حالت تهوع، قولنج، یبوست، سوءهاضمه و اسهال می‌توانند نشان دهنده‌ی این باشند که کبد کثیف و انباشته شده است.

برای پاکسازی کبد و خلاص شدن از چنین علایمی می‌توانید از درمان‌های طبیعی استفاده کنید. برای این کار می‌توانید روزانه یک فنجان مخلوط آب ولرم و لیموترش مصرف کنید. نوشیدنی آب چغندر و لیموترش نیز برای پاکسازی کبد موثر است. همچنین می‌توانید آب دو عدد گریپ فروت، دو عدد لیموترش، یک عدد پرتقال و یک قاشق روغن زیتون را مخلوط کرده و در طول روز میل کنید.

دیگر پاک کننده‌های کبد

غلات سبوس‌دار: غلات سبوس‌دار که سرشار از ویتامین B کمپلکس است، روند سوخت‌و‌ساز چربی بدن را سرعت می‌بخشد و به حفظ سلامت کبد کمک می‌کند.

روغن زیتون: اسید چرب امگا-۳، به سوخت چربی کمک می‌کند و کبد را سالم نگه می دارد. این نوع اسیدهای چرب در روغن زیتون موجود است.

سیر: سیر خاصیت پاک کننده دارد. ۲ ترکیب حیاتی به نام «آلیسین» و «سلنیم» موجود در سیر، ماده تصفیه کننده کبد به حساب می‌آید.

سیب: این میوه حاوی پکتین است که سموم موجود در معده را پاکسازی می‌کند و در نتیجه سموم موجود در کبد را کاهش می‌دهد.

سبزیجات: گروه سبزیجات از جمله گل کلم، کلم برگ، کلم بروکلی و… حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان است که برای عملکرد کبد مفید است.

چغندر قرمز: به علت بالا بودن میزان فلامانویید در این گیاه، قدرت آنزیمی کبد را بهبود می‌بخشد.

آواکادو: به بدن در تولید «گلوتاتیون» کمک می‌کند. این نوع آنتی‌اکسیدان به کبد کمک می‌کند تا خود را تمیز کند.

سبزیجات سبز: این نوع سبزیجات حاوی کلروفیل است که رنگ سبز ایجاد می‌کند. کلروفیل نوعی رنگ دانه است که به دفع سموم کبد کمک می‌کند.

گریپ‌فروت: کبد با کمک ویتامین C می‌تواند خود را سم‌زدایی کند. علاوه بر آن، ویتامین C آن به بدن در تولید آنزیم‌های تمیز کننده کبد کمک می‌کند.

تخم گشنیز: دانه گشنیز را در آب خیس و روز بعد میل کنید. این کار باعث خنک شدن حرارت بدن و دفع سموم از کبد می‌شود.

زردچوبه: این ادویه خاصیت ضد‌التهابی دارد. بنابراین اگر کبد شما ملتهب است، غذاهای حاوی زردچوبه میل کنید زیرا به کاهش التهاب کبد کمک می‌کند.

گردو: کبد، اغلب با آمونیاک مسموم می‌شود. گردو حاوی نوعی اسید آمینه است که آمونیاک کبد را متلاشی می‌کند و این عضو را تمیز نگه می‌دارد.

عرق شاتره و کاسنی: مخلوط این دو عرق باعث می‌شود تا سموم کبد دفع شود و عملکرد کبد درست صورت گیرد. البته دم کرده گیاه شاتره و کاسنی خواص درمانی بیشتری نسبت به عرق آن دارد اما به دلیل دسترسی آسان‌تر مصرفش را توصیه می‌کنیم.

چای سبز: این چای خواص متعددی دارد. «کاتکینز» نوعی آنتی‌اکسیدان موجود در این نوشیدنی برای تصفیه کبد مفید است.

چگونه پانکراس را از شر توکسین‌ها خلاص کنیم؟

پانکراس یا همان لوزالمعده عضوی است که در هضم مواد غذایی و تنظیم میزان گلوکز یا همان قند خون نقش دارد. اگر پانکراس به خوبی به وظایف خود عمل نکند مشکل پانکراتیت (تورم و التهاب پانکراس) یا سرطان پانکراس بروز می‌‌کند. بهترین مواد غذایی برای پاکسازی پانکراس عبارتند از:
ریشه گیاه قاصدک
سیر
گیاه جنتیانا
دارچین
اکیناسه
ریشه گیاه شیرین بیان

چگونه ریه‌ها را از شر توکسین‌ها خلاص کنیم؟

درست است که مصرف دخانیات بیشترین آسیب را به ریه‌ها زده و آن‌ها را آلوده به سموم و ترکیبات شیمیایی می‌کند اما افراد غیرسیگاری نیز نیاز دارند هر از گاهی ریه‌های خود را تمیز کنند. آلودگی‌های محیطی، استنشاق گاز یا زندگی با افراد سیگاری باعث مسمومیت ریه می‌شود. بخور گرفتن با گیاهان اکسپکتورانت بهترین روش برای سم‌زدایی از ریه‌ها است. برای این کار به ازای هر دو لیوان آب یک قاشق برگ خشک گیاهانی مانند اوکالیپتوس یا نعنا استفاده کنید. آن را روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب به جوش می‌آید صورت خود را روی بخار گرفته و بخور بگیرید.

برای تصفیه خون چه باید کرد؟

اگر خیلی زود بیمار می‌شوید، مدام دچار آلرژی می‌شوید و یا از مشکلات پوستی رنج می‌برید باید به فکر سم‌زدایی از خون‌تان باشید. خون تمیز برای سلامت ضروری است اما به دلایل متعددی به ویژه به دلیل دفع نامناسب توکسین‌ها از ارگان‌ها آلوده می‌شود. شایع‌ترین علامت آلوده شدن خون به توکسین‌ها پوست خراب و آکنه‌دار است. گیاهان و مواد غذایی زیر باعث تصفیه خون می‌شوند:
گیاه باباآدم
گیاه خمان یا آقطی سیاه
گزنه
قاصدک
لیموترش
آلویه ورا
آلبالو

حرف آخر

برای استفاده از این داروهای گیاهی حتماً با یک متخصص مشورت کنید تا با توجه به سن، وزن، جنسیت و شرایط بدنی و همچنین داروهای مصرفی‌تان، میزان مصرف و گیاهان مناسب را برایتان تجویز کند. سعی کنید از داروهای گیاهی بیش از میزان تجویز شده استفاده نکنید چون این نوع داروها نیز عوارض جانبی خود را خواهند داشت.

منبع: سایت تبیان

 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند