با ۶ نیروگاه پروتئین گیاهی آشنا شوید!
بیماریها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان , تغذیه سالم , بهنوش فرجی
به گزارش سایت webmd.com
پروتئین در حال حاضر جزوه مواد مغذی محسوب میشود. تحقیقات نشان میدهد که داشتن پروتئین کافی در هر وعده غذایی ممکن است به شما کمک کند تا با افزایش سن عضله را حفظ کنید. و شما مجبور نیستید در رژیم غذاییتان برای دریافت پروتئین گوشت مصرف کنید. در اینجا شش گزینه غنی از پروتئین وجود دارد که به شما معرفی میکنیم.
۱- بادام زمینی
بادام زمینی تازه بهعنوان بالاترین مغز پروتئینی است، با مصرف ۸ گرم بادام زمینی در یک وعده نیاز روزانهتان را دریافت میکنید. بادام زمینی غیر از اینکه از نظر پروتئین غنی باشد از نظر فیبر هم غنی است.
بهتر است بهجای تنقلات در رژیم غذایی جایی برای بادام زمینی در رژیم غذایی خود قرار دهید. اگرچه همه آجیلها منبع خوبی از پروتئین هستند، اما بادام زمینی مقرون به صرفهترین دسته است.
۲- شیر سویا
شیر بادام ممکن است در حال حاضر محبوب باشد، اما در واقع پروتئین آن بسیار کم است، فقط حدود یک گرم در لیوان. شیر سویا تنها شیر غیرلبنی است که بهطور طبیعی منبع خوبی از پروتئین است، همان مقدار که شیر گاو معمولی در هر فنجان پروتئین دارد شیر سویا هم به همان مقدار دارای پروتئین است.
۳- عدس
نصف فنجان عدس پخته شده معادل ۱۲ گرم پروتئین دارد، به اندازه دو اونس گوشت گاو پروتئین! عدس قرمز مقدار کمتری دارد اما هنوز منبع خوبی محسوب میشود. همچنین سرشار از فیبر است. و اگر سعی در انتخاب غذای دوستدار محیط زیست دارید، بدانید که عدس یک محصول بسیار پایدار است، زیرا برای رشد به آب کمی احتیاج دارد.
۴- کینوا
دانه محبوب گیاهخواری است. زیرا بر خلاف بیشتر غذاهای گیاهی، یک پروتئین کامل است. و تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را دارا است و یک فنجان کینوا پخته شده دارای هشت گرم پروتئین (تقریباً مشابه همان دو برش بوقلمون خوراکی) و فاقد گلوتن است. عطر و طعم آن کمی مغزدار است و شما آن را مانند برنج در آب (یا آبگوشت) میپزید.
۵- نخودفرنگی
نصف فنجان نخودفرنگی حاوی چهار گرم پروتئین است. در رژیم غذاییتان جایی برای نخودفرنگی باز کنید و از پروتئینش بهره ببرید.
۶- دانه کدو تنبل
یک چهارم فنجان دانه کدو تنبل پوسته شده حاوی هشت گرم پروتئین است. آنها همچنین آهن، چربی امگا ۳ و لیگنان دارند، که اینها مواد شیمیایی گیاهی طبیعی هستند که میتوانند به مبارزه با سرطان کمک کنند.
منبع: webmd.com