نوشته شده توسط شیرین کریمی

افسردگی، چاقی و خواب در نجات‌یافتگان از سرطان رحم

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان. , اخبار پزشکی, شیرین کریمی , بارداری و زایمان , بهداشت بانوان

 

به گزارش سایت کلینیک کلیولند consultqd.clevelandclinic.org که در تاریخ ۲۵ نوامبر ۲۰۱۹ منتشر شده است.

وزن بیشتر به معنای خواب کم و کیفیت پایین زندگی است.

براساس یک مطالعه جدید، برای بیماران مبتلا به مرحله اول سرطان رحم (آندومتر) که به شدت و به شکل بیمارگونه چاق هستند، کمبود خواب ممکن است یک مشکل خاص باشد و می‌تواند به سطوح بالاتر افسردگی و کیفیت پایین زندگی منجر شود. مطالعه تازه منتشر شده توسط محققان کلینیک کلیولند، ارتباط بین چاقی و کیفیت خواب را در برخی از زنان مبتلا به سرطان آندومتر نشان می‌دهد.

شیوع و مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان رحم در ایالات متحده – چهارمین سرطان اصلی در زنان – در حال افزایش است. نود و پنج درصد از سرطان‌های بطنی یا زهدانی سرطان آندومتر یا رحم هستند و اگر شاخص توده بدنی (BMI) در زنان بیش‌تر از ۳۰ کیلوگرم بر مترمربع باشد خطر ابتلا به این بیماری از ۱٫۷ تا ۴٫۵ برابر بیشتر از کسانی که شاخص تودۀ بدنی طبیعی دارند. شاخص تودۀ بدنی سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد فرد است.

اختلالات خواب در نجات‌یافتگان از سرطان شایع است، اما در مورد این مشکل در زنان مبتلا به سرطان آندومتر اطلاعات کمی در دست است. در این جمعیت، محققان دانشگاه Case Western Reserve و کلینیک کلیولند فرض کردند که کیفیت خواب پایین‌تر خواهد بود، افسردگی افزایش می‌یابد و کیفیت زندگی در نجات‌یافتگان سرطان آندومتر مبتلا به چاقی کاهش می‌یابد. نتایج مطالعه آنها، بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های زنانی است که به دنبال کاهش وزن در آزمایش “REWARD” ثبت نام کرده‌اند، این یافته‌ها در ماه سپتامبر در مجلۀ «مراقبت‌های حمایتی در سرطان» منتشر شد.

دکتر جی آلبرتز، نویسندۀ اول این مقاله و معاون ارشد نوآوری در انستیتوی عصب‌شناسی، می‌گوید: «این یک مطالعه مشاهده‌ای بود که از داده‌های اولیه آزمایش REWARD استفاده می‌کرد. پیام متخصصان بالینی این است که لزوم ارزیابی چند رشته‌ای و درمان این بیماران می‌تواند به مداخلات مؤثری کمک کند که خواب را به عنوان هدف و عملکرد شناختی را به عنوان یک نتیجۀ فرعی بهبود بخشد.»

آزمایش مداخله در سبک زندگی

آزمایش REWARD یک مداخله در شیوه زندگی ۱۲۰ زن چاق و مبتلا به سرطان آندومتر در موسسات وابسته به مرکز جامع سرطان است. محققان برای اولین بار در حال ارزیابی این موضوع هستند که آیا ورزش «یاری‌رسان» (ورزشی که برای انجام آن باید به بیمار کمک کرد)، همراه با یک برنامه رفتاری رژیم غذایی گروهی، می تواند به کاهش وزن بیماران در پایان درمان سرطان کمک کند.

بیمارانی که ورزش «یاری‌رسان» می‌کنند از یک دوچرخه ورزشی ثابت با موتور استفاده می‌کنند که به آنها کمک می‌کند تا سرعت پدال زدن را ۳۵٪ بیشتر از میزان اختیاری خود نگه دارند. داده‌های REWARD در حال تجزیه و تحلیل هستند و اگر مداخله موفقیت آمیز باشد، می‌تواند به راحتی برای استفاده در افراد چاق و بدون سرطان نیز سازگار شود تا کاهش وزن پایدار، کیفیت زندگی و بقای کلی را بهبود بخشد. ۱۰۰ زن در REWARD برای مطالعه و تحقیق دربارۀ خواب، کیفیت زندگی و افسردگی ثبت نام ‌شدند. تمام آنها مبتلا به سرطان آندومتر مرحله اول بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۶۰ سال بود. میانگین شاخص توده بدنی ۴۲٫۱ کیلوگرم در متر مربع بود.

محققان برای اندازه‌گیری هفت مؤلفه خواب شرکت کنندگان از شاخص کیفیت خواب پیتسبورگ (PSQI) استفاده کردند، این هفت مولفه از کیفیت خواب ذهنی تا اختلال در طول روز را شامل می‌شود. افسردگی با استفاده از پرسشنامه افسردگی ۲۱ موردی بِک مورد ارزیابی قرار گرفت. از ارزیابی کارکردی درمان سرطان عمومی (FACT-G) برای سنجش کیفیت زندگی، بر اساس حوزه‌های بهزیستی جسمی، عملکردی، خانوادگی- اجتماعی و عاطفی استفاده شد.

نویسندگان دریافتند که تقریباً دو سوم (۷۲٫۳٪) از مبتلایان به سرطان آندومتر کیفیت خواب نامناسبی دارند و بیشترِ آنها (۷۱٫۲٪) گزارش کردند که کمتر از ۷ ساعت در شب می‌خوابند. دکتر آلبرتز می‌گوید: «تقریبا ۴۰٪ از بیماران ما گزارش دادند که کمتر از ۶ ساعت در شب خواب دارند. این معنادار است. سطح و فراوانی افسردگی در این زنان نیز تعجب‌آور بود. اگر بتوانیم مشکلات خواب آنها را رفع کنیم، ممکن است بتوانیم افسردگی آنها را کاهش داده و کیفیت زندگی آنها را افزایش دهیم.»

به طور قابل توجهی اختلالات خواب و اختلال عملکردی در طول روز توسط زنان مبتلا به چاقی درجه سوم بیشتر از زنان مبتلا به چاقی درجه اول گزارش شده است. کسانی که خواب کم داشتند، نمره افسردگی بالاتر و نمرات کیفیت زندگی پایین‌تری داشتند. بالاترین میزان افسردگی و پایین‌ترین سطح بهزیستی جسمی و عاطفی در نجات‌یافتگان سرطان آندومتر با شاخص توده بدنی ۵۰ کیلوگرم بر متر مربع مشاهده شد.

دکتر نورا ال. ناک، استادیار دانشگاه Case Western Reserve، محقق اصلی آزمایش REWARD و نویسنده اصلی مقاله می‌گوید: «حدود ۶۰٪ از مبتلایان به سرطان آندومتر در مطالعه ما چاق بودند و تقریبا ۲۵٪ شاخص توده بدنی ۵۰ کیلوگرم در مترمربع و بیشتر داشتند. خواب ضعیف و سطح بالاتری افسردگی در این بیماران بسیار چاق ممکن است چاقی آنها را همیشگی کند و کاهش وزن را دشوارتر سازد.»

دکتر چاد میچنر، رئیس موقت بخش مراقبت‌های ویژه سلامت زنان در کلینیک کلیولند و محقق همکار در این مطالعه می‌گوید: «داده‌های ما تأیید می‌کنند که بیماران چاق مبتلا به سرطان آندومتر خواب کم دارند و کسانی که سطح چاقی بالاتری دارند کیفیت خواب بدتری دارند، میزان افسردگی بیشتر و کیفیت زندگی پایین‌تر است.ما تعداد بالایی از بیماران مبتلا به اختلالات خواب را شناسایی کردیم و شروع به معرفی آنها به مرکز خواب کردیم.»

دکتر میچنر سایر متخصصان بالینی را تشویق می‌کند تا با بیماران خود که مبتلا به سرطان آندومتر هستند در مورد خواب صحبت کنند و در صورت کشف اختلالات خواب، به یک متخصص یا مراکز مانند مرکز اختلالات خواب کلینیک کلیولند مراجعه کنند تا کیفیت و میزان خواب‌شان را به حالت عادی درآورند. با تأیید آکادمی پزشکی خواب آمریکا، مرکز اختلالات خواب کلینیک کلیولند یک برنامۀ جامع و تخصصی را اجرا می‌کند که به تشخیص و درمان اختلالات خواب در کودکان و بزرگسالان اختصاص یافته است.

 

منبع: consultqd.clevelandclinic.org


*مطالب مرتبط:

_آیا کیست تخمدان سرطانی می‌شود؟
_راهکارهایی مؤثر برای پیشگیری از فرسودگی زنان در زندگی
_سرطان رحم در زنان، چه کسانی مستعدترند؟
_بیماری‌هایی که زنان از مادران‌شان به ارث می‌برند!
_سوال و پاسخ ( علت خونریزی‌های قبل از یائسگی و شرایط جلوگیری آن چیست؟)

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند