نوشته شده توسط فرناز اخباری

سندرم چرگ اشتراوس از دیدگاه کلینیک مایو (mayoclinic)

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری

 

به گزارش سایت mayoclinic.org

بررسی اجمالی

سندرم چرگ استراوس اختلالی است که با التهاب عروق خونی مشخص می‌شود. این التهاب می‌تواند جریان خون را به اندام‌ها و بافت‌ها محدود کند و گاهی به آن‌ها آسیب دائمی می‌زند. این وضعیت به عنوان گرانولوماتوز ائوزینوفیلیک همراه با پلی آنژیت (EGPA) نیز شناخته می‌شود.

آسم با شروع بزرگسالان شایع ترین علامت سندرم چرگ استراس است. این اختلال همچنین می‌تواند مشکلات دیگری مانند آلرژی بینی، مشکلات سینوسی، بثورات، خونریزی گوارشی و درد و بی‌حسی در دست‌ها و پاها ایجاد کند.

سندرم چرگ اشتراوس نادر است و هیچ درمانی ندارد. علائم را معمولاً می‌توان با استروئیدها و سایر داروهای سرکوب کننده سیستم‌ایمنی قوی کنترل کرد.

علائم

سندرم چرگ استراوس از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. برخی از افراد فقط علائم خفیف دارند. برخی دیگر دارای عوارض شدید یا تهدید کننده زندگی هستند.

همچنین به عنوان EGPA شناخته می‌شود، این سندرم در سه مرحله رخ می‌دهد و به تدریج بدتر می‌شود. تقریباً همه افراد مبتلا به این بیماری آسم، سینوزیت مزمن و افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون به نام ائوزینوفیل دارند.

سایر علائم و نشانه‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • از دست دادن اشتها و کاهش وزن؛
  • درد مفاصل و عضلات؛
  • درد شکم و خونریزی گوارشی؛
  • ضعف، خستگی یا احساس کلی ناخوشی؛
  • راش یا زخم‌های پوستی؛
  • درد، بی‌حسی و گزگز در دست‌ها و پاها.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر دچار مشکلات تنفسی یاآبریزش بینی شدید که از بین نمی‌رود، به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر همراه با درد مداوم صورت باشد. همچنین اگر آسم یا آلرژی بینی دارید که ناگهان بدتر می‌شود به پزشک مراجعه کنید.

سندرم چرگ استراس نادر است و به احتمال زیاد این علائم علت دیگری دارند. اما مهم است که پزشک آن‌ها را ارزیابی کند. تشخیص و درمان زودهنگام شانس یک نتیجه خوب را افزایش می‌دهد.

علل

علت سندرم چرگ اشتراوس تا حد زیادی ناشناخته است. این احتمال وجود دارد که ترکیبی از ژنتیک و عوامل محیطی، مانند آلرژن‌ها یا برخی داروها، باعث واکنش بیش فعال سیستم‌ایمنی شود. سیستم‌ایمنی بدن به جای محافظت در برابر باکتری‌ها و ویروس‌های مهاجم، بافت‌های سالم را هدف قرار می دهد و باعث التهاب گسترده می شود.

عوارض

سندرم چرگ استراوس می‌تواند بسیاری از اندام‌ها از جمله ریه‌ها، سینوس‌ها، پوست، دستگاه گوارش، کلیه‌ها، ماهیچه‌ها، مفاصل و قلب را تحت تاثیر قرار دهد. بدون درمان، این بیماری می تواند کشنده باشد.

عوارض، که به اندام‌های درگیر بستگی دارد، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آسیب عصب محیطی. سندرم چرگ استراوس می‌تواند به اعصاب دست و پا آسیب برساند و منجر به بی‌حسی، سوزش و از دست دادن عملکرد شود.
  • بیماری قلبی. عوارض مربوط به قلب سندرم چرگ استراوس شامل التهاب غشای اطراف قلب، التهاب لایه عضلانی دیواره قلب، حمله قلبی و نارسایی قلبی است.

منبع:  mayoclinic.org


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند