نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

داروی والسارتان ( کنترل فشار‌خون ) از ۲۲ کشور جهان جمع‌آوری می‌شود

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان , دارونامه, اخبار پزشکی

 

دو نوع داروی کنترل فشار خون والسارتان به دلیل احتمال ایجاد سرطان قرار است از ۲۲ کشور جمع‌آوری شود.

به گزارش سالم خبر از سی‌ان‌ان، داروی والسارتان که برای کنترل فشار خون و کمک به پیشگیری از نارسایی قلبی تجویز می‌شود به دلیل دارا بودن یک نوع ماده شیمیایی خطرزا و تاثیر احتمالی این ماده در بروز بیماری سرطان از ۲۲ کشور جمع‌آوری می‌شود.

شرکت دارویی نوارتیس اعلام کرده است قرص‌های دارای پوشش لایه نازک Valsartan/HCT و Sandoz Valsartan به دلیل بهره‌گیری از مواد اولیه یکی از شرکت‌های تامین‌کننده و برخوردار نبودن از استانداردهای کیفی بالا جمع‌آوری می‌شود.

طبق اعلام این شرکت، قرار است داروهای ارسال شده به کشورهای آلمان، نروژ، فنلاند، سوئد، مجارستان، هلند، اتریش، ایرلند، بلغارستان، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، بلژیک، فرانسه، لهستان، کرواسی، لیتوانی، یونان، کانادا، بوسنی و هرزگوین، بحرین و مالتا جمع‌آوری شود.

اگر چه هم‌زمان با این خبر نیز به مصرف‌کنندگان این دارو نیز توصیه شده است که مصرف داروی خود را متوقف نکنند. اداره تنظیم مقررات دارو و بهداشت و درمان اعلام کرده است که در اسرع وقت بیماران با پزشکان خود مراجعه کرده تا داروی جایگزین برای آنان تجویز شود.

دکتر ماری ان باومن نماینده انجمن قلب آمریکا می‌گوید: « بیماران نباید مصرف داروی خود را به‌طور ناگهانی متوقف کنند چون به‌طور قطع می‌تواند برای بیمار مضر باشد. به‌همین دلیل نیز قبل از هرگونه تصمیم‌گیری باید با پزشک خود مشورت کنید و جایگزین مناسبی برای این دارو بیابید.»

شرکت نوارتیس اعلام کرد: « در تست‌های انجام شده روی مواد فعال دارویی والسارتان به وجود یک ناخالصی پی بردیم. این ناخالصی ماده شیمیایی NDMA شناخته شده که از خانواده‌ای با قابلیت سرطان‌زا بودن است.»

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، بررسی‌های انجام شده روی نمونه‌های جانوری نشان می‌دهد ماده NDMAمی‌تواند سمی باشد و به رشد تومورها در کبد، کلیه و مجاری تنفسی منجر شود. همچنین این ماده در مقدار مشخصی برای انسان مضر است.

ما فقط داروی والسارتان توضیح می‌دهیم که چه نوع دارویی بوده است.

قرص والسارتان چیست؟

والسارتان دارویی است که برای فشار خون بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دو شکل قرص و کپسول در بازار موجود است. این دارو به افزایش تراکم عملکرد قلب می‌پردازد.

البته استفاده طولانی‌مدت از آن نیز می‌تواند به رگ‌های خونی مغز و قلب و همچنین کلیه آسیب برساند و سبب بروز سکته‌های مغزی و قلبی و همینطور نارسایی‌های کلیوی بشود. همچنین مصرف آن در در سه ماهه‌ی دوم یا سوم بارداری می‌تواند به آسیب جدی یا حتی مرگ نوزاد بینجامد.

والسارتان باعث انسداد گیرنده‌های آنژیتانین که عملکردش را با مسدود کردن ماده‌ای در بدن انجام می دهد موجب انقباض و گرفتگی رگ‌های خونی می‌شود. این قرص باعث شل شدن عروق خونی و در نتیجه کم کردن فشار خون می شود.

والسارتان همچنین در شرایط ایست قلبی و برای کاهش خطر مرگ بعد از یک حمله‌ی قلبی، تجویز می‌شود.

نحوه مصرف داروی والسارتان چگونه است؟

والسارتان را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید و قبل از مصرف، تمامی مواردی که روی جلد این دارو نوشته شده است را به دقت مطالعه کنید.
دکتر شما ممکن است در دوز مصرفی شما تغییراتی را به وجود آورد تا به بهترین نتیجه دست پیدا کنید. همچنین از مصرف دوز بیشتر یا کمتر از مقداری که برای شما تجویز شده است، خودداری کنید و فقط در همان دوره ی زمانی که برای شما تجویز شده، آن را مصرف کنید.
می‌توانید داروی مورد نظر را به همراه غذا یا بدون آن مصرف کنید. اما آن را در روز، سر ساعت معینی مصرف کنید.
حتی اگر احساس بهبودی به شما دست داد، مصرف دارو را تا زمانی که دکتر برایتان تجویز کرده، ادامه دهید. فشارخون بالا اغلب بدون علامت خاصی است.
اگر یک بار مصرف این دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه بسیار نزدیک به زمانِ مصرفِ بعدی بود، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. فقط در نوبت بعدی، والسارتان را مصرف کنید. برای جبران دوز مصرفی از دست رفته، داروی اضافه مصرف نکنید.
از مصرف مکمل‌های پتاسیم، یا جایگزین‌های نمک در دوره مصرف این دارو خودداری کنید؛ مگر این‌که دکتر به شما گفته باشد.

عوارض جانبی والسارتان چیست؟

اگر هر گونه علائم آلرژیکی زیر را نسبت به این دارو در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.

کهیر
دشواری نفس کشیدن
التهاب صورت، لب‌ها، زبان یا گلو

همچنین قرص والسارتان ممکن است مشکلات زیر را به وجود بیاورد:

تنگی‌نفس (حتی به میزان خفیف)
ادرار کم یا عدم ادرار، تورم، افزایش وزن ناگهانی
ضعف، گیجی، تشنگی فزاینده، از دست دادن اشتها، استفراغ کردن
ضربان قلب نامنظم، یا لرزش در قفسه‌ی سینه
احساس سبکی در سر، احساس اینکه هر لحظه ممکن است بیفتید
میزان پتاسیم بالا – علائم: ضربان قلب آهسته، نبض ضعیف، ضعف ماهیچه‌ها، احساس سوزش
سردرد، سرگیجه، احساس خستگی
علائم آنفولانزا
دل درد، اسهال
کمر درد، درد مفاصل
سرفه

درصورت مشاهده تک تک این علایم به همراه مصرف قرص والسارتان حتما به پزشک مراجعه کنید و با تجویز خود شروع به مصرف این دارو نکنید.

در موارد نادری، مصرف داروی والسارتان ممکن است باعث شکستگی بافت ماهیچه‌ی استخوانی شود و باعث نارسایی کلیوی گردد. در صورتی که درد ماهیچه‌ای که منشاء آن مشخص نیست دارید، یا حساس شده و یا احساس ضعف دارید، خصوصاً اگر این علائم به همراه تب، خستگی غیرمعمول، و ادرار تیره‌رنگ باشد، بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

داروهایی که با والسارتان تداخل دارند

هر دارویی که مصرف می‌کنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، با دکتر در میان گذارید؛ خصوصاً داروهای زیر:

سیکلوسپورین (cyclosporine)
دارویها مُدِر (ادرار‌آور)
لیتیوم
ریفامپین (rifampin)
ریتوناویر (ritonavir)

داروهای ضد‌التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) – شامل آسپرین، ایبوپروفن (Advil, Motrin)، ناپروکسن (Aleve)، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام

البته لیست بالا همه‌ی داروهایی که با والسارتان تداخل دارند را در بر ندارد و سایر داروها نیز ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند؛ اعم از داروهای با نسخه و بدون نسخه، ویتامین‌ها و داروهای گیاهی.

منبع پایگاه خبری سالم خبر


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند