نوشته شده توسط بهنوش فرجی

رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش خطر سرطان پستان می‌شود

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان ,بهداشت بانوان , بارداری و زایمان , تغذیه سالم, بهنوش فرجی , اخبار پزشکی

 

به گزارش سایت‌های livescience و breastcancernow

در یک مطالعه جدید نشان می‌دهد زنانی که از رژیم غذایی پرچرب پیروی می‌کنند بیش‌تر در معرض خطر چندین نوع سرطان پستان هستند.
محققان مطالعه‌ایی برروی ۳۳۷٫۰۰۰ زن که در بین رده سنی ۲۰ تا ۷۰ سال بودند، در ۱۰ کشور اروپا انجام دادند، که این مطالعه طی ۱۱.۵سال مورد پیگیری بوده است.

سابینا سیری محقق انستیتوی ملی سرطان، در میلان گفت: «این مطالعه نشان می‌دهد که رژیم غذایی حاوی چربی اشباع شده، ریسک سرطان پستان را افزایش می‌دهد، و به‌طور واضح نشان می‌دهد که مصرف چربی اشباع‌شده در ایجاد سه زیرگونه سرطان پستان دخیل است.» ” او می‌گوید:« که این مطالعه به سطح آستانه خاصی از جذب چربی اشاره نمی‌کند بلکه خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.»

وی می‌گوید: « کالری حاصل از چربی اشباع‌شده نباید از ۱۰ درصد رژیم غذایی فرد تجاوز کند.»

برای زنی که روزانه ۲۰۰۰ کالری مصرف می‌کند به این معنی‌ست که بیش از ۲۰۰ کالری از چربی‌های اشباع‌شده در گوشت، پنیر، کره و یا غذاهای فرآوری شده را دریافت کرده‌است.

در آغاز این مطالعه زنان پرسشنامه‌‌ایی مربوط به رژیم غذایی و سبک زندگی را تکمیل ‌می‌کردند.  که پس از ۱۱٫۵ سال مطالعه‌، محققان دریافتند ۱۰٫۰۶۲ زن، که حدود ۳درصد از زنان مورد مطالعه بوده‌است مبتلا به سرطان پستان هستند و نوع سرطان پستانی که هر زن داشت، خاطر نشان کرد که مصرف چربی بیشتر، ریسک انواع سرطان پستانی که از هورمون‌های مانند استروژن مثبت تغذیه می‌شوند، افزایش می‌دهد.

زنان مورد مطالعه؛ که بیش‌ترین چربی اشباع شده را مصرف می‌کردند یعنی(حدود ۴۷٫۵ گرم در روز)، در مقایسه با زنانی که کم‌ترین چربی اشباع را مصرف می‌کردند (در حدود ۱۵٫۴ گرم در روز)، حدود ۲۸ درصد خطر ابتلا به این نوع سرطان سینه در آن‌ها افزایش یافته است.

سابینا سیری به سایت Live Science می‌گوید: « که نتایج مطالعات گذشته در مورد ارتباط بین مصرف بالای چربی و خطر سرطان پستان متناقض بوده‌است. زیرا مطالعات گذشته  بسیار مشکل بوده است که محققان اطلاعات دقیق بر روی مصرف چربی افرادی که در مناطق مختلف زندگی می‌کنند، داشته باشند. چون ممکن است افراد مناطق مختلف تمایل به مصرف انواع مختلفی از چربی می‌داشتند.»

در مطالعه جدید، محققان به این حقیقت اشاره کردند که سرطان پستان در حال حاضر از نظر بالینی پستان به سه زیر گروه طبقه‌بندی می‌شود. که هر زیرگروه، پیش آگهی‌های خاص خود و مجموعه‌ی عوامل خطر خود را دارا می‌باشد، که ممکن‌ست در گزارش‌های منتشر شده قبلی به ناسازگاری‌ها نیز کمک کرده باشد.

این مطالعه جدید در ۹ آوریل، در ژورنال موسسه ملی سرطان منتشر شده‌است.

دکتر کیم م. هیرشفیلد متخصص سرطان، موسسه سرطان راتجرز در نیوجرسی گفت: « این تحقیق تاثیرگذار است زیرا تشخیص می‌دهد که سرطان پستان یک بیماری واحد نیست و در مطالعات قبلی [ چربی اشباع‌شده ] نادیده گرفته شده‌ است.»

این مطالعه نشان می‌دهد که به همان اندازه که چربی اشباع‌شده مصرف می‌شود، ریسک ابتلا به سرطان پستان در حال افزایش است.

دکتر هیرشفیلد می‌گوید: « مطالعات بیشتری برای تعیین میزان چربی اشباع‌شده زنان مورد نیاز است و می‌توانند با اطمینان به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه سالم مصرف کنند. اما به‌طور کلی برای سلامت عمومی پستان، توصیه می‌شود که زنان مقدار چربی اشباع شده  که مصرف می‎‌کنند، نزدیک به انتهای پایین طیف در مطالعه باشد، که این مقدار در حدود ۱۵ گرم در روز است.

این یک یافته مهم است زیرا بسیار دشوار است که کشف شود که کدام عناصر رژیم غذایی فرد، برروی خطر ابتلا به سرطان پستان تاثیر می‌گذارد. در صورتی‌که ما می‌دانیم که ۴۰٪ از سرطان‌های پستان می‌تواند با تغییر در شیوه زندگی مانند فعال بودن منظم، حفظ وزن سالم و محدود کردن مصرف الکل از آن پیشگیری کرد. اما این مطالعه ما را با شناخت بیش‌تر در مورد نقش خاص جذب چربی اشباع‌شده و انواع خاصی از سرطان پستان آشنا می‌کند.

در حالی که ما هر روز بیشتر در مورد عوامل محیطی، ژنتیکی و سبک زندگی مؤثر بر خطر ابتلا به سرطان سینه می‌آموزیم، ولی هنوز نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم چه کسی به سرطان پستان مبتلا می‌شود و برای زنانی که تشخیص داده شده‌اند که به این بیماری مبتلا هستند، نمی‌توانیم بگوییم چه چیزی باعث این بیماری شده‌است.

به همین دلیل است که دستیابی به موفقیت در یافتن پاسخ به این سؤالات از طریق کار تحقیقاتی، از جمله پیشرفت مطالعه نسل جدید، بزرگ‌ترین مطالعه در نوع خود است، بیش از ۱۱۳،۰۰۰ زن از سراسر انگلستان به مدت ۴۰ سال در تلاش برای یافتن دلایل ریشه‌ای سرطان سینه بوده‌اند. امید ما این‌ست که به مرور زمان با ادامه  این مطالعه، ما در نهایت خواهیم توانست زنان پرخطر را شناسایی کنیم و راه‌هایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه را پیدا کنیم. »

 

منابع:

۱- livescience.com

۲- breastcancernow.org

 


*مطالب مرتبط:

_ بیماری که با استفاده از سلول‌های ایمنی بدنش سرطان پیشرفته سینه‌اش درمان شد.
_ تبدیل سلول‌های سرطان سینه به چربی برای جلوگیری از پخش آن
_ چرا ویتامین «D» می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد؟
_ میزان رشد سرطان پستان با سلول‌های مغز استخوان افزایش می‌یابد
_ دورنمایی از ایمنی سرطان پستان
_ سرطان پستان از دیدگاه مدرسهٔ عالی پزشکی دانشگاه هاروارد

 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند