نوشته شده توسط شیرین کریمی

شکل بعدی عفونت فلاوی‌ویروس از کجا خواهد آمد؟

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان. , شیرین کریمی , اخبار

 

به گزارش سایت سازمان بهداشت اروپا که در تاریخ ۷ ژانویۀ ۲۰۱۹ منتشر شده است.

 

دانشمندان پس از جمع‌آوری و مقایسۀ اطلاعات در مورد تمام پستانداران و گونه‌های پرندگان شناخته‌شده بر روی زمین، گونه‌هایی را شناسایی کردند که بیشترین احتمال در آنها وجود دارد که میزبان انواع مختلف عفونت فلاوی ویروس باشند.

انواع مختلف عفونت فلاوی‌ویروس به عنوان علت اصلی شیوع و گسترش بیماری‌ها و مرگ در سراسر جهان هستند. اکنون دانشگاه کالیفرنیا در ایالات متحده گونه‌های مختلف در حیات وحش را شناسایی کرده‌اند که بیشترین احتمال برای میزبانی فلاوی‌ویروس‌هایی همچون تب زیکا، تب نیل غربی، دانگ (نوعی تب عفونی) و تب زرد دارند.

_ نگرانی رو به رشد دربارۀ انتقال ویروس

به تازگی، عفونت‌های فلاوی‌ویروس همچون تب زیکا در آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی دیده شده است. همچنین نگرانی رو به افزایشی در مورد شیوع ویروس التهاب مغز ژاپنی  در اروپا دیده می‌شود. محققان با افزایش بیماری‌های عفونی ، شروع به شناسایی و گردآوری داده‌ها از گونه‌های مختلف حاوی این ویروس کردند و نقاطی از جهان که بیشترین احتمال بودن در آ‌نها را دارند شناسایی کردند.

محققان برای این مطالعه، تمام داده‌های منتشر شده مربوط به گونه‌های حیات وحش را که جواب آزمایش فلاوی ویروس در آنها مثبت بوده است، جمع‌آوری کردند. آنها ویژگی‌های مهم میزبان، مانند ویژگی‌های محیطی و فیزیولوژیکی را شناسایی کردند و سپس یک مدل ماشین یادگیری را مورد استفاده قرار دادند که حدود ۱۰،۴۰۰ پرنده و ۵۴۰۰ گونه پستاندار، به منظور شناسایی گونه‌های میزبان محتمل ویروس‌ها، را مورد توجه قرار داد.

دکتر پراناو پاندیت نویسندۀ اول این تحقیق در دانشکدۀ دامپزشکی می‌گوید: «اگر فردا این بیماری در هرجای دنیا شیوع یافت، ما اکنون می‌توانیم بدانیم کدام گونه‌های حیات وحش به علاوۀ انسان‌ها احتمال بالاتری برای سرایت دادن این بیماری دارند.»

_ مدلی که عفونت فلاوی‌ویروس را نشان می‌دهد

محققان تأکید کرده‌اند که چگونه کار مدل‌سازی می‌تواند به شناسایی گونه‌های پستانداران نخستین پایه‌ای که می‌توانند میزبان بالقوۀ این ویروس باشند کمک می‌کنند. برای مثال، مدل مشخص‌شدۀ پستانداران نخستین میزبانان اصلی تب زیکا و تب زرد هستند، اما به دلیل محدودیت فعالیت‌های نظارتی در میان این گونه‌ها، تا به امروز فقط ۹ نمونه از ۲۱ نمونه پستاندار نخستین به عنوان میزبان این ویروس‌ها شناخته شده‌اند.

نتایج شناسایی نقاط بحرانی، مناطقی از جهان را نشان می‌دهند که در آنها تنوع گونه‌های حیات وحش بالاست، گونه‌هایی که پتانسیل میزبان فلاوی‌ویروس بودن را دارند، این ویروس‌ها عمدتا توسط پشه‌ها و کنه‌ها پخش می‌شوند. این مکان‌ها شامل مناطقی هستند که فلاوی‌ویروس‌ها در آنها شناسایی نشده‌اند اما دارای گونه‌های حیات وحش با پتاسیل سازگاری با این ویروس‌ها هستند.

این یافته‌ها به دانشمندان و مقامات بهداشت و درمان این امکان را می‌دهند که برای تشخیص و نظارت دست به تلاش بزنند.

کریستین کرودر جانسن، مدیر مرکز دینامیک بیماری می‌گوید: «ما برای شناختن میزبان‌های مستعد این ویروس‌ها در زیستگاه طبیعی خودشان به این روش مدل‌سازی نیاز داریم. و این موضوه برای حفظ سلامت حیات وحش و سلامت جهانی مهم است. بسیاری از این گونه‌های پستاندار نخستین از پیش در معرض خطر قرار داشتند و این بیماری‌ها جمعیت آنها را تحت فشار قرار می‌دهد.»

منبع: healtheuropa.eu

 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند