نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

دارونامه؛ آشنایی با داروی روماتوگل(Rhumatogol)، برای رفع التهاب مفصلی در آرتریت روماتوئید و استئوآرریت

بیماری‌‌ها و راه درماندارونامه , پیشگیری بهتر از درمان

 

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

موارد مصرف‌: 

  • رفع التهاب مفصلی در آرتریت روماتوئید و استئوآرریت؛
  • موثر در کاهش دردهای دوران قاعدگی.

موارد منع مصرف‌:

در بیماران مبتلا به زخم معده و اثنی‌عشر، سنگ کیسه صفرا، دیابت، اختلالات قلبی و عروقی فشار‌خون بالا مصرف این دارو مجاز نمی‌باشد.

مصرف در دوران بارداری و شیردهی:

مصرف این فرآورده در طول بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

موارد احتیاط:

بیماران مبتلا به سنگ صفرا قبل از مصرف این دارو با پزشک معالج مشورت نمایند.

عوارض جانبی:

به ندرت سردرد، صدای وزوز گوش، بی‌اشتهائی و اختلال ذائقه و اختلالات مختصر گوارشی گزارش شده است.

دستور مصرف‌:

روزی ۲ قرص بعد از غذا مصرف شود.

اجزای فرآورده‌:

هر قرص محتوی ۴۸۰ میلی‌گرم عصاره گیاه پنجه شیطان است که بر حسب ۱۴ -۱۱ میلی‌گرم هارپاگوزید استاندارد شده است.

مواد موثره‌:

مواد موثره گیاه پنجه شیطان (Harpagophytum procumbens) عبارتند از: هاریاگوزید، هارپاگید، فلاونوئیدها (لوتئولین، کامفرول)، اسیدهای فنولیک، اسید سینامیک، اسید کافئیک، اسید کلروژنیک، کینونونها و فیتواسترول

آثار فارماکولوژی‌:

تحقیقات بسیار زیادی روی حیوانات آزمایشگاهی و انسان در عرض ۴-۳ دهه گذشته انجام شده است و اثر بخشی گیاه پنجه شیطان به عنوان داروی ضد‌التهاب و ضد‌روماتیسم و ضد‌درد به اثبات رسیده است.

به نظر می‌رسد مکانیسم اثر آن از طریق دخالت در آزادسازی کلسیم در سلول‌ها انجام می‌گیرد و به علت اثر آنتی‌اکسیدان قوی که دارای اثر ضد‌التهابی آن توجیه می‌شود چون التهاب ناشی از وجود واکنش‌های اکسیداتیو است. همچنین مواد موثره گیاه پنجه شیطان علل ژنتیکی حداقل یک یا چند فرآیند بیوشیمیائی که موجب التهاب می‌شود را مهار می‌نماید. در نتیجه التهاب، قرمزی، حرارت، ورم و درد را در مفاصل کاهش می‌دهد.

در مطالعات invitro نشان داده شده است که عصاره الکلی گیاه پنجه شیطان آزاد شدن فاکتور نکروز کننده تومور (TNF –α) را که توسط بکارگیری مونوسیت‌های انسانی و تحریک آنها بالیپوساکارید بدست می‌آید را مهار می‌سازد.

اثر ضدالتهاب عصاره این گیاه روی حیوانات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است و همچنین در مطالعات بالینی روی ۱۲۲ بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو و کفل به مدت ۴ ماه در مطالعات دوسوکور در مقایسه با داوری ضدالتهاب استاندارد مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده است که درد و التهاب را کاهش می‌دهد. هارپاگوزید از طریق مهار سیکلواکسیژناز و لیپواکسیژناز تولید پروستاگلاندین و لوکوترین‌های موثر در مسیر التهاب را مهار میسازد.

منبع: drsaniei.darooyab.ir


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند