نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

دارونامه؛ آشنایی با کرم ونوویتال(Veinovital Cream)، در واریس و هموروئید کاربرد دارد.

بیماری‌‌ها و راه درماندارونامه , پیشگیری بهتر از درمان

 

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

موارد مصرف:

– درمان واریس های  سطحی و بهبود واریس پیشرفته؛
– درمان درد، خارش ، احساس سنگینی و ادم در پاها و درد عضله ساق پا؛
– بهبود ادم پس از اعمال جراحی و تروما؛
– هماتوم دردناک و کبود‌شدگی.

 موارد منع مصرف:

تاکنون موارد منع مصرف، احتیاط و هشدار خاصی گزارش نشده است

مصرف در بارداری و شیردهی:

برای این فرآورده در این دوران منع مصرف ذکر نشـده اسـت، اما با توجه به ناکافی بودن اطلاعات در این زمینه، در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

تداخلات دارویی:

در مصرف موضعی این فرآورده تداخلی گزارش نشده است.

عوارض جانبی:

تا کنون در مصـرف موضعـی فرآورده‌هـای حاوی عصـاره شـاه بلـوط هندی و عصـاره کالانـدولا، عارضه ای گزارش نشده است.فقط در افراد حساس به اجزای فرآورده ممکن است عوارض حساسیتی ماننـد خارش و قرمزی در موضع ایجاد شود.

دستور مصرف:

مقداری از کرم را حداقل در دو نوبت صبح و عصر، به مدت ۶ الی ۸  هفته برروی پا ، مچ و قوزک پا، قسمت داخلی ران‌ها، پشت زانوها و سایر مناطق درگیر ماساژ دهید. جهت درمان واریس، مصرف همزمان داروی خوراکی محتوی اسین ( قرص ونوویتال ) و داروی موضعی توصیه می‌شود.

 نکات قابل توجه:

دارو دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

شرایط نگهداری:

کـرم در تیـوب با در بستـه، در دمـای کمتـر از ۳۰ درجـه سـانتیـ‌‌گـراد نگهداری شده و از یخ زدگی محافظت شود.

اجـزاء تشکیل دهنده:

در هر گرم کرم ونوویتال ۱۰ میلی‌گرم عصاره تام گلهای همیشه بهار (Calendula  officinalis) و ۶۰ میلی‌گرم عصاره خشک دانه‌های شاه بلوط هندی (Aesculus hippocastanum) مـی‌باشد که بر مبنای ۲۰ میلی‌گرم اسین در هر گرم (معادل ۲% اسین در کرم) استاندارد شده است. در این کرم علاوه بر قویترپن‌های ساپونینی (اسین ) مواد موثره شامل فلاونوییدها، پروآنتوسیانیدین‌ها و تانن‌ها می‌باشد.

اثرات درمانی و فارماکولوژی:

عصاره شاه بلوط هندی موجود در کرم ونوویتال باعث افزایش حساسـیت وریـدها به کانال‌های کلسیمی، کاهش نفوذپذیری مویرگ‌های آسـیب‌دیـده و افـزایش انقباضات وریدها شده و در نهایت منجر به کاهش ادم و تورم می‌شود. اسین موجود در عصاره شاه بلوط هندی اثر ضدالتهابی قوی مانند گلوکوکورتیکوئیدها دارد و در عین حال فاقد اثرات مهار کننده سیستم‌ایمنی می‌باشد.

همچنین فلاونوییدها و تری ترپنوییدهای موجود در عصاره کالاندولا دارای اثرات ضدالتهاب و ادم موضعی می‌باشد. همچنین کاروتنوییدها و تانن‌ها به بهـبود زخـم‌ها و ورم کمک می‌کنند. مواد موثره موجـود در این عصـاره سـبب بهبــود گردش خون و تقـویت پوست و عروق خونی در موضع مـی‌شود. در مطالعات بالینی انجـام شده، با توجـه به عوارض جانبـی اندک فرآورده، پذیرش بیمار در طی درمان با فـرآورده‌هـای موضعی شاه بلـوط هندی نسبت به جورابهای واریس، بالاتر تشخیص داده شد.

در حالی‌که  رگ‌های واریسی با روش‌هایی مثل لیزر و جراحی درمان مـی‌شوند، تاثیر بالایی از درمان واریس با مصرف همزمان فرآورده خوراکی (روزانه ۱۰۰  میلی‌گرم اسین ) و موضعی (۲% اسین ) و حتی فرآورده موضعی به تنهایی در مطالعات بالینی متعددی به اثبات رسـیده اسـت. در یک مطالـعه بالیـنی، ۷۱ بیمار مبتلا به وریدهای واریسی از فرآورده موضعـی با ۲% اسـین دو مرتبه در روز  (به مدت ۶ هفـته) استفاده کردند و بالای ۸۵ درصد تأثیر خوب تا متوسط گزارش کردند. در مطالعه‌ای دیگر بهبود قابل ملاحظه‌ای در درمان واریس و عوارض آن با استفاده توأم فـرآورده موضـعـی و داروی خوراکی طی ۸ هفته مانند تغییر رنگ (آبی شدن) پوست، درد، ادم، خستگی و سنگیـنی سـاق پا مشاهده شد و دور مچ پا ۰/۷ سانتی‌متر کاهش یافت.

منبع: drsaniei.darooyab.ir


اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند