نوشته شده توسط فرناز اخباری

لپتین چیست؟

بیماری‌‌ها و راه درمان, فرناز اخباری , پیشگیری بهتر از درمان,

 

به گزارش سایت hormone.org

برای بیمارانی که با چاقی و وزن دست و پنجه نرم می‌کنند، هورمون‌ها اغلب بر سلامت عمومی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. چربی اضافی بدن می‌تواند مشکلاتی در وزن و اختلالات هورمونی ایجاد کند. لپتین یکی از هورمون‌هایی است که مستقیماً با چربی بدن و چاقی ارتباط دارد.

لپتین، هورمونی  است که از سلول‌های چربی واقع در بافت‌های چربی آزاد می‌شود و سیگنال‌هایی را به هیپوتالاموس مغز ارسال می‌کند. این هورمون خاص به تنظیم و تغییر مصرف طولانی مدت غذا و مصرف انرژی کمک می‌کند، نه این‌که فقط از یک وعده غذایی تا وعده غذایی دیگر اثر کند. طرح اولیه لپتین کمک به بدن برای حفظ وزن است.

از آن‌جا که در سلول‌های چربی تولید می‌شود، مقادیر لپتین به‌طور مستقیم با میزان چربی بدن افراد مرتبط است. اگر چربی بدن فرد اضافه شود، سطح لپتین افزایش می‌یابد. اگر درصد چربی بدن فرد کاهش یابد، لپتین نیز کاهش می‌یابد.

لپتین چه می‌کند؟

گاهی اوقات لپتین را هورمون سیری می‌نامند. این ماده به مهار گرسنگی کمک می‌کند و تعادل انرژی را تنظیم می‌کند، بنابراین بدن در صورت عدم نیاز به انرژی، واکنش گرسنگی ندارد. با این‌حال، هنگامی که با کاهش وزن فرد سطح هورمون کاهش می‌یابد، سطوح پایین‌تر می‌تواند باعث افزایش شدید اشتها و هوس غذایی شود. این به نوبه خود می‌تواند کاهش وزن را دشوارتر کند.

مشکلات احتمالی لپتین

هنگامی که بدن به درستی کار می‌کند، سلول‌های چربی اضافی، لپتین تولید می‌کنند، که باعث کاهش اشتها در هیپوتالاموس می‌شود و بدن را قادر می‌سازد تا از ذخایر چربی خود استفاده کند. متأسفانه، فرد چاق  لپتین زیادی در خون خود خواهد داشت که می‌تواند باعث عدم حساسیت به هورمون شود، که به این حالت مقاومت به لپتین می‌گویند. از آن‌جا که فرد به خوردن ادامه می‌دهد، سلول‌های چربی، لپتین بیش‌تری تولید می‌کنند تا احساس سیری را نشان دهند، که منجر به افزایش سطح لپتین می‌شود.

سطوح پایین لپتین نادر است، اما گاهی اوقات ممکن است رخ دهد. برای برخی از بیماران، دچار کمبود مادرزادی لپتین هستند که بدن را از تولید لپتین باز می‌دارد. بدن بدون لپتین تصور می‌کند که چربی بدن ندارد، و این باعث گرسنگی شدید و کنترل نشده و خوردن بیش‌تر غذا است. این حالت اغلب در چاقی شدید دوران کودکی و تاخیر در بلوغ ظاهر می‌شود. درمان کمبود لپتین تزریق لپتین است.

سوالاتی که باید از پزشک خود بپرسید

اگر مشکوک هستید که شما یا فرزندتان با سطح لپتین مشکل دارید، سوالات زیر را مطرح کنید:

  • سطح لپتین من چقدر است و چگونه ارزیابی می‌شود؟
  • چگونه می‌توانم هوس‌هایی را که هنگام کاهش سطح لپتین در طول کاهش وزن ظاهر می‌شود، کنترل کنم؟
  • آیا فرزند من برای درمان کمبود لپتین نیاز به درمان دارد؟

منبع: hormone.org


 

اشتراک‌‌گذاری:
1

1 thoughts on “لپتین چیست؟

  1. کودکم ۵سالشه خیلی چاقه ازمایش ژنتیک گرفتیم لپتین مشکل داره لطفا راهنمایی کنید گفت:

    کودکم ۵سالشه خیلی چاقه ازمایش ژنتیک گرفتیم لپتین

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند