نوشته شده توسط فرناز اخباری

کمک به بچه‌ها وقتی نگران هستند

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری

 

به گزارش سایت kidshealth.org

زمانی که بچه‌ها رشد می کنند، با چیزهای جدید زیادی روبرو می‌شوند. مانند شروع مدرسه، ملاقات با دوستان جدید، یادگیری شنا، رقابت در ورزش، آموزش رانندگی. هر چیز جدید می‌تواند یک قدم بزرگ رو به جلو باشد.

هنگامی که کودکان و نوجوانان با چیزهای جدیدی روبرو می‌شوند، اغلب ترکیبی از احساسات را درک می‌کنند. مواجهه با چیز جدید حتی زمانی که چیز خوبی است می‌تواند استرس‌زا باشد. این طبیعی است که در مورد آن‌چه پیش رو است احساس هیجان داشته باشید و نگران باشید که آیا آن‌ها برای مقابله با آن آماده هستند یا خیر.

نگرانی همه چیز بد نیست این حالت زمانی می‌تواند مفید باشد که خیلی طول نکشد، خیلی شدید نباشد یا خیلی اوقات اتفاق نیفتد.

نگرانی یک علامت احتیاط است. این یک پاسخ طبیعی به یک رویداد بزرگ، تغییر یا چالش است. نگرانی راهی برای فکر کردن و احساس پیش رو است: «آیا من برای این آماده هستم؟ چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا ادامه دادن آن بی‌خطر است؟ برای آماده شدن چه کاری باید انجام دهم؟ چگونه این کار را انجام خواهم داد؟ اگر احساس عصبی کنم چه می‌شود ؟»

فکر کردن به بخشی که نگران آن هستند با آرامش و با حمایت والدین می‌تواند به بچه‌ها کمک کند تا برای آن‌چه در پیش رو است آماده شوند. وقتی بچه‌ها احساس آمادگی کنند، می‌توانند روی بخشی که منتظر آن هستند تمرکز کنند.

چگونه بزرگسالان می‌توانند کمک کنند

گاهی اوقات بچه‌ها از چیزهایی که جدید یا چالش برانگیز است اجتناب می‌کنند. اما انجام کارهای جدید (ایمن و مناسب برای سن آن‌ها) به رشد کودکان کمک می‌کند. با هر چالش جدید آن‌ها می‌توانند مهارت و اعتماد به نفس به دست آورند.

والدین می‌توانند به کودکان و نوجوانان کمک کنند تا با چیزهای جدید روبرو شوند بدون این‌که اجازه دهند نگرانی آنها را متوقف کند. در اینجا چگونه است:

  • با آن‌ها وقت بگذرانید. این کار را هر روز انجام دهید، حتی اگر فقط چند دقیقه باشد. کارهایی را با هم انجام دهید که هر دو از آن لذت می‌برید. به پیاده‌روی بروید، آشپزی کنید، غذا بخورید، بازی کنید یا فقط با هم وقت بگذارید. راه‌هایی برای لبخند زدن و خندیدن با هم پیدا کنید. این پیوند بین شما را قوی و مثبت نگه می‌دارد. و لحظاتی را برای بچه‌ها ایجاد می‌کند که به‌طور طبیعی آزاد باشند.
  • بپرسید که در ذهن آنها چه می گذرد. به بچه ها کمک کنید تا به آنچه فکر می کنند و احساس می کنند بپردازند. ممکن است همیشه حرف های زیادی برای گفتن نداشته باشند. و ممکن است همیشه نخواهند در مورد آنچه در ذهنشان است صحبت کنند. اما اجازه دهید بچه‌ها بدانند که در هر زمان آماده گوش دادن و صحبت کردن هستید.
  • با حوصله گوش کنید. وقتی بچه ها و نوجوانان می خواهند صحبت کنند، با تمام توجه خودبه انان گوش کنید. به آنها زمان بدهید تا افکار و احساسات خود را در قالب کلمات بیان کنند. برای شنیدن بیشتر از آنان سوال بپرسید. برای مشاوره خیلی عجله نکنید. بگذارید آنها را محرمانه بگویند. با آرامش به آنچه می گویند گوش دهید.
  • تایید اعتبار. اجازه دهید بچه‌ها بدانند که شما درک می‌کنید. بگویید اشکالی ندارد که آن‌ها احساسات مختلف داشته باشند. به آنها بگویید که احساساتشان طبیعی است. سعی کنید نگویید: «چیزی برای نگرانی وجود ندارد». این می‌تواند باعث شود بچه‌ها فکر کنند که نباید آن‌طور که می‌خواهند مسایل را حس کنند. در عوض، با آرامش گوش دهید و احساس آن‌ها را بپذیرید. این کار اشتراک گذاری را برای بچه‌ها آسان‌تر می‌کند.
  • به بچه‌ها کمک کنید تا فکر کنند چگونه با مسائل برخورد کنند. به آن‌ها کمک کنید احساس توانایی داشته باشند. برای حل مسائل آن‌ها دخالت نکنید. در عوض، کودکان و نوجوانان را دعوت کنید تا به کارهایی که می‌توانند انجام دهند فکر کنند. از ایده‌های خوب آن‌ها حمایت کنید. با هم صحبت کنید زمان‌هایی را به آنها یادآوری کنید که چیز جدیدی را امتحان کردند و به خوبی پیش رفت. در صورت نیاز پیشنهاد کمک کنید.
  • به آن‌ها کمک کنید تمرین کنند. در صورت امکان، به بچه‌ها کمک کنید تا یک چیز جدید را به مراحل کوچک تقسیم کنند. به آن‌ها اجازه دهید تا زمانی که به سمت هدف خود پیش می‌روند، یک قدم تمرین کنند. هر موفقیتی را جشن بگیرید.
  • تشویق کردن. تلاش و پیشرفت فرزندتان را تحسین کنید. به آن‌ها بگویید که چه گفته‌اند یا چه کرده‌اند که باعث افتخار شما شده است. به آن‌ها کمک کنید تا آرام شوند تا استرس و نگرانی ایجاد نشود.
  • به آن‌ها کمک کنید منتظر چیزهای خوب باشند. از کودک یا نوجوان خود بخواهید آن‌چه را که خوب پیش می‌رود و آنچه را که مشتاقانه منتظرش هستند، به اشتراک بگذارد. در مورد چیزهای خوبی که در روزگار آن‌ها اتفاق می‌افتد بپرسید. در مورد چیزهای خوب روزتان نیز به آن‌ها بگویید. به آن‌ها بگویید که صحبت کردن در مورد نگرانی‌ها خوب است، اما به تمرکز بیشتر روی لحظات خوب کمک می‌کند.
  • تسکین و راحتی. گاهی اوقات، کودکان و نوجوانان ممکن است غرق در نگرانی شوند. در آن لحظات، تلاش برای صحبت کردن در مورد آن احتمالا کمکی نخواهد کرد. ممکن است به ارائه راحتی و درک بیش‌تر کمک کند. به آن‌ها یادآوری کنید که برای کمک به آن‌ها در مورد اتفاقاتی که می‌افتد هستید. به آن‌ها بیاموزید که از تنفس آرام برای آرامش ذهن و بدن خود استفاده کنند.

اگر کودک من بیش از حد نگران باشد چه می‌شود؟

گاهی اوقات نگرانی‌ها با گذشت زمان بدتر می‌شوند. وقتی بچه‌ها بیش از حد نگران هستند، لذت بردن از مدرسه، فعالیت‌ها یا دوستان سخت می‌شود. نگرانی‌ها می‌توانند بر خواب یا خوردن تأثیر بگذارند. که می‌توانند کودکان را به سمت احساس اضطراب یا ترس سوق دهند و از چیزهایی که ممکن است از آن‌ها لذت ببرند اجتناب کنند. چنین نگرانی می‌تواند نشانه‌ای از یک اختلال اضطرابی باشد.

اگر کودک شما نگرانی، استرس یا اضطرابی دارد که تحمل آن برای او سخت به نظر می‌رسد، با پزشک کودک یا یک پزشک سلامت روان صحبت کنید. اضطراب دوران کودکی با درمان و حمایت مناسب بهتر می‌شود.

منبع: kidshealth.org


 

0
نوشته شده توسط فرناز اخباری

قطره‌‌های چشمی می‌‌توانند از نزدیک‌بینی در کودکان جلوگیری کنند

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری

 

به گزارش سایت webmd.com

 

بر اساس تحقیقات جدید، قطره‌های چشمی که معمولاً قبل از معاینه چشم استفاده می‌شوند، می‌توانند نزدیک‌بینی را در کودکان به تاخیر بیندازند.

قطره آتروپین برای شل کردن عضلات چشم و گشاد کردن مردمک‌ها استفاده می‌شود. این تحقیق در مجله انجمن پزشکی آمریکا نشان می‌دهد که استفاده از غلظت کم می‌تواند از میوپیا یا نزدیک‌بینی در کودکان جلوگیری کند.

حدود یک سوم آمریکایی‌ها نزدیک بینی دارند. وال استریت ژورنال گزارش داد که این درصد طی ۳۰ سال به ۶۰ درصد افزایش می‌یابد، زیرا مردم زمان بیش‌تری را در داخل خانه می‌گذرانند و به صفحه نمایش‌های الکترونیکی نگاه می‌کنند. نزدیک‌بینی شدید می‌تواند منجر به جداشدگی شبکیه، گلوکوم و آب مروارید شود.

به گفته پزشکان، نزدیک‌‌بینی زمانی رخ می‌دهد که فاصله کره چشم بیش‌تر شود و نور وارد شده به چشم دیگر به شبکیه پشت چشم نمی‌رسد. «این حالت منجر به نیاز به عینک یا لنزهای تماسی می‌شود که با هدایت نور به شبکیه چشم کار می کنند.»

نیمش پاتل از دانشکده پزشکی هاروارد، که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: «قطره‌های آتروپین باعث می‌شود افراد نتوانند آن‌چه را که به آن‌ها نزدیک است ببینند. او گفت که دقیقاً مشخص نیست که چگونه این قطرات نزدیک بینی را بلاک می‌کند.»

محققان هنگ کنگی ۳۵۳ کودک ۴ تا ۹ ساله را مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها به یک گروه دارونما، به گروه دیگر دوز کم قطره و به گروه سوم دوز بالاتر هر شب به مدت دو سال دادند. کسانی که دوز بالاتر را دریافت کردند، کمتر دچار نزدیک‌بینی شدند و طول کم‌تری در کره چشم داشتند.

محققان امیدوارند که تاخیر در شروع نزدیک‌بینی، که به سرعت در جوانان پیشرفت می‌‌کند، بتواند شدت آن را در بزرگسالی کاهش دهد.

منبع: webmd.com


 

0
نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

التهاب لوزه در کودکان؛ از علائم تا درمان

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان, ,والدین موفق , بهداشت کودکان

 

وقتی کودکتان از گلودردش شاکی می‌شود می‌تواند نگرانی‌هایی برای شما ایجاد کند: سرماخوردگی، گلودرد چرکی، التهاب لوزه و … . معاینهٔ گلو می‌تواند کلیدهایی برای تشخیص علت گلودرد بدهد. مثلاً لکه‌های سفید می‌تواند علامت گلودرد استرپتوکوکی باشد، درحالی‌که تورم لوزه‌ها می‌تواند علامت التهاب لوزه (تونسیلیت) باشد.

لوزه‌ها در دو طرف پشت حلق وجود دارند و کارشان به دام انداختن میکروب‌ها و باکتری‌های عامل عفونت است. در واقع لوزه‌ها به‌عنوان بخشی از سیستم ایمنی، آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند تا با عفونت‌ها مبارزه کنند. اگر کودک دچار عفونت ویروسی یا باکتریایی شده باشد، سیستم ایمنی او به طور فعال کار می‌کند تا با پاتوژن‌ها بجنگد. بخشی از این واکنش ایمنی باعث تورم و التهاب لوزه‌ها می‌شوند. وقتی این تورم و التهاب رخ می‌دهد در پزشکی به آن تونسیلیت می‌گویند.

دیگر علت‌های ممکن التهاب لوزه شامل آلرژی‌ها، آلودگی هوا، نزدیک فرد سیگاری بودن، ترشحات پشت بینی یا عفونت قارچی می‌شوند.

علائم التهاب لوزه

هرچند گلودرد معمولاً اولین علامت التهاب لوزه است؛ اما علائم دیگری نیز ممکن است هم‌زمان وجود داشته باشند که والدین باید در زمان ناخوشی کودک به آن‌ها توجه کنند.

علامت‌هایی که نشان می‌دهند گلودرد کودکتان عارضهٔ دیگری است:

. درد هنگام بلع
. قرمزی داخل گلو
. تب
. جوش یا تاول‌های قابل رویت روی لوزه‌ها
. متورم به نظر رسیدن لوزه‌ها
. حساس شدن گره‌های لنفاوی در گردن یا تورم آن‌ها
. گوش درد
. آبریزش بینی یا گرفتگی سینوس‌ها
. خستگی و ضعف
در نوزادان باید به علائم دیگری نیز توجه کنید، مانند جاری شدن آب دهان، بی‌قراری و بهانه‌گیری و یا امتناع از خوردن.
اگر متوجه هر یک از این علائم شدید، باید کودک را نزد متخصص گوش و حلق و بینی ببرید تا با معاینات دقیق، علت این علائم تشخیص داده شود.

سه نوع التهاب لوزه در کودکان

اگر پزشک تشخیص بدهد کودکتان به التهاب لوزه دچار است، طبق سابقهٔ پزشکی کودک و علائمی که دارد، التهاب لوزهٔ او در یکی از این سه دسته قرار می‌گیرد:
. التهاب حاد لوزه‌ها: وقتی کودک به سرماخوردگی دچار می‌شود معمولاً یک عفونت حاد در لوزه‌ها ایجاد می‌گردد که طی ۷ تا ۱۰ روز برطرف خواهد شد.
. التهاب مکرر لوزه‌ها: لوزه‌ها طی سال مکرراً به عفونت دچار می‌شوند. در فواصل بین التهاب‌های لوزه، تورم لوزه‌ها کاهش می‌یابد.
. التهاب مزمن لوزه‌ها: لوزه‌ها مدام ملتهب و متورم‌اند. حتی بعد از درمان یک عفونت نیز لوزه‌ها همچنان متورم هستند.

عوارض بالقوهٔ ناشی از التهاب لوزه‌ها

بیشتر اوقات، التهاب لوزه یک عارضهٔ جزئی بوده و در عرض یک هفته برطرف می‌شود؛ اما موارد متوسط تا شدید التهاب لوزه این پتانسیل را دارند که پیامدهای زیر را به دنبال داشته باشند:
. مشکلات تنفسی به دلیل اینکه لوزه‌های متورم، جلوی راه‌های هوایی را می‌گیرند.
. یک عفونت جدی که می‌تواند به دیگر قسمت‌های گلو یا حتی بدن منتشر شود.
. دهیدراسیون بدن یا سوءتغذیه به دلیل اینکه کودک به‌سختی می‌تواند چیزی بخورد.
. هم‌زمان شدن با دیگر بیماری‌‌ها مانند عفونت گوش یا سینوس‌ها.
اگر التهاب لوزه ناشی از گلودرد باشد لازم است فوراً درمان انجام شود. گلودرد استرپتوکوکی درمان نشده می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، از جمله مشکلات قلبی یا کلیوی.

راه‌های درمان التهاب لوزه‌ها

بهترین راه تعیین برنامهٔ درمان برای التهاب لوزه‌ها این است که ابتدا علت تشخیص داده شود؛ بنابراین معاینهٔ دقیق حلق صورت می‌گیرد. گاهی به روش‌های تشخیصی دیگری نیز نیاز است مانند کِشت تا معلوم شود یک عفونت باکتریایی وجود دارد یا نه.
اگر باکتری دلیل التهاب لوزه‌ها باشد، معمولاً از آنتی‌بیوتیک‌ها برای رفع عفونت استفاده می‌شود. معمولاً علائم در عرض سه روز بعد از شروع مصرف آنتی‌بیوتیک ناپدید می‌شوند اما لازم است دورهٔ درمان کامل شود.
عفونت‌های ویروسی، عامل بیشتر موارد التهاب لوزه‌اند. اگر ویروس دلیل التهاب لوزه باشد پس آنتی‌بیوتیک بی‌اثر خواهد بود. در عوض شما باید از راهکارهای دیگری برای تسکین درد کودک استفاده کنید.

راهکارهای معمول خانگی برای درمان التهاب لوزه:
. داروهای مسکن معمولی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن
. استفاده از قرص مکیدنی
. غرغره آب‌نمک
. نوشیدن مایعات فراوان و آبمیوه و آب مرغ
در موارد خفیف‌تر التهاب لوزه، همین راهکارها بدون مراجعه به پزشک کافی خواهند بود.

با این علائم، کودک را نزد پزشک ببرید

وقتی کودکی ناخوش است همیشه کار درست این است که او را نزد پزشک ببرید تا علت علائم مشخص شوند. گاهی علائم جزئی بدون درمان پزشکی برطرف می‌شوند.
اما گاهی همین علائم جزئی با دیگر علائمی همراه‌اند که لازم است توسط پزشک بررسی شوند:
. خروپف هنگام خواب
. مشکل تنفسی در شب
. مشکل در خوردن
. گلودردی که بعد از چند روز خوب نشده
. تورم در یک سمت گردن
. گرفتگی گردن
وقتی لوزه‌ها به میزان چشمگیری بزرگ می‌شوند می‌توانند در بلع و تنفس مشکل ایجاد کنند. اگر مشکل تنفس کودک جدی شد کودک را سریع‌تر و بدون تأخیر به اورژانس برسانید.

آیا لازم است لوزه‌ها با جراحی برداشته شوند؟

التهاب گهگاه لوزه‌ها معمولاً مشکل و خطری ایجاد نمی‌کند و این علائم تنها زمانی ظاهر می‌شوند که کودک دچار سرماخوردگی یا آنفلوانزا می‌شود.
اما اگر عفونت‌ها مکرراً تکرار می‌شوند باید در مورد راه‌های ممکن درمانی با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید. بزرگ‌ترین نگرانی این است که کودک هنگام خواب مشکل تنفسی داشته باشد که به آن آپنه انسدادی خواب می‌گویند.
وقتی لوزه‌های متورم راه‌های هوایی را مسدود می‌کنند، جراحی برداشتن لوزه‌ها می‌تواند راهی برای بازکردن راه‌های هوایی باشد. اغلب جراحی لوزه با آدنوئیدکتومی هم‌زمان انجام می‌شود (برداشتن لوزه سوم). این عمل جراحی هرچند نسبتاً استاندارد است اما برای هر کودکی لازم نیست. متخصص گوش و حلق و بینی با بررسی سوابق پزشکی کودک معلوم می‌کند جراحی لوزه‌ها لازم است یا خیر.

توصیه‌هایی برای پیشگیری از التهاب لوزه‌ها

اگر کودکتان مکرراً به التهاب لوزه دچار می‌شود پس باید اقداماتی برای پیشگیری از عفونت‌ها انجام دهید. ازآنجایی‌که عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی معمولاً موجب التهاب لوزه‌ها می‌شوند، پس کلید پیشگیری این است که روی عادت‌های کلی سلامتی متمرکز شوید:
. به کودک یاد دهید دست‌هایش را مکرراً بشوید.
. تماس با افرادی که به عفونت‌های تنفسی دچارند را به حداقل برسانید.
. کودک را در معرض دود دست‌دوم سیگار قرار ندهید.
. رژیم غذایی کودک سالم و تقویت‌کنندهٔ سیستم ایمنی او باشد.

منبع: tebyan.net


 

0
نوشته شده توسط فرناز اخباری

تومورهای مغزی کودکان از دیدگاه مایو کلینیک (Mayo Clinic)

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان بهداشت کودکان, دارونامه, فرناز اخباری ,

 

به گزارش سایت mayoclinic.org

بررسی کلی

تومورهای مغزی کودکان توده‌‌ها یا رشد سلول‌‌های غیرطبیعی هستند که در مغز کودک یا بافت و ساختارهای نزدیک به آن ایجاد می‌شوند. انواع مختلفی از تومورهای مغزی کودکان وجود دارد برخی از آن‌ها غیر‌سرطانی (خوش‌خیم) و برخی سرطانی (بدخیم) هستند.

درمان و شانس بهبودی (پیش‌آگهی) به نوع تومور، محل آن در مغز، گسترش آن و سن و سلامت عمومی کودک بستگی دارد. از آن‌جایی که درمان‌ها و فن‌آوری‌های جدید به طور مداوم در حال پیشرفت هستند، ممکن است چندین گزینه در درمان در دسترس باشد.

درمان تومورهای مغزی در کودکان به‌‌طور معمول کاملاً متفاوت از درمان تومورهای مغزی بزرگسالان است، بنابراین بسیار مهم است که از تخصص و تجربه متخصصان مغز و اعصاب و اطفال سرطان استفاده کنید.

علائم

علائم و نشانه‌‌های تومور مغزی در کودکان بسیار متفاوت است و به نوع، اندازه، محل و سرعت رشد تومور مغزی بستگی دارد. تشخیص برخی از علائم و نشانه‌ها ممکن است آسان نباشد زیرا شبیه علائم سایر بیماری ها هستند.

برخی از علائم شایع تومور مغزی در کودکان عبارتند از:

  • سردرد، که ممکن است بیشتر و شدیدتر شود؛
  • احساس افزایش فشار در سر؛
  • حالت تهوع یا استفراغ بی‌دلیل؛
  • شروع ناگهانی مشکلات بینایی، مانند دوبینی؛

سایر علائم و نشانه‌های احتمالی، بسته به محل تومور، عبارتند از:

  • قسمت شیاردار نرم (در محل فونتانل) روی جمجمه نوزادان؛
  • تشنج، به خصوص زمانی که هیچ سابقه تشنجی وجود ندارد؛
  • حرکت غیر‌طبیعی چشم؛
  • لکنت زبان؛
  • مشکل در بلعیدن؛
  • از دست دادن اشتها؛ یا مشکل در تغذیه در نوزادان؛
  • مشکل در تعادل؛
  • مشکل در راه رفتن؛
  • ضعف یا از دست دادن حس در بازو یا پا؛
  • ضعف یا افتادگی در یک طرف صورت؛
  • گیجی، تحریک‌پذیری؛
  • مشکلات حافظه؛
  • تغییر شخصیت یا رفتار؛
  • مشکلات شنوایی.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

در صورتی که فرزندتان علائم و نشانه‌‌هایی دارد که شما را نگران می‌کند، با پزشک کودک خود قرار ملاقات بگذارید.

علل

در بیشتر موارد، علت دقیق تومور مغزی کودکان مشخص نیست. تومورهای مغزی کودکان معمولاً تومورهای مغزی نوع اولیه هستند، تومورهایی که در مغز یا بافت‌های نزدیک به آن شروع می‌شوند. تومورهای اولیه مغزی زمانی شروع می‌شوند که سلول‌های طبیعی دارای خطا (جهش) در DNA خود باشند. این جهش‌ به سلول‌ها اجازه می‌دهند تا با سرعت بیشتری رشد کرده و تقسیم شوند و زمانی که سلول‌های سالم ازبین میروند این سلولهای غیر طبیعی به زندگی خود ادامه دهند. درنتیجه توده ای از سلول های غیر طبیعی که تومور را تشکیل می دهد باقی می مانند.

انواع مختلف تومورهای مغزی، که ممکن است سرطانی باشند یا نباشند، می‌‌توانند در کودکان ایجاد شوند.

عوامل خطر

در بیشتر کودکان مبتلا به تومورهای اولیه مغزی، علت تومور مشخص نیست. اما انواع خاصی از تومورهای مغزی، مانند مدولوبلاستوما یا اپاندیموم، در کودکان شایع‌تر است. اگرچه غیرمعمول است، اما سابقه خانوادگی تومورهای مغزی یا سابقه خانوادگی سندرم‌های ژنتیکی ممکن است خطر ابتلا به تومورهای مغزی را در برخی از کودکان افزایش دهد.

تشخیص

اگر مشکوک به تومور مغزی در کودک خود هستید، پزشک ممکن است چندین آزمایش و روش را برای کمک به تشخیص و تعیین گزینه‌های درمانی توصیه کند.

  • معاینه عصبی. این معاینه ممکن است شامل بررسی بینایی، شنوایی، تعادل، هماهنگی، قدرت و رفلکس‌های کودک باشد. مشکل در نواحی خاص مغز ممکن است سرنخ‌‌هایی را در مورد بخشی از مغز که ممکن است تحت تاثیر تومور مغزی قرار گرفته ارائه دهد.
  • تست‌های تصویربرداری. تست‌های تصویربرداری به تعیین محل و اندازه تومور مغزی کمک می‌کند. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی MRI اغلب انجام می‌شود که ممکن است همراه با MRI تخصصی، مانند MRI عملکردی یا طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی استفاده شود. سایر آزمایشات تصویربرداری شامل توموگرافی کامپیوتریCT و توموگرافی گسیل پوزیترون PET باشد.
  • بیوپسی. برداشتن یک نمونه از بافت برای آزمایش (بیوپسی) ممکن است به عنوان بخشی از جراحی برای برداشتن تومور مغزی انجام شود. یا اگر تومور مغزی به سختی قابل دسترسی است یا در ناحیه حساسی قرار دارد که ممکن است با جراحی گسترده آسیب ببیند، ممکن است بیوپسی سوزنی استریوتاکتیک انجام شود. جراح مغز و اعصاب اطفال یک سوراخ کوچک در جمجمه ایجاد می‌کند، یک سوزن نازک را از طریق سوراخ وارد می‌کند و با استفاده از سوزن بافت را خارج می‌کند. نمونه بیوپسی در آزمایشگاه مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد تا انواع سلول‌ها و میزان تهاجم آن‌‌ها مشخص شود.
  • تشخیص پزشکی دقیق. علاوه بر آنالیز بیوپسی به روش قدیمی، بافت تومور را می‌توان برای جهش‌‌های ژنتیکی و اساس مولکولی تومور نیز آزمایش کرد. سپس درمان دارویی هدفمند مطابق با نیازهای فرد تنظیم می‌شود.
  • انجام آزمایشاتی برای تشخیص متاستاز سرطان. اگر مشکوک هستید که تومور مغزی کودک ممکن است نتیجه متاستاز سرطان در ناحیه دیگری از بدن باشد، پزشک ممکن است آزمایش‌ها و روش‌هایی را برای تعیین محل شروع سرطان توصیه کند.

منبغ: mayoclinic.org


 

0
نوشته شده توسط فرناز اخباری

تب روماتیسمی چیست؟ از دیدگاه مایو کلینیک (Mayo Clinic)

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان, دارونامه ,والدین موفق , بهداشت کودکان فرناز اخباری

 

به گزارش سایت mayoclinic.org

بررسی اجمالی

تب روماتیسمی یک بیماری التهابی است که در صورت عدم درمان گلودرد استرپتوکوکی یا مخملک ایجاد می‌شود. گلودرد استرپتوکوک و مخملک ناشی از عفونت با باکتری استرپتوکوک است.

تب روماتیسمی اغلب در کودکان بین ۵ تا ۱۵ سال است، اگرچه ممکن است در کودکان کوچک‌تر و بزرگسالان نیز ایجاد شود. هرچند گلودرد استرپتوکوکی شایع است، اما تب روماتیسمی در ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته نادر است. با این‌حال، تب روماتیسمی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه رایج است.این بیماری می‌تواند باعث آسیب دائمی به قلب از جمله آسیب دریچه‌های قلب و نارسایی قلبی شود. با درمان می‌توان آسیب ناشی از التهاب را کاهش داد، درد و سایر علائم را کاهش داد و از عود تب روماتیسمی جلوگیری کرد.

علائم تب روماتیسمی

علائم تب روماتیسمی متفاوت است. شما ممکن است علائم کمی داشته باشید یا چندین علامت داشته باشید، و علائم می‌توانند در طول دوره بیماری تغییر کنند. شروع تب روماتیسمی معمولاً حدود دو تا چهار هفته پس از عفونت گلودرد استرپتوکوکی رخ می‌دهد.

علائم و نشانه‌های تب روماتیسمی که ناشی از التهاب در قلب، مفاصل، پوست یا سیستم عصبی مرکزی است می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تب؛
  • مفاصل دردناک و حساس – اغلب در زانو، مچ پا، آرنج و مچ دست؛
  •  درد در یک مفصل که به مفصل دیگر نیز برود؛
  • مفاصل قرمز، داغ یا متورم؛
  • برجستگی‌های کوچک و بدون درد در زیر پوست؛
  • درد قفسه سینه؛
  • سوفل قلب(صداهای غیرمعمول قلب
  • خستگی؛
  • راش صاف یا کمی برآمده، بدون درد با لبه‌های ناهموار؛
  • حرکات تند و غیرقابل کنترل بدن (کره سیدنهام) اغلب در دست‌ها، پاها و صورت؛
  • وجود رفتار غیرمعمول، مانند گریه یا خندیدن‌، که همراه با کره سیدنهام است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

در صورت وجود علایم گلودرد استرپتوکوکی در کودک به پزشک مراجعه کنید، این علایم عبارتند از:

  • گلودرد ناگهانی؛
  •  درد هنگام بلع؛
  • تب؛
  • سردرد؛
  • درد معده، حالت تهوع و استفراغ.

درمان مناسب گلودرد استرپتوکوکی می‌تواند از تب روماتیسمی جلوگیری کند. همچنین، اگر فرزندتان علائم دیگری غیر از تب روماتیسمی را نشان داد، به پزشک مراجعه کنید.

علل تب روماتیسمی

تب روماتیسمی می‌تواند پس از عفونت گلو با باکتری استرپتوکوک گروه A رخ دهد. عفونت‌های استرپتوکوک گروه A در گلو باعث گلودرد استرپتوکوکی یا به‌طور معمول مخملک می‌شود. عفونت‌های استرپتوکوک گروه A پوست یا سایر قسمت‌های بدن به ندرت باعث ایجاد تب روماتیسمی می‌شود.

ارتباط بین عفونت استرپتوکوکی و تب روماتیسمی مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد که باکتری‌ها سیستم‌ایمنی را فریب می‌دهند. باکتری استرپتوکوک حاوی پروتئینی مشابه پروتئینی است که در بافت‌های خاصی از بدن یافت می‌شود. سیستم‌ایمنی بدن، که به‌طور معمول باکتری‌های عامل عفونت را هدف قرار می‌دهد، به بافت خود، به ویژه بافت‌های قلب، مفاصل، پوست و سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند. این واکنش سیستم‌ایمنی منجر به تورم بافت‌ها (التهاب) می‌شود.

اگر کودک شما درمان فوری با آنتی‌بیوتیک برای از بین بردن باکتری استرپتوکوکی دریافت کند و تمام داروهای تجویز شده را مصرف کند، احتمال کمی برای ابتلا به تب روماتیسمی وجود دارد. اگر کودک یک یا چند دوره گلودرد استرپتوکوکی یا مخملک داشته باشد که درمان نشده یا به طور کامل درمان نشده است، ممکن است به تب روماتیسمی مبتلا شود.

عوامل خطر

عواملی که می‌توانند خطر ابتلا به تب روماتیسمی را افزایش دهند عبارتند از:

سابقه خانوادگی: برخی از افراد حامل ژن یا ژن‌هایی هستند که ممکن است آن‌ها را بیشتر در معرض ابتلا به تب روماتیسمی قرار دهد.

نوع باکتری استرپتوکوک‌: گونه‌های خاصی از باکتری‌های استرپتوکوک بیش‌تر از سایر گونه‌ها در ایجاد تب روماتیسمی نقش دارند.

فاکتورهای محیطی: خطر بیشتر تب روماتیسمی با ازدحام بیش از حد، بهداشت نامناسب و سایر شرایط مرتبط است که به راحتی می‌تواند منجر به انتقال سریع یا قرار گرفتن در معرض چندین باکتری با استرپتوکوک شود.

عوارض

التهاب ناشی از تب روماتیسمی می‌تواند از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. در برخی موارد، التهاب باعث عوارض طولانی مدت می‌شود.

تب روماتیسمی می‌تواند باعث آسیب دائمی به قلب (بیماری روماتیسمی قلب) شود. معمولاً ۱۰ تا ۲۰ سال پس از بیماری اصلی رخ می‌دهد، اما موارد شدید تب روماتیسمی می‌تواند باعث آسیب به دریچه‌های قلب شود در حالی که کودک شما هنوز علائم دارد. مشکلات در دریچه بین دو حفره چپ قلب (دریچه میترال) شایع‌تر است، اما سایر دریچه‌ها می‌توانند تحت تأثیر قرار گیرند.

آسیب می‌‌تواند منجر به موارد زیر شود:

  • نازک شدن دریچه که باعث کاهش جریان خون می‌شود.
  • نشتی در دریچه باعث می‌شود خون در جهت اشتباه جریان یابد.
  • آسیب به ماهیچه قلب. التهاب همراه با تب روماتیسمی می‌تواند عضله قلب را ضعیف کند و بر توانایی پمپاژ آن تأثیر بگذارد.

آسیب به دریچه میترال، سایر دریچه‌های قلب یا سایر بافت‌های قلب می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در قلب در مراحل بعدی زندگی شود.

شرایط حاصل می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ضربان قلب نامنظم (فیبریلاسیون دهلیزی)؛
  • نارسایی قلبی.

پیشگیری

تنها راه پیشگیری از تب روماتیسمی، درمان سریع عفونت گلودرد استرپتوکوکی یا مخملک با یک دوره کامل آنتی‌بیوتیک مناسب است.

تشخیص

اگرچه هیچ آزمایش واحدی برای تب روماتیسمی وجود ندارد، اما تشخیص بر اساس سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی و نتایج آزمایش مشخص است.

آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

آزمایشات خون. پزشک شما احتمالاً با اندازه‌گیری نشانگرهای التهابی در خون، که شامل پروتئین واکنش‌گر C و میزان رسوب گلبول‌های قرمز است، التهاب را بررسی می‌کند.گاهی اوقات، یک آزمایش خون که می‌تواند آنتی‌بادی‌های باکتری استرپتوکوک را در خون تشخیص دهد، انجام می‌شود. باکتری واقعی ممکن است دیگر در بافت گلو یا خون کودک شما قابل تشخیص نباشد.

الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG). این تست سیگنال‌های الکتریکی را هنگام عبور از قلب کودک شما ثبت می‌کند. نتایج می‌تواند نشان دهد که آیا فعالیت الکتریکی غیرطبیعی قلب باشد و می‌تواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دهد که آیا ممکن است قسمت‌هایی از قلب بزرگ شده باشد یا خیر.

اکوکاردیوگرافی. از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از قلب در حال حرکت استفاده می‌شود که می‌تواند به پزشک شما در تشخیص مشکلات قلبی کمک کند.

درمان:

اهداف درمان تب روماتیسمی از بین بردن باقیمانده باکتری استرپتوکوک گروه A، تسکین علائم، کنترل التهاب و جلوگیری از عود بیماری است.

درمان‌ها عبارتند از:

آنتی‌بیوتیک‌ها. پزشک کودک شما پنی‌سیلین یا آنتی‌بیوتیک دیگری را برای از بین بردن باکتری‌های باقی مانده استرپتوکوک تجویز می‌کند. پس از این‌که کودک شما درمان کامل آنتی‌بیوتیکی را کامل کرد، پزشک دوره دیگری از آنتی‌بیوتیک‌ها را برای جلوگیری از عود تب روماتیسمی آغاز می‌کند.

درمان پیشگیرانه احتمالا تا سن ۲۱ سالگی یا تا زمانی که فرزند شما یک دوره درمانی حداقل پنج ساله را تکمیل کند، ادامه خواهد داشت. ممکن است به افرادی که در طول تب روماتیسمی دچار التهاب قلب شده‌اند توصیه شود که درمان پیشگیرانه آنتی‌بیوتیکی را برای ۱۰ سال یا بیشتر ادامه دهند.

درمان ضد التهابی. ممکن است مسکن‌هایی مانند آسپرین یا ناپروکسن (Naprosyn، Naprelan، Anaprox DS) برای کاهش التهاب، تب و درد تجویز شود. اگر علائم شدید هستند یا کودک شما به داروهای ضد التهابی پاسخ نمی دهد، ممکن است پزشک کورتیکواستروئید تجویز کند.

داروهای ضد تشنج. برای حرکات غیرارادی شدید ناشی از کره سیدنهام، پزشک ممکن است داروهای ضد تشنج مانند والپروئیک اسید یا کاربامازپین (کارباترول، تگرتول، و غیره) را تجویز کند.

مراقبت بلند مدت

در‌باره این مطلب که کودک شما به چه نوع پیگیری و مراقبت طولانی مدت نیاز دارد با پزشک خود صحبت کنید.

آسیب قلبی ناشی از تب روماتیسمی ممکن است برای سال‌ها ظاهر نشود. به عنوان یک بزرگسال، کودک شما باید مطمئن شود که پزشکان در مورد تب روماتیسمی می‌دانند و به‌طور منظم معاینه قلب انجام می‌دهند.

شیوه زندگی و درمان‌های خانگی

ممکن است پزشک استراحت در تخت را به کودک‌تان توصیه کند و از شما بخواهد که فعالیت‌های او را تا زمانی که التهاب، درد و سایر علائم بهبود نیابد محدود کنید. اگر التهاب در بافت‌های قلب وجود داشته باشد، بسته به درجه التهاب، ممکن است کودک شما برای چند هفته تا چند ماه به استراحت شدید در بستر نیاز داشته باشد.

آماده شدن برای ویزیت

اگر کودک شما علائم یا علائم تب روماتیسمی دارد، به متخصص اطفال مراجعه کنید. با این‌حال، پزشک ممکن است شما را برای برخی از آزمایشات تشخیصی به متخصص قلب (متخصص قلب کودکان) ارجاع دهد.

در این‌جا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا برای ویزیت آماده شوید.

آن‌چه شما می‌توانید انجام دهید

قبل از ویزیت، فهرستی از موارد زیر تهیه کنید:

علائم کودک، از جمله علائمی که به نظر می‌رسد بی‌ارتباط با دلیل شما برای ویزیت باشد و یا علائمی که اخیراً برطرف شده است.

بیماری‌های اخیر که فرزند شما داشته است. تمام داروها از جمله دوزهای مصرفی‌، ویتامین‌ها یا سایر مکمل‌هایی که کودک شما مصرف می‌کند یا اخیراً مصرف کرده است.

  سوالاتی که باید از پزشک خود بپرسید

در صورت امکان یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود را همراه داشته باشید تا به شما کمک کند اطلاعاتی را که به شما داده شده به خاطر بسپارید.

برای تب روماتیسمی، سوالات اساسی که باید از پزشک بپرسید عبارتند از:

  • چه چیزی احتمالاً باعث علائم کودک من می‌شود؟
  • چه بیماری دیگری می‌تواند این علائم را ایجاد کند؟
  • فرزند من به چه آزمایشاتی نیاز دارد؟
  • بهترین اقدام چیست؟
  • آیا تب روماتیسمی یا درمان آن بر سایر شرایط سلامت کودک من تأثیر می‌گذارد؟
  • چقدر باید فعالیت‌های فرزندم را محدود کنم؟
  • چه نوع پیگیری لازم است؟
  • آیا بروشور یا موارد چاپی دیگری وجود دارد که بتوانم داشته باشم؟ چه وب سایت‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسیدن از پزشک خود آماده کرده‌اید، از پرسیدن سوالات در طول ملاقات خود دریغ نکنید.

از پزشک خود چه انتظاری دارید

پزشک شما احتمالاً از شما سؤالاتی می‌پرسد، مانند:

  • علائم کودک شما از چه زمانی شروع شد؟
  • آنها در طول زمان چگونه تغییر کرده‌اند؟
  • آیا فرزند شما اخیراً سرماخورده یا آنفولانزا داشته است؟ علائم چه بود؟
  • آیا فرزند شما در معرض گلودرد استرپتوکوکی قرار گرفته است؟
  • آیا فرزند شما اخیراً به گلودرد استرپتوکوکی یا مخملک تشخیص داده شده است؟
  • اگر چنین است، آیا فرزند شما تمام آنتی‌بیوتیک‌ها را طبق تجویز مصرف کرده است؟

منبع: mayoclinic.org


 

0
نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

چگونه به یک نوجوان افسرده کمک کنیم؟ (۹ باید و نباید مهم)

بیماری‌‌ها و راه درمانپیشگیری بهتر از درمان

 

به گزارش سایت healthline.com

افسردگی در نوجوانان یکی از مشکلات رایج است. به دلیل شرایط خاص دروان نوجوانی، گاهی رفتار کردن با نوجوانان افسرده سخت می‌شود. اگر فرزند نوجوانی دارید که نمی‌دانید چطور باید برای حل مشکل افسردگی او تلاش کنید، این مطلب بایدها و نبایدهای رفتار با نوجوانان افسرده را یادآوری می‌کند.

علائم افسردگی نوجوانان

اگر در خانه یک فرد نوجوان دارید احتمالا متوجه شده‌اید که در واکنش به تلاش‌های شما برای برقراری ارتباط، سکوت می‌کنند یا واکنشی گنگ و مبهم دارند. تمایل دارند بیشتر از حد معمول بخوابند و تا زمانی که مداخله نکنید، شاید ساعت‌ها از اتاقشان خارج نشوند. ارتباطات تلفنی و آنلاین را به ارتباطات رودررو و نزدیک با عزیزان، ترجیح می‌دهند.

این ویژگی‌ها تقریبا در بسیاری از نوجوانان وجود دارد و از ویژگی‌های خاص دوران نوجوانی است. اما علاوه بر این می‌تواند نشانه‌ای از افسردگی باشد. تغییرات شدید و سریع در حال‌وهوای نوجوانان معمولا اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود نتوانید تشخیص دهید که آیا نشانه‌های یک مشکل روانی است یا ویژگی‌های خاص دوران نوجوانی.

نوجوانان افسرده غالبا علائم زیر را تجربه می‌کنند؛

  • تحریک‌پذیری غیرمعمول
  • عصبانی شدن‌های بی‌مقدمه
  • خستگی، کمبود انرژی و بی‌حالی
  • درد یا مشکلات معده
  • علاقه‌ی کمتر به فعالیت‌های منظم و معمول
  • علاقه‌ی کمتر به گذراندن وقت با دوستان یا خانواده
  • افت نمره یا بی‌علاقگی به مدرسه
  • خودگویی منفی یا انتقادی
  • صحبت کردن درباره‌ی مرگ یا خودکشی

اگر در بیشتر روزها این علائم را در نوجوانان مشاهده می‌کنید و این مشاهدات بیش از یکی دو هفته ادامه دارد، فرزند شما ممکن است دچار افسردگی شده باشد. در ادامه بایدها و نبایدهای برخورد با نوجوانان در موقع افسردگی را بخوانید.

نکاتی که باید در برقراری ارتباط با نوجوانان افسرده بدانید

در برخورد با نوجوانان افسرده باید نکاتی را رعایت کنید تا باعث وخیم‌تر شدن شرایط آن‌ها نشوید.

۱. از آن‌ها سؤال کنید

یک مکان آرام و مناسب و زمانی مناسب برای گفت‌وگو در نظر بگیرید. بهتر است که این گفت‌وگوها فقط با یکی از والدین باشد. چون حضور هر دو والدین می‌تواند باعث ناراحتی و اضطراب نوجوان شود. درباره‌ی رفتارهایی که باعث نگرانی شما شده است با نوجوان خود صحبت کنید. مثلا می‌توانید مسائل زیر را با آن‌ها در میان بگذارید.

  • تعجب می‌کنم که چرا به‌تازگی وقت زیادی با دوستان خودت نمی‌گذرانی.
  • نگرانت هستم چون بیشتر از حد معمول می‌خوابی.
  • من متوجه شده‌ام که این روزها خیلی زود عصبانی می‌شوی.
  • نگرانم که اخیرا برای انجام کارهای مدرسه، مثل گذشته تلاش نمی‌کنی.

توضیحات خود را با سؤال‌های زیر تمام کنید؛

  • چه عاملی باعث شده تا نظرت را درباره‌ی دوستانت تغییر دهی؟
  • می‌توانی توضیح بدهی که چه چیزی باعث نگرانی و اضطرابت شده؟
  • چرا چنین احساسی داری؟
  • آیا به مرگ یا خودکشی فکر می‌کنی؟

به خاطر داشته باشید که این مطلب که می‌گویند صحبت کردن درباره‌ی خودکشی باعث می‌شود که افراد به آن فکر کنند، فقط یک افسانه است. سؤال کردن از فرزندان درباره‌ی افکار خودکشی، راه را برای آن‌ها اسان‌تر می‌کند تا راحت‌تر با شما حرف بزنند و حمایت درست را دریافت کنند.

البته طبیعی است که در ابتدا دچار ترس و نگرانی شوید و برای رفتن پیش متخصص بیماری‌های روانی، عجله داشته باشید. اما به خاطر داشته باشید که گفت‌وگو کردن با فرزندان، به شما تصویر روشنی از آنچه در ذهن آن‌ها می‌گذرد، می‌دهد و باعث می‌شود که بهتر بتوانید به فرزندان کمک کنید.

اگر در اولین تلاش شما برای گفت‌وگو کردن، فرزندان از آن استقبال نکردند، باز هم تلاش خود را ادامه دهید. اگر تمایل ندارند که درباره‌ی افسردگی با شما حرف بزنند، به آن‌ها یادآوری کنید که این یک مشکل رایج مربوط به سلامت روان است و هر کسی را می‌تواند درگیر کند. در واقع انتخاب خود فرد نیست و هیچکس روی آن کنترلی ندارد.

۲. به حرف‌های آن‌ها گوش دهید

وقتی گفت‌وگو را با فرزند نوجوان خود آغاز می‌کنید، باید آماده باشید که حرف‌های آن‌ها را بشنوید. نوجوانان دوست دارند که حرف‌هایشان شنیده شود. هر کار دیگری که دارید انجام دهید تا زمان کافی برای گوش دادن به حرف‌های فرزندتان داشته باشید. در واقع هیچ عاملی نباید در گفت‌وگوی شما اختلالی ایجاد کند.

گاهی اوقات افسردگی باعث می‌شود که افراد فکر کنند فشار و استرس مضاعفی به عزیزان خود وارد می‌کنند. در واقع اگر متوجه شوند که حرف زدن با آن‌ها برای شما زحمتی ایجاد می‌کند، ممکن است از این کار صرف‌نظر کنند. فرزندان خود را قانع کنید که زمان کافی برایشان دارید و این کار اذیتتان نمی‌کند.

وقتی زمان گفت‌وگو با آن‌ها فرا می‌رسد، نکات زیر را رعایت کنید؛

  • تمام توجهتان را به آن‌ها معطوف کنید.
  • مانع حرف زدن آن‌ها نشوید. جملات آن‌ها را تمام نکنید یا در هنگام توقف بین حرف زدن، شروع به حرف زدن نکنید. به آن‌ها وقت کافی برای حرف زدن بدهید حتی اگر برای صحبت کردن هنوز راحت نیستند.
  • به حرف‌های آن‌ها تمرکز کنید نه حرف‌هایی که خودتان می‌خواهید بزنید.
    • حرف‌هایی که می‌زنند خلاصه کنید تا متوجه شوید که آیا منظور اصلی آن‌ها را درک کرده‌اید یا نه. اگر متوجه مشکلی اصلی آن‌ها نمی‌شوید، دوباره سؤال کنید.

    ممکن است نتوانید احساس واقعی آن‌ها را درک کنید. در این صورت از دست کم گرفتن مشکل آن‌ها و بی‌اهمیت جلوه دادن آن اجتناب کنید. مثلا جمله‌های زیر را هرگز به آن‌ها نگویید؛

    • این که مشکل بزرگی نیست.
    • همه گاهی اوقات چنین احساسی دارند.
    • من هم در نوجوانی چنین احساسی داشتم ولی حالا که بزرگ شدم مشکلی ندارم.

    در عوض می‌توانید با جملات زیر، با آن‌ها هم‌دردی کنید؛

    • می‌توانم درک کنم که این افکار چقدر باعث ناراحتی تو شده است.
    • شرایط سختی داری ولی تنها نیستی. من همیشه آماده‌ی حمایت کردن از تو هستم.
    • درک می‌کنم که دائما غمگین بودن چقدر برایت سخت است. خیلی خوب این شرایط سخت را تحمل کرده‌ای.

۳. به آن‌ها کمک کنید تا از حمایت دیگران استفاده کنند

در عین حال که حمایت و توجه شما می‌تواند نقش مهمی در کمک به فرزندتان داشته باشد، کمک‌ها و حمایت‌های حرفه‌ای از طرف متخصصان نیزروش خوبی برای کاهش علائم افسردگی در نوجوانان و بهبود حال آن‌ها است.

اگر آن‌ها در ابتدا در مقابل روان‌درمانی مقاومت می‌کنند، با مشاور مدرسه، پزشک خانواده یا یکی از معلم‌های محبوب آن‌ها در مدرسه صحبت کنید تا به آن‌ها کمک کنند که با این ایده کنار بیایند. اگر افراد قابل اعتمادشان آن‌ها را برای روان‌درمانی تشویق کنند، تمایل بیشتری برای انجام این کار پیدا می‌کنند.

صحبت کردن درباره‌ی روند درمان، کمک می‌کند که نوجوانان افسرده احساس بهتری درباره‌ی آن داشته باشند. اگر نگران این هستند که بستری شوند یا مجبور به مصرف داروی خاصی شوند، به آن‌ها اطمینان بدهید که هیچ اجباری در کار نیست. برای آن‌ها توضیح دهید که درمانگر به حرف‌های آن‌ها گوش می‌دهد و بدون هیچ قضاوتی، راه‌های درمانی را توصیه می‌کند.

به آن‌ها توضیح دهید که گرچه داروها می‌توانند علائم شدید افسردگی را کمتر کنند ولی گاهی اوقات روش‌های درمانی جایگزین هم وجود دارد. اگر برای مشاوره‌ی حضوری آمادگی ندارند، می‌توانید جلسات مشاوره‌ی آنلاین را امتحان کنید.

۴. تنبلی را از آن‌ها دور کنید

نوجوانان افسرده تمایل به تنبلی دارند و دوست دارند ساعت‌های بیشتری بخوابند و فعالیت آن‌ها کمتر می‌شود. آن‌ها را تشویق کنید که فعالیت بیشتری داشته باشند. بخشی از کارهای خانه را به آن‌ها بسپارید تا احساس کنند که نقشی در زندگی دارند و حمایت می‌شوند. البته درک کنید که گاهی اوقات تمایل ندارند هیچ‌کاری انجام دهند. این شرایط نباید باعث ایجاد تنش در روابط شما شود.

فراموش نکنید که افسردگی یک بیماری است. وقتی فرزندمان دچار آنفلوانزا می‌شود، به او استراحت می‌دهیم و می‌تواند برای مدتی کارهای خانه یا مدرسه را انجام دهد. افسردگی هم انرژی زیادی از افراد می‌گیرد و ممکن است نتوانند کارهایی که همیشه انجام می‌دادند، مثل سابق انجام دهند.

مثلا ممکن است اتفاقات زیر را تجربه کنند؛

  • نتوانند مثل قبل روی کاری تمرکز کنند.
  • فعالیت بدنی کمتری داشته باشند یا آهسته‌تر حرکت کنند.
  • وقتی اشتباه می‌کنند بیشتر نگران می‌شوند و از خود انتقاد می‌کنند.

آن‌ها را تشویق کنید تا هر کاری که در توان دارند انجام دهند. به جای ایراد گرفتن از تنبلی، سعی کنید این رفتارها را نادیده بگیرید.

با گفتن جملاتی مثل «امتحانات نزدیکه» به استرس آن‌ها درباره‌ی مسائل مربوط به مدرسه اضافه نکنید. آن‌ها خودشان این استرس و نگرانی را دارند و خودشان با مشکل و نگرانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

به جای این کار، به آن‌ها پیشنهاد کنید که در انجام تکالیف مدرسه به آن‌ها کمک می‌کنید یا راهی پیدا کنید که انجام دادن کارها برایشان آسان‌تر شود.

مثلا اگر موضوعی برای تحقیق دارند:

  • در ایده‌یابی به آن‌ها کمک کنید.
  • برای نتیجه‌گیری به آن‌ها کمک کنید.
  • منابع کافی برای تحقیق و پژوهش را در اختیارشان بگذارید.

۵. به‌عنوان یک خانواده، تغییراتی در خانه اعمال کنید

تغییر در سبک زندگی فواید زیادی برای بهبود علائم نوجوانان افسرده دارد. این تغییرات می‌تواند شامل کارهای زیر باشد؛

  • فعالیت بدنی بیشتر
  • وعده‌های غذایی منظم و شامل تمام گروه‌های مواد مغذی
  • آفتاب زیاد
  • خواب کافی و راحت
  • یک روتین شبانه برای از بین بردن استرس در پایان روز

ایجاد این تغییرات در برنامه‌ی زندگی خانواده، می‌تواند حال عمومی تمام اعضای خانواده را بهتر کند. در نظر گرفتن اوقات خوش برای گذراندن با خانواده به نوجوانان کمک می‌کند که احساس کنند پیوندشان با خانواده قطع نشده و هنوز حمایت و محبت آن‌ها را دارند.

کارهایی که می‌توانید برای بهبود روابط خانوادگی در خانه انجام دهید، بسیار زیاد است. به‌عنوان نمونه از کارهای زیر ایده بگیرید؛

  • بعد از شام زمانی را برای قدم زدن با خانواده در نظر بگیرید.
  • یکی دو ساعت مانده به زمان خواب را، ساعت بدون اینترنت و گوشی تعیین کنید. به جای استفاده از وسایل الکترونیکی و اینترنت می‌توانید با هم بازی‌های فکری و پازل را امتحان کنید یا به کتاب‌های صوتی گوش دهید.
  • هر زمان که امکان‌پذیر است در کنار هم آشپزی کنید و یک غذای لذیذ تهیه کنید. در تهیه‌ی غذا و برنامه‌ریزی و آماده‌سازی وسایل آن، از بچه‌ها کمک بگیرید. حتی می‌توانید دستورهای جدی را امتحان کنید و یکدیگر را برای پخت بهترین غذا به چالش بکشید.
  • مطمئن شوید که تمام اعضای خانواده در زمان مناسبی به خواب می‌روند و در طول شب به اندازه‌ی کافی می‌خوابند. بر اساس تحقیقات انجام شده، نوجوانان به ۸ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه نیاز دارند.

۶. برای برقراری ارتباط با دیگران حامی فرزندان باشید

نگه داشتن روابط دوستی نقش مهمی در روحیه‌ی نوجوانان دارد. این دوستی‌ها باعث می‌شوند که نوجوانان حتی در زمان‌هایی که مشکل دارند، احساس جداافتادن از اجتماع نداشته باشند.

درباره‌ی ارتباط با دیگران، گاهی اوقات قوانین سخت‌گیرانه‌ی خود را تعدیل کنید. اگر معمولا به بچه‌ها اجازه نمی‌دهید که شب را منزل دوست خود بمانند یا شب تا دیروقت کنار دوستان خود باشند، بد نیست گاهی اوقات در قوانین خود تجدید نظر کنید.

یکی دیگر از کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که آن‌ها را برای امتحان کردن فعالیت‌ها و تفریحات جدید تشویق کنید؛ مثلا کلاس‌های ورزشی، کلاس آموزش گیتار یا کلاس‌های هنری. انجام کارهای داوطلبانه و خیر مثلا کمک به همسایه‌های مسن می‌تواند تا حد زیادی احساس افسردگی را کاهش دهد.

کارهایی که نباید در برخورد با نوجوان افسرده انجام دهید

در برخورد با نوجوانان افسرده سعی کنید کارهای زیر را انجام ندهید چون باعث تشدید افسردگی آن‌ها می‌شود.

۷. انتقاد کردن و تنبیه

در شرایط طبیعی باید در برابر شکست در امتحانات، انجام ندادن تکالیف مدرسه و… واکسن نشان دهید و با انجام کارهایی مثل محدود کردن زمان استفاده از تلویزیون و کامپیوتر یا گرفتن گوشی موبایل، آن‌ها را تنبیه کنید.

افسردگی، راه فرار از تنبیه و انجام رفتارهای نادرست نیست اما باید بتوانید تأثیرات افسردگی را از سهل‌انگاری عمدی جدا کنید. گرفتن گوشی آن‌ها و محدود کردن روابطشان با دوستان، می‌تواند شرایط را بدتر کند.

به جای این کار، پیشنهادات زیر را امتحان کنید؛

  • به آن‌ها اطلاع دهید که می‌دانید با مشکلات مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. آن‌ها را تشویق کنید که با وجود سخت بودن شرایط، ولی به تلاش ادامه دهند. یک جایگزین برای استفاده از گوشی و تبلت می‌تواند این باشد که از آن‌ها بخواهید تا دوستان خود را برای درس خواندن به خانه دعوت کنند. به بچه‌ها فرصت بدهید تا با دوستان خود بازی کنند و بیرون بروند.
  • با هم همکاری کنید تا راه‌حلی پیدا کنید. مثلا به آن‌ها بگویید درک می‌کنم که در این شرایط همگام شدن با کلاس، سخت است ولی به نظر تو چه‌کاری می‌توانیم برای بهتر شدن اوضاع انجام دهیم؟
  • به آن‌ها یادآوری کنید که در هر شرایطی، دوستشان دارید و از آن‌ها حمایت می‌کنید.

۸. قضاوت کردن رفتارهای آسیب‌زننده

وقتی متوجه می‌شوید که فرزند شما به خودش آسیب می‌زند احتمالا بسیار نگران و مضطرب می‌شوید. آسیب رساندن به خود، رفتاری نیست که از آن چشم‌پوشی کنید اما به این معنا نیست که فرض کنید او قصد خودکشی دارد.

به طور طبیعی بسیاری از والدین در این شرایط، اتاق فرزندان را می‌گردند تا وسایل خطرناک را بردارند. بدن آن‌ها را هر روز بررسی می‌کنند یا اینکه دائما آن‌ها را زیر نظر می‌گیرند. این واکنش‌ها فقط باعث شرم فرزند می‌شود و آن‌ها را از شما دور می‌کند.

واکنش محبت‌آمیز و بدون قضاوت این است که:

  • از آن‌ها بپرسید چه احساسی باعث شده که آن‌ها تصمیم بگیرند به خودشان آسیب بزنند؟
  • به آن‌ها بگویید که درک می‌کنم در شرایط سختی هستی ولی من نگران سلامتی تو هستم. می‌توانیم در مورد روش‌های جایگزین که حس بهتری به تو بدهد، صحبت کنیم.

۹. شخصی کردن مسائل و نحوه برخورد نوجوانان

فرزند شما ممکن است همیشه مایل نباشد تا درباره‌ی احساسات خود صحبت کند یا روند درمان خود را با شما در میان بگذارد. البته شما هم حق دارید بدانید که آیا آن‌ها در حال بهتر شدن هستند یا نه. ولی مجبور کردن آن‌ها به صحبت کردن و ناراحت شدن از صحبت نکردن آن‌ها، واکنش صحیحی نیست. مجبور کردن آن‌ها باعث می‌شود که احساس خوبی برای صحبت با شما نداشته باشند.

مهم است بدانید که روش‌های درمانی هم عوارض جانبی دارند و افکار منفی و نگران‌کننده ممکن است دوباره عود کنند. به آن‌ها یادآوری کنید که هر زمانی که مایل بودند، آماده‌ی شنیدن صحبت‌های آن‌ها هستید. اگر رفتار خوبی از آن‌ها ندیدید، ناراحت نشوید و منتظر بمانید تا خودشان برای صحبت کردن پیش‌قدم شوند.

چه زمانی نوجوانان افسرده نیاز به کمک فوری دارند؟

لزوما همه کسانی که افسردگی دارند، به خودکشی فکر نمی‌کنند. بسیاری از کسانی که افکار خودکشی دارند، هرگز برای خودکشی اقدام نمی‌کنند. اما همیشه باید نشانه‌های افکار خودکشی را بشناسید و آن را جدی بگیرید.

اگر هر کدام از نشانه‌های زیر را در فرزند خود مشاهده کردید، وقت آن است که از کمک‌های حرفه‌ای متخصصان استفاده کنید؛

  • نوشتن داستان یا شعر درباره‌ی مرگ
  • نشان دادن رفتارهای مخاطره‌آمیز، از جمله مصرف مواد یا الکل
  • صحبت از مردن یا جست‌وجوی راهی برای رهایی از درد
  • فاصله گرفتن بیشتر از دیگران
  • گفتن این مطلب که دیگران بدون آن‌ها زندگی بهتری دارند
  • واگذار کردن اموال شخصی به دیگران

اگر به شما گفتند که درباره‌ی خودکشی فکر می‌کنند، اقدامات زیر را انجام دهید؛

  • بپرسید که آیا در جلسات درمانی درباره‌ی آن صحبت کرده‌اند و آیا راه‌حلی به آن‌ها ارائه شده است یا نه.
  • برای ارائه‌ی راه‌حل‌های بیشتر آن‌ها را به درمانگر معرفی کنید.
  • برای حمایت از آن‌ها در صورت لزوم از خدمات اورژانسی استفاده کنید.
  • وقتی دچار چنین بحرانی می‌شوند، آن‌ها را هرگز تنها نگذارید. مطمئن شوید که به هیچ ابزار و سلاح خطرناک یا دارویی دسترسی ندارند.

حرف آخر

شما فرزندان خود را به‌خوبی می‌شناسید و می‌دانید کدام روش‌ها روی آن‌ها جواب نمی‌دهد. اگر به طور دائمی دچار تحریک‌پذیری شده‌اند، با آن‌ها صحبت کنید و برای درمان افسردگی به متخصص مراجعه کنید.

فراموش نکنید که همیشه به آن‌ها یادآوری کنید که در کنارشان هستید و در هر شرایطی از آن‌ها حمایت می‌کنید. ممکن است ابتدا عکس‌العملی نشان ندهند ولی حرف‌های شما را می‌شنوند و یادشان می‌ماند. حرف‌های شما تغییر بزرگی در آن‌ها ایجاد می‌کند و در صورت بروز مشکل، قبل از هر چیز به شما مراجعه می‌کنند.

فراموش نکنید که افسردگی تقصیر هیچ‌کس نیست و مثل هر بیماری دیگری باید درمان شود.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

منابع:

۱_ healthline.com

۲- digikala.com


0
نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

مهم‌ترین علائم اختلال هورمونی در زنان، مردان و کودکان؛ تشخیص و درمان اختلالات هورمونی

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان, بارداری و زایمان , بهداشت بانوان , بهداشت مردان

 

به گزارش سایت medicinenet.com

هورمون‌ها چه نقشی در بدن دارند و چگونه اختلال هورمونی ایجاد می‌شود؟

هورمون‌ها، مواد شیمیایی قدرتمندی هستند که توسط غدد درون‌ریز تولید می‌شوند. هورمون‌ها در جریان خون حرکت می‌کنند و به بافت‌ها و اندام‌های مختلف دستور می‌دهند که چه کاری انجام دهند. هورمون‌ها به کنترل بسیاری از فرایندهای اصلی بدن از جمله متابولیسم و ​​تولید مثل کمک می‌کنند. در صورت به‌هم خوردن تعادل هورمونی، مقدار یک هورمون خاص نسبت به مقدار طبیعی کاهش یا افزایش می‌یابد. عدم تعادل هورمونی موضوع بسیار مهمی است که باید در اسرع وقت تشخیص داده شود و مورد درمان قرار گیرد. در مقاله پیش رو با علائم و نشانه‌های اختلالات هورمونی یا عدم تعادل هورمونی آشنا خواهید شد. اگر به هر دلیلی فکر می‌کنید که باید از نظر هورمونی تست شوید، به دکتر داخلی یا فوق تخصص غدد مراجعه نمایید.

اختلال هورمونی چه علائم یا نشانه هایی را ایجاد می کند؟

هورمون ها نقش اساسی در سلامت دارند. در نتیجه، طیف وسیعی از علائم یا نشانه ها وجود دارد که می تواند نشان دهنده ی عدم تعادل هورمونی باشند. تقریبا همه  افراد حداقل ۱ یا۲ دوره، عدم تعادل هورمونی را در طول زندگی خود تجربه می کنند. عدم تعادل هورمونی در دوران بلوغ، قاعدگی و بارداری بیشتر دیده می شود. اما برخی افراد دچار اختلالات هورمونی مداوم می شوند.

علائم شایع اختلال هورمونی

علائم شایع عدم تعادل هورمونی که به‌طور کلی زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهند، عبارتند از:

  • افزایش وزن؛
  • وجود یک توده‌ی چربی بین شانه‌ها؛
  • کاهش وزن غیرقابل توضیح و ناگهانی؛
  • خستگی؛
  • ضعف عضلانی؛
  • درد، حساسیت و سفتی عضلانی؛
  • درد، سفتی یا تورم در مفاصل؛
  • افزایش یا کاهش ضربان قلب؛
  • تعریق؛
  • افزایش حساسیت به سرما یا گرما؛
  • یبوست؛
  • اسهال؛
  • تکرر ادرار؛
  • تشنگی؛
  • افزایش اشتها؛
  • کاهش میل جنسی؛
  • افسردگی؛
  • عصبی بودن، اضطراب یا تحریک‌پذیری؛
  • تاری دید؛
  • ناباروری؛
  • نازک شدن مو یا موهای ریز و شکننده؛
  • خشکی پوست؛
  • پف کردن صورت؛
  • گرد شدن صورت؛
  • ضایعات بنفش یا صورتی روی پوست.

نکته‌ی مهم: به خاطر داشته باشید که این علائم غیر اختصاصی هستند و داشتن آنها لزوما به معنای عدم تعادل هورمونی نیست.

اختلالات هورمونی علائم گسترده‌ای از تکرر ادرار، ضعف، کاهش میل جنسی و یا افزایش اشتها دارد. اما داشتن این علائم الزاما به معنای عدم تعادل هورمونی نیست.

علائم و نشانه‌های اختصاصی اختلال هورمونی در خانم‌ها

شایع‌ترین علامت عدم تعادل هورمونی در زنان در سنین باروری، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. علائم عدم تعادل هورمونی زنان که بلوغ، بارداری، شیر دادن و یائسگی را تحت تاثیر قرار می دهند، شامل موارد زیر هستند:

  • پریودی نامنظم؛
  • افزایش خونریزی در پریودی؛
  • توقف پریودی؛
  • پریودی مکرر؛
  • هیرسوتیسم یا رشد موهای زائد روی صورت، چانه یا سایر قسمت‌های بدن؛
  • آکنه در صورت، قفسه‌ی سینه یا قسمت فوقانی کمر؛
  • ریزش مو؛
  • تیره شدن پوست، به ویژه در امتداد چین و چروک‌های گردن، کشاله‌ی ران و زیر پستان‌ها؛
  • ضایعات پوستی؛
  • خشکی واژن؛
  • آتروفی واژن؛
  • درد در هنگام رابطه‌ی جنسی؛
  • عرق شبانه؛
  • سردرد.

علائم و نشانه‌های اختصاصی اختلال هورمونی در مردان

تستوسترون نقش مهمی در رشد مردان دارد.

تولید ناکافی تستوسترون موجب بهم خوردن تعادل هورمونی می‌شود که می‌تواند علائم زیر را ایجاد کند:

  • ژنیکوماستی یا رشد بافت پستان در مردان؛
  • حساسیت پستان؛
  • اختلال نعوظ؛
  • کاهش رشد موهای ریش؛
  • رشد موهای زائد بدن؛
  • از دست دادن توده‌ی عضلانی؛
  • از دست دادن توده‌ی استخوانی؛
  • مشکل در تمرکز؛
  • گرگرفتگی.

علائم و نشانه‌های اختصاصی بهم خوردن تعادل هورمونی در کودکان

تولید هورمون‌های جنسی در دختران و پسران از زمان بلوغ، شروع می شود. بسیاری از کودکانی که دچار تاخیر در بلوغ می شوند، شرایطی به نام هیپوگنادیسم را تجربه می کنند.

پسران مبتلا به هیپوگنادیسم ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • عدم رشد توده ی عضلانی
  • بم نشدن صدا
  • کاهش رشد موی بدن
  • رشد نامتعادل آلت تناسلی و بیضه
  • رشد بیش از حد بازوها و پاها در مقایسه با تنه
  • ژنیکوماستی

دختران مبتلا به هیپوگنادیسم ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • شروع نشدن قاعدگی
  • عدم رشد بافت پستان
  • کاهش سرعت رشد.

شایع‌ترین دلایل اختلال هورمونی

دلایل زیادی برای بهم خوردن تعادل هورمونی وجود دارد. با توجه به این که کدام هورمون یا غده، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند، علائم می‌تواند متفاوت باشد.

دلایل شایع عدم تعادل هورمونی عبارتند از:

  • هورمون درمانی؛
  • داروها؛
  • درمان‌های سرطان مانند شیمی‌درمانی؛
  • سوء استفاده از داروهای استروئید آنابولیک؛
  • تومورها، چه بدخیم و چه خوش‌خیم؛
  • تومورهای هیپوفیز؛
  • اختلالات اشتها؛
  • استرس؛
  • آسیب یا ضربه؛
  • دیابت؛
  • کم‌کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید؛
  • عملکرد بیش از حد گره‌های تیروئیدی؛
  • تیروئیدیت؛
  • هیپوگنادیسم؛
  • سندرم کوشینگ، یا سطح بالای کورتیزول؛
  • هیپرپلازی مادرزادی غده‌ی آدرنال که باعث کاهش سطح کورتیزول و آلدوسترون می‌شود؛
  • بیماری آدیسون؛
  • کمبود ید (گواتر)؛
  • یائسگی؛
  • نارسایی اولیه‌ی تخمدان که به آن یائسگی زودرس نیز گفته می‌شود؛
  • بارداری؛
  • شیر دادن؛
  • سندروم تخمدان پلی‌کیستیک؛
  • داروهای هورمونی مانند قرص های جلوگیری از بارداری: قرص ال دی، قرص اورژانسی و …

نحوه‌ی تشخیص عدم تعادل هورمونی

تشخیص بهم خوردن تعادل هورمونی با آزمایش هورمونی، که سطح هورمون‌های مختلف را اندازه‌گیری می‌کند قابل تشخیص است. علاوه بر آزمایش هورمونی، معاینه‌ی بدنی و آزمایش‌های دیگری مانند آزمایش خون، سونوگرافی، سی‌تی‌اسکن، ام آر آی و نمونه‌برداری نیز قادر به تشخیص اختلال در غدد درون‌ریز هستند.

درمان اختلالات هورمونی

درمان عدم تعادل هورمونی به علت ایجاد آن بستگی دارد.

برخی از گزینه‌های معمول درمانی را بررسی می کنیم:

استروژن درمانی:

اگر گرگرفتگی یا سایر علائم ناخوشایند یائسگی را تجربه کردید، پزشک ممکن است دوز کم استروژن را تجویز کند.

استروژن واژینال:

اگر در حین رابطه‌ی جنسی دچار خشکی واژن یا درد شوید، ممکن است لازم باشد از کرم یا قرص استروژن استفاده کنید.

کنترل بارداری هورمونی:

روش‌های هورمونی کنترل بارداری می‌توانند به تنظیم چرخه‌ی قاعدگی کمک کنند، همچنین به بهبود آکنه و کاهش موهای زائد صورت و بدن نیز کمک می‌کنند.

داروهای ضدآندروژن:

آندروژن‌ها هورمون‌های جنسی مردانه هستند که در زنان و مردان تولید می شوند. ممکن است لازم باشد زنان با سطح آندروژن بالا، داروهایی را مصرف کنند که اثرات آندروژن‌ها را مسدود می‌کند.

تستوسترون درمانی:

مکمل‌های تستوسترون می‌توانند علائم کاهش تستوسترون در مردان را درمان کنند. در نوجوانان دارای تاخیر بلوغ، شروع بلوغ را تحریک می‌کند.

درمان تیروئید:

اگر به کم‌کاری تیروئید مبتلا هستید، هورمون مصنوعی تیروئید با نام لووتیروکسین می‌تواند سطح هورمون‌های تیروئیدی را به تعادل برساند. برای درمان پرکاری تیروئید نیز می توان از متی‌مازول کمک گرفت.

متفورمین:

متفورمین داروی کنترل کننده ی قند خون است که در درمان دیابت مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند به درمان برخی از زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک نیز کمک کند.

کاهش وزن:

هورمون‌ها نقشی اساسی در متابولیسم و ​​توانایی بدن در استفاده از انرژی دارند. اختلالات هورمونی، مانند سندرم کوشینگ، کم‌کاری تیروئید و یائسگی می‌توانند باعث اضافه وزن یا چاقی شوند. تنها راه درمان افزایش وزن ناشی از اختلال هورمونی، درمان بیماری زمینه‌ای است.

تغییر در سبک زندگی:

  • لاغر شدن و کاهش وزن به خانم‌ها در منظم تر شدن قاعدگی و افزایش احتمال بارداری کمک می‌کند. کاهش وزن در مردان ممکن است به بهبود عملکرد نعوظ نیز کمک کند.
  • رژیم غذایی متعادل، بخش مهمی از سلامت کلی است.
  • برای کاهش حساسیت واژن، از روغن یا مرطوب کننده‌های فاقد پارابن، گلیسیرین و روغن استفاده کنید.
  • سعی کنید از مواجهه با مواردی که معمولا گرگرفتگی را تحریک می‌کنند، مانند دمای بالای محیط، غذاهای پرادویه یا نوشیدنی‌های گرم، خودداری کنید.
  • اگر موهای زائد صورت یا بدن شما را آزرده می‌کند، می‌توانید از کرم‌های موبر یا لیزر موهای زائد کمک بگیرید.
  • ورزش منظم را در برنامه‌ی روزانه‌ی خود قرار دهید.

راهنمای مراجعه به فوق‌تخصص غدد و متابولیسم

متخصصین داخلی بهترین گزینه برای درمان مشکلات مربوط به غدد هستند. در این، اگر مشکل هورمونی دارید، فوق‌تخصص عدد و متاتبولیسم پزشکی است که باید به او مراجعه کنید.

 

منابع:

۱- medicinenet.com

۲- healthline.com

۳- doctoreto.com


 

0
نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

دارونامه؛ آشنایی با داروی گرایـپ‌واتــر( Gripe Water Dineh Syrup)، داروی دل‌پیچه و سوء‌هاضمه

بیماری‌‌ها و راه درمان, دارونامه , بهداشت کودکان , پیشگیری بهتر از درمان

 

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

رده درمانی:

سلامت گوارش

اشکال دارویی:

شربت

موارد مصرف:

– درمان نفخ و درد ناشی از آن؛
– تسکین علائم سوء‌هاضمه و دل‌پیچه در کودکان و بزرگسالان.

موارد منع مصرف:

در افراد دیابتیک فرآورده با نظر پزشک مصرف شود.

مصرف در بارداری:

منع ندارد.

تداخلات دارویی:

ندارد.

عوارض جانبی:

برای اسانس‌های فوق‌الذکر در غلظت‌های استفاده شده در گرایپ‌واتر، هیچ‌گونه عارضه جانبی گزارش نشده است. 

دستور مصرف:

  •  نوزادان: ۲٫۵ میلی‌لیتر؛
  • کودکان: ۵ میلی‌لیتر؛
  • بزرگسالان: ۱۰ تا ۲۰ میلی‌لیتر
  • در صورت نیاز ۴ الی ۶ بار در روز تکرار شود.

شرایط نگهداری:

– فرآورده داخل جعبه،‌ دور از نور و گرما نگهداری شود.
– حداکثر زمان استفاده از فرآورده بعد از باز شدن درب شیشه، ۴ هفته می‌باشد.
– دارو دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

اجزای تشکیل‌دهنده:

هر ۵ میلی‌لیـتر محــلول خوراکی گرایـپ‌واتــر دیــنه حاوی اسانس‌های طبیعی دانه گیاهان Anethum graveolens و Carum  Carvi  (معادل ۰٫۸ میلی‌گرم کاروون) می‌باشد. در این فرآورده، از اسانس طبیعی اسپیرمنت به‌عنوان طعم‌دهنده استفاده شده است که علاوه بر طعم و بوی مطبوع، دارای اثرات درمانی ضدنفخ نیز می‌باشد.

اثرات درمانی و فارماکولوژی:

اسانس‌های موجود در این فرآورده با تاثیر موضعی برروی غشاء مخاطی جدار معده سریعا موجب افزایش فعالیت عصب واگ و در نتیجه افزایش شدت حرکات معده می‌گردد که این امر باعث خروج گازهای ناشی از نفخ و افزایش ترشحات سیستم گوارشی شده و موجب برطرف شدن نفخ و همچنین تسریع در هضم مواد غذایی و جلوگیری از تخمیر غذا و ایجاد گاز می‌گردد.
از مزیت‌های محلول خوراکی گرایپ‌واتر، عدم استفاده از الکل، طعم‌دهنده و شیرین‌کننده‌های مصنوعی و بیکربنات سدیم (جوش‌شیرین) می‌باشد، این امر موجب افزایش ضریب اطمینان مصرف فرآورده به خصوص در نوزادان و کودکان می‌گردد. زیرا استفاده از سدیم بی کربنات علاوه بر آن‌که موجب اختلال در جذب اسیدفولیک و آهن می‌گردد، به‌عنوان آنتی‌اسید در کودکان زیر ۶ سال به علت ناکافی بودن عملکرد سیستم گوارشی مناسب نمی‌باشد.

منبع: drsaniei.darooyab.ir


0
نوشته شده توسط شیرین کریمی

پنج راه عالی برای واکنش نشان دادن به کودکان غرغرو

بیماری‌‌ها و راه درمانپیشگیری بهتر از درمان , بهداشت کودکان , شیرین کریمی , تغذیه سالم, والدین موفق

 

به گزارش سایت psychologytoday.com

پژوهش‌های انجام‌شده دلایل غُر‌زدن کودکان و شیوۀ واکنش به آنها را ارائه می‌دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که معمولاً مردم سروکارشان به غرولند می‌افتد، چنین تجربه‌ای وقتی کودک بین ۲ تا ۴ سال دارد به اوج خود می‌رسد، این نق‌ونوق‌ها از صدای غیژغیژ چوب، گریه، دریل‌کردن یا سایر صداهای ناخوشایند مثل کشیدن میخ روی تخته آزاردهنده‌تر است.

غرولندکننده توجه والدین را به خود جلب می‌کند و  از آن‌جا که ما انسانیم اغلب با درماندگی یا عصبانیت واکنش نشان می‌دهیم. والدین ممکن است با گفتن «این‌قدر غرولند نکن!» واکنش نشان دهند.

یا با درماندگیِ بی‌صدا آرام آرام خشم‌شان افزایش یابد، درِ یخچال را با خشم محکم‌تر ببندند و یا لیوان قرمزرنگ را بکوبند زمین چون می‌خواستند لیوان آبی رنگ را بردارند.

والدین می‌توانند به غرولندِ بچه‌ها به جای آزردگی با همدلی واکنش نشان دهند و می‌توانند دلایل علمی غرزدن بچه‌ها و کاری که باید برای رفع آن انجام دهند را به خود یادآوری کنند.

۱_ بچه‌ها ممکن است غر بزنند زیرا به کمک یا چاره‌جوییِ شما نیاز دارند.

به گفتۀ دکتر جسیکا مایکلسون یکی از اصلی‌ترین دلایل غرزدن بچه‌ها، خستگی و نیاز آن‌ها به کمک شما است. بچه‌ها گاهی اوقات، از طریق غر زدن و نالیدن، به شما می‌گویند: «دیگر نمی‌توانم مثل آدم‌بزرگ‌ها رفتار کنم، لطفاً مثل یک کودک از من مراقبت کن.»

وقتی بچه‌ها دچار استرس، گرسنگی، تشنگی، خستگی یا کلافگی می‌شوند که غالباً با تغییر در روال زندگی روزمره این اتفاق می‌افتد  صدای طبیعی و دلنشینِ آن‌ها با صدایی بسیار زیر و لحن همین الان می‌خواهم عوض می‌شود.

ممکن است آن‌ها نیاز فوری به چاره‌جوییِ شما داشته باشند یک چرت کوتاه، مقداری آب یا شیر، میان وعده، استراحت، تعویض پوشک و بچه‌ها چه از نیازشان آگاه باشند چه نه، بر طبق موارد آزمایش‌شده علمی وقتی بچه‌ها غر می‌زنند، دیگران توجه می‌کنند و زود‌تر چاره‌جویی می‌کنند تا وقتی که غر نمی‌زنند.

غرزدن فقط موثرتر است. محققان دریافته‌اند که افراد بیش‌تر با غرزدن هماهنگ می‌شوند تا با حرف‌زدن یا گریه‌کردن. غرزدن آدم‌ها را مشمئز می‌کند (واکنش بیش‌تری نشان می‌دهند) و حواس آن‌ها را از هر کاری که در حال انجام‌دادن بودند پرت می‌کند.

سعی کنید: وقتی کودکی غر می‌زند بپرسید «آیا این کودک خسته، گرسنه، تشنه، مضطرب یا کلافه است؟» و «آیا روز بسیار شلوغی داشتیم؟» و «آیا بچه‌ها شب گذشته دیر به رختخواب رفتند؟» و «آیا یک مسئله عاطفی (مانند نوزادی جدید یا مشکل‌داشتن با یک دوست) آنها را ناراحت می‌کند؟» و «آیا مسئله‌ای جسمی آن‌ها را آزار می‌دهد؟» سپس، با آرامش بیش‌تری چیزهایی بپرسید مثل «ممکن است کمی آب بخورم؟» در عین حال به خود یادآوری کنید که غرزدن «درخواستی فوری برای چاره‌جویی یا راحت‌شدن است.»

۲- بچه‌ها ممکن است غر بزنند زیرا به ارتباط بیش‌تر یا مثبت‌تری نیاز دارند.

بکی بیلی، روانشناس معتقد است گاهی غرزدن نشانۀ آن است که کودک به ارتباط بیشتری نیاز دارد. به نظر او اگر بچه‌ها خیلی غر می‌زنند، ممکن است نیاز به وقت یک نفره با والدین داشته باشد، مثلا با یکی از آن‌ها کتاب بخواند، آشپزی کند یا با او بازی کند. تحقیقات جان گاتمن نشان می‌دهد که ممکن است نیاز بچه‌ها این باشد که هنگام بیانِ «درخواست» برای ارتباط عاطفی، والدین بیش‌تر به آن‌ها «روی بیاورند».

وقتی کودکی می‌گوید «آیا با من بازی می‌کنی؟» پدر یا مادر می‌توانند به او رو کنند و بگویند «بله، بیا بازی کنیم! من عاشق بازی‌کردن با تو هستم!» و برای آن وقت بگذارید. هنگامی که یک کودک نوپا دست‌هایش را بالا می‌آورد تا توجه کسی را به خود جلب کند، پدر یا مادر می‌تواند «به سمت او رو کند» و او را در آغوش بگیرد.

تحقیقات همچنین حاکی از آن است که وقتی فضای خانواده منفی یا نزاع‌آمیز است بچه‌ها بیشتر غر می‌زنند. در یک مطالعه نشان داده شد که وقتی مادران رفتار منفی بیشتری دارند بچه‌ها بیشتر بحث و دعوا راه می‌اندازند و وقتی پدران رفتار منفی بیشتری دارند بچه‌ها بیشتر غر می‌زنند و گریه می‌کنند. نمایشِ احساسات منفی، هم از سوی مادران و هم پدران، «پیش‌بینی کننده‌های قوی» برای میزان به کاربردن کلمات احساسیِ منفی از سوی کودکان در زندگی روزمره بود.

سعی کنید: وقتی بچه‌ها غر می‌زنند، به سطح استرس، احساسات، مدت زمان خوبی که با آنها گذرانده‌اید و محیط کلی خانواده‌تان توجه کنید. در زمانی کم ارتباط بیشتری برقرار کنید.

۳- بچه‌ها ممکن است غر بزنند زیرا نیاز دارند احساسات‌شان را بیان کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد گاهی اوقات برای کودکان خردسال غر زدن نه فقط گریه‌کردن صرفاً راهی برای ابراز ناراحتی یا ناامیدی است. جانت لانسبری مربی کودکان نوپا، به والدین پیشنهاد می‌کند که به جای «اصلاح، سرزنش یا کنترل» کودکان و احساساتِ آن‌ها را «بپذیرند، تصدیق و حمایت کنند».

او می‌نویسد: «هرچه به رنجش فرزندانمان بیش‌تر روی خوش نشان دهیم، در خانواده ما همه خوشحال‌تر خواهند بود.»

سعی کنید: به خود یادآوری کنید که غر زدن می‌تواند بیان عادی احساسات انسان باشد، بهترین برخورد همیشه همراه با مهربانی است. اگر شنیدن صدای غر زدن بچه‌ها برای شما آزاردهنده است، ۵ ثانیه به آرامی نفس بکشید و سپس ۵ ثانیه نفس خود را بیرون دهید تا آرام شوید. آخرین باری را که به گریه‌کردن یا گله‌کردن نیاز داشتید به خاطر آورید تا احساسات خود را آزاد کنید و بتوانید به جلو حرکت کنید.

۴- بچه‌ها ممکن است غر بزنند چون خلق و خوی حساس یا زودرنجی دارند.

همه بچه‌ها به لحاظ خلق و خو با هم متفاوتند. محققان اغلب در مورد سه نوع خلق و خو بحث می‌کنند (هرچند هیچ کودکی به طور کامل در یکی از این موارد جا نمی‌گیرد) – آسان یا انعطاف‌پذیر؛ فعال یا زود رنج؛ دیرجوش یا محتاط.

سعی کنید: به خود یادآوری کنید برخی از کودکان با میل بیشتر به واکنش‌های شدیدتر، اراده قوی‌تر، اضطراب بیشتر یا با سخت‌گیری بیشتر برای کنارآمدن با تجربه‌های جدید یا تغییر کردن. در عین حال می‌توانید روش‌های بهتری را برای درخواست یا کنار آمدن با آنها به آنها بیاموزید، این یک روند است.

۵- کودکان ممکن است در واکنش به تقویت‌کننده‌های متغیر غر بزنند.

اسکینر دریافت که افراد با تقویت‌کنندۀ نسبی متغیر (برای مثال، همیشه نه، بلکه هر چند وقت یک بار چیزی را دریافت می‌کنند) رفتاری را برای مدت زمان طولانی‌تری تکرار می‌کنند. به عنوان مثال اگر پس از شام هر چند وقت یک بار به کودک غرغرو بستنی بدهید، او احتمالاً تا مدت طولانی برای گرفتن بستنی به غرزدن ادامه می‌دهد تا همان پاداش را دریافت کند.

سعی کنید: وقتی بچه‌ها چیزهایی مانند وقت اضافی برای بازی ویدیویی، اسباب بازی اضافی در فروشگاه، یا بیشتر بیدارماندن وقت خواب درخواست می‌کنند ثابت قدم باشید و «هر چند وقت یک بار» درخواست‌شان را قبول نکنید تا رفتار غرزدن را در او تقویت نکنید. با قبول درخواست‌شان شاید همان موقع دست از غرزدن بردارند ولی این رفتار را برای بلندمدت تقویت کرده‌اید.

مدارا کردن، درک کردن و حفظ آرامش در برابر غرزدن کار آسانی نیست ولی اینها روش خوبی برای برقراری ارتباط قوی‌تر با کودکان است. به نظر گاتمن وقتی به غر زدن کودک واکنش مثبت و دوست‌داشتنی دارید، شما «حساب بانکی عاطفی» او را پر می‌کنید و ارتباط خود را تقویت می‌کنید – و هر چه ارتباط شما قوی‌تر باشد، احتمال غر زدن کودک در آینده کمتر است.

منبع: psychologytoday.com


 

0
نوشته شده توسط فرناز اخباری

تهوع و استفراغ چیست؟

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمانفرناز اخباری

 

به گزارش سایت healthline.com

استفراغ یک رفلکس غیرقابل کنترل است که محتوای معده را از طریق دهان خارج می‌کند. همچنین به آن «بیمار بودن» یا «پرتاب کردن» گفته می‌شود. تهوع اصطلاحی است که فرد احساس می‌کند ممکن است استفراغ کند، اما در واقع استفراغ نمی‌کند.

حالت تهوع و استفراغ علائم بسیار شایع است و می‌تواند توسط طیف وسیعی از عوامل ایجاد شود. این عوارض در کودکان و بزرگسالان مشاهده می‌شود، اگرچه احتمالاً بیشتر در خانم‌های باردار و افرادی که تحت درمان سرطان هستند بیش‌تر دیده می‌شود.

چه عواملی باعث حالت تهوع و استفراغ می‌شود؟

حالت تهوع و استفراغ ممکن است با هم یا جداگانه ایجاد شود. آن‌ها می‌توانند ناشی از شرایط جسمی و روانی باشند.

حالت تهوع

شایع‌ترین دلایل حالت تهوع درد شدید معمولاً ناشی از آسیب یا بیماری و یا سه ماهه اول بارداری است. همچنین تعدادی از علل نسبتاً شایع دیگر نیز وجود دارد پ، از جمله:

  • دریازدگی؛
  • استرس عاطفی؛
  • سوءهاضمه؛
  • مسمومیت غذایی؛
  • ویروس‌ها؛
  • در معرض قرار گرفتن سموم شیمیایی.

اگر سنگ کیسه صفرا دارید، احتمالاً حالت تهوع خواهید داشت.

ممکن است متوجه شوید که بوی خاصی باعث ایجاد حالت تهوع شود. این یک علامت بسیار شایع در سه ماهه اول بارداری است، اگرچه ممکن است در افرادی که باردار نیستند نیز هم رخ دهد. حالت تهوع ناشی از بارداری معمولاً در سه ماهه دوم یا سوم برطرف می‌شود.

استفراغ در کودکان

شایع‌ترین علل استفراغ در کودکان عفونت‌های ویروسی و مسمومیت غذایی است.

با این حال، استفراغ همچنین می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • دریازدگی شدید؛
  • سرفه کردن؛
  • تب بالا؛
  • پرخوری.

در نوزادان تازه متولد شده، روده مسدود شده نیز می‌تواند باعث استفراغ مداوم شود. روده‌ها ممکن است با ضخامت غیرعادی عضلانی، فتق، سنگ صفرا یا تومورها مسدود شوند. این امر غیرمعمول است، اما اگر استفراغ غیرقابل توجیه در نوزاد رخ دهد، باید بررسی شود.

استفراغ در بزرگسالان

بیش‌تر بزرگسالان به ندرت استفراغ می‌کنند. اما در صورت بروز، یک عفونت باکتریایی یا ویروسی یا نوعی مسمومیت غذایی باعث استفراغ شده است. در برخی موارد، استفراغ همچنین می‌تواند در اثر سایر بیماری‌ها باشد، به خصوص اگر منجر به سردرد یا تب شدید شود.

بیماری‌های مزمن معده

بیماری‌های مزمن یا طولانی مدت معده اغلب می‌تواند باعث حالت تهوع و استفراغ شود. این شرایط می‌تواند همراه با علائم دیگری مانند اسهال، یبوست و معده درد باشد. این شرایط مزمن شامل عدم تحمل غذا، مانند بیماری سلیاک و عدم تحمل پروتئین لبنیات و لاکتوز است.

سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) یک بیماری شایع گوارشی است که باعث نفخ، حالت تهوع، استفراغ، دل درد، خستگی و دل پیچه می‌شود. این حالت هنگامی رخ می‌دهد که قسمت‌هایی از روده بیش از حد فعال شوند. پزشکان معمولاً با شناسایی علائم و رد سایر شرایط معده و روده، سندرم روده تحریک‌پذیر را تشخیص می‌دهند.

بیماری کرون یک بیماری التهابی روده است که معمولاً روده‌ها را درگیر می‌کند ، اگرچه ممکن است در هر جای دستگاه گوارش رخ دهد. بیماری کرون یک بیماری خود ایمنی است که در آن بدن به بافت روده سالم خود حمله کرده و باعث التهاب، حالت تهوع، استفراغ و درد می‌شود.

پزشکان معمولاً بیماری کرون را با استفاده از کولونوسکوپی تشخیص می‌دهند، در این روش با استفاده از یک دوربین کوچک روده بزرگ را بررسی می‌کنند. بعضی اوقات برای کمک به تشخیص این بیماری به یک نمونه مدفوع نیز نیاز دارند.

انتخاب سبک زندگی

برخی از انواع سبک زندگی می‌توانند شانس داشتن حالت تهوع و استفراغ را افزایش دهند.

مصرف مقدار زیاد الکل می‌تواند به مخاط روده آسیب برساند. الکل همچنین می تواند با اسید معده واکنش نشان دهد. هر دوی اینها باعث حالت تهوع و استفراغ می‌شود. در برخی موارد، مصرف زیاد الکل همچنین می‌تواند باعث خونریزی در دستگاه گوارش شود.

اختلالات اشتها

اختلال در غذا خوردن زمانی است که فرد عادات و رفتارهای غذایی خود را بر اساس تصویری ناسالم از بدن تنظیم کند. می‌تواند باعث حالت تهوع و استفراغ شود.

پرخوری عصبی نوعی اختلال خوردن است که در آن فرد برای پاک‌سازی معده از هر ماده غذایی مصرف شده عمدی استفراغ ایجاد می‌کند. افراد مبتلا به بی‌اشتهایی نیز ممکن است به دلیل گرسنگی و اسید معده اضافی حالت تهوع داشته باشند.

شرایط جدی

اگرچه نادر است، اما استفراغ گاهی اوقات می‌تواند به عنوان علامت یک بیماری جدی‌تر رخ دهد، از جمله:

  • مننژیت؛
  • آپاندیسیت؛
  • ضربه مغزی؛
  • تومور مغزی؛
  • میگرن.

اگر مدام استفراغ می کنید، به دکتر خود مراجعه کنید.

موارد اضطراری

اگر تهوع یا استفراغ بیش از یک هفته دارید، به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. بیشتر موارد استفراغ طی ۶ تا ۲۴ ساعت پس از اپیزود اول برطرف می‌شود.

زیر ۶ سال

برای هر کودک زیر ۶ سال که موارد زیر را دارد مراقبت اضطررای نیاز است:

  • هم استفراغ دارد و هم اسهال؛
  • دارای استفراغ جهشی است؛
  • علائم کم‌آبی بدن، مانند پوست چروکیده، تحریک‌پذیری، نبض ضعیف یا کاهش هوشیاری را نشان می‌دهد؛
  • بیش از دو یا سه ساعت است که استفراغ کرده است؛
  • تب بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت (۳۸ درجه سانتی‌گراد) دارد؛
  • بیش از شش ساعت ادرار نکرده است.

بالای ۶ سال

اگر شرایط زیر در کودکان بالای ۶ سال  بود نیاز به مراقبت اضطراری است:

  • استفراغ بیش از ۲۴ ساعت طول کشیده است؛
  • علائم کم‌آبی وجود دارد؛
  • کودک بیش از شش ساعت ادرار نکرده است؛
  • کودک گیج یا بی‌حال به نظر می‌رسد؛
  • کودک تب بالاتر از ۱۰۲ درجه فارنهایت (۳۹ درجه سانتی‌گراد) دارد.

بزرگسالان

اگر علائم زیر را دارید، به دنبال مراقبت‌های پزشکی فوری باشید:

  • سردرد شدید؛
  • سفتی گردن؛
  • بی‌حالی؛
  • گیجی؛
  • خون در استفراغ؛
  • نبض سریع؛
  • تنفس سریع و پی در پی؛
  • تب بیش از ۱۰۲ درجه فارنهایت (۳۹ درجه سانتی‌گراد)؛
  • کاهش پاسخگویی؛
  • درد شدید یا مداوم شکم.

درمان حالت تهوع و استفراغ

برای رفع حالت تهوع و استفراغ می‌توانید از چندین روش، من جمله داروهای خانگی و داروها استفاده کنید.

خود درمانی برای حالت تهوع

برای درمان حالت تهوع در خانه:

  • فقط غذاهای سبک و ساده مانند نان و بیسکوییت ترد بخورید.
  • از خوردن غذاهایی که دارای طعم و مزه قوی، بسیار شیرین یا چرب یا سرخ شده هستند خودداری کنید.
  • مایعات سرد بنوشید.
  • بعد از صرف غذا از انجام هرگونه فعالیت خودداری کنید.
  • یک فنجان چای زنجبیل بنوشید.

خود درمانی برای استفراغ

  • وعده‌های غذایی کم حجم و مکرر بخورید.
  • مقدار زیادی مایعات بنوشید تا هیدراته بمانید، اما هربار آن را در جرعه‌های کوچک میل کنید.
  • غذاهای جامد نخورید تا به‌طور کامل استفراغ قطع شود.
  • استراحت کنید.
  • از استفاده از داروهایی که ممکن است معده شما را ناراحت کنند مانند داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی یا کورتیکواستروئیدها خودداری کنید.
  • برای جایگزینی الکترولیت های از دست رفته از محلول آب رسانی خوراکی استفاده کنید.

مراقبت پزشکی

قبل از تجویز دارو، پزشک از شما سوالاتی در مورد زمان شروع حالت تهوع و استفراغ و چه زمانی بدتر می‌شود از شما می‌پرسد. همچنین ممکن است از شما در مورد عادات غذایی شما و اینکه چه چیزی باعث استفراغ و حالت تهوع و بهتر یا بدتر شدن آن می‌شود سوال کند.

تعدادی از داروهای تجویز شده، از جمله داروهایی که می‌توانید در دوران بارداری استفاده کنید می‌توانند حالت تهوع و استفراغ را کنترل کنند.

شامل پرومتازین (فنرگان)، دیفن هیدرامین (بنادریل)، تریمتوبنزامید (تیگان) و اندانسترون (Zofran) است.

عوارض احتمالی استفراغ مداوم

بیش‌تر حالت تهوع و استفراغ به خودی خود برطرف می‌شود، مگر این‌که یک بیماری مزمن زمینه‌ای وجود داشته باشد.

با این‌حال، استفراغ مداوم می‌تواند باعث کم‌آبی و سوءتغذیه شود. همچنین ممکن است موها و ناخن‌های شما ضعیف و شکننده شوند و یا استفراغ مداوم مینای دندان شما را خراب کند.

چگونه می‌توان از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری کرد؟

با خوردن وعده‌های غذایی کم حجم در طول روز، آرام غذا خوردن و استراحت بعد از غذا می‌توانید از حالت تهوع جلوگیری کنید. برخی افراد با اجتناب از برخی گروه‌های غذایی و غذاهای پرادویه می‌توانند از بروز حالت تهوع جلوگیری کنند.

اگر احساس تهوع می‌کنید، قبل از بلند شدن بیسکوئیت ترد ساده بخورید و سعی کنید قبل از خواب یک غذای پر پروتئین مانند پنیر، گوشت بدون چربی یا آجیل مصرف کنید.

اگر استفراغ می‌کنید، سعی کنید مقدار کمی مایع شیرین مانند نوشابه یا آب میوه بنوشید. نوشیدن گیاه زنجبیل یا خوردن زنجبیل می‌تواند به بهبود معده کمک کند. از نوشیدن آب میوه‌های اسیدی مانند آب پرتقال خودداری کنید. آنها ممکن است معده شما را بیش‌تر ناراحت کنند.

داروهای بدون نسخه، مانند مکلیزین (بونین) و دیمن هیدرینات (درامامین)، می‌توانند اثرات تهوع را کاهش دهند. و در هنگام رانندگی، تنقلات را محدود کنید و اگر مستعد تهوع هستید، از پنجره جلو به مستقیم نگاه کنید.

منبع: healthline.com


 

 

 

0
1 2 3 5