نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

آشنایی با انواع بیماری آنژیوم

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان

 

 

نشانه‌هایی که بر روی بدن ایجاد می‌شود هر کدام پیامی برای ما دارند. برخی از این نگرانی‌ها بی‌اساس نیستند. خال‌های جدید ( و تغییر در خال‌هایی که در بدن از قبل وجود داشت) می‌تواند نشانه سرطان پوست باشد. تمامی این موارد ممکن است افراد را نگران کند که آیا این برآمدگی‌های کوچک قرمز رنگ نیز نشانه بیماری سرطان است؟ رشد پوستی که معمولا به اندازه یک سر سوزن و گاهی اوقات کمی بزرگ‌تر از آن است، آنژیوم گیلاسی نام دارد. خبر خوب این است که این موارد کاملا خوش‌خیم و بی‌خطراند.آنژیوم (Angioma) یک تومور خوش‌خیم است که از سلول‌های جدار عروق خونی یا لنفاوی منشا می‌گیرد.

این رشد پوستی نشان دهنده مجموعه‌ای از رگ‌های خونی است و می‌تواند ظاهری قرمز مانند، آبی عمیق یا صورتی داشته باشد. این لکه‌ها زمانی پدیدار می‌شوند که رشد بی رویه رگ‌های خونی در یک ناحیه وجود داشته باشد. مردان و زنان در معرض ابتلا به آنژیوم گیلاسی هستند و می‌تواند به ژنتیک نیز ربط داشته باشد. بنابراین اگر پدر یا مادر شما مبتلا به این بیماری باشد ممکن است شما نیز به آن مبتلا شوید.
در بیشتر افراد این موارد در اواخر بیست سالگی بروز می‌کند و ممکن است در طول زندگی با آن‌ها همراه باشد. پزشکان در مورد اینکه چرا این لکه‌ها در اواخر بیست سالگی بروز می‌کند مطمئن نیستند. در برخی از بیماران این لکه‌ها ممکن است زودتر یا حتی دیرتر بروز کند.

در بیشتر موارد نیازی نیست کاری برای آنژیوم گیلاسی انجام شود. اما اگر نشانه‌های موجود در بدن به راحتی دچار خونریزی شود، باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر برآمدگی‌ها در مکان‌هایی ایجاد شود که معمول نیست و نباید در این مکان‌ها ظاهر می‌شد(همچون صورت) می‌توان آن را درمان کرد.شما می‌توانید از درمان‌های بدون درد همچون لیزر رنگی پالسی استفاده کنید.
این دستگاه نوری را تولید می‌کند که رگ‌های خونی غیر‌طبیعی را تخریب می‌کند. فقط به خاطر داشته باشید که این روش کمی هزینه بر است و آنژیوم گیلاسی حتی بعد از برداشته شدن با لیزر ممکن است دوباره برگردد. البته بهتر است زیاد نگران این موضوع نباشید زیرا آن‌ها بی‌خطرهستند.

_ انواع

_ همانژیوم‌ها

– همانژیوم مویرگی: (Cherry hemangioma)
– همانژیوم غاری
– پیوژنیک گرانولوما

_ لنفانژیوم‌ها

– لنفانژیوم مویرگ (ساده)
– لنفانژیوم کیستیک (Cavernous)

_ تومور Glomus
_ اکتازی‌های عروقی

– خال لکه‌شرابی
– تلانژکتازی : Spider angioma-سندرم اسلر وبر راندو

_ پرولیفراسیون عروقی واکنشی

– Bacillary angiomatosis

_ درمان
این ضایعات با استفاده از کرم های زیبایی مخفی کننده، تابش تشعشع یونیزه کننده (رادیوتراپی و لیزر) ، سوزانیدن و سپس ترمیم کردن و انجام عمل جراحی درمان می‌شوند. ضایعات مادرزادی اغلب بدون درمان نیز محو می‌شوند.

منبع: الو دکتر

 

اشتراک‌‌گذاری:
1

1 thoughts on “آشنایی با انواع بیماری آنژیوم

  1. سلام!
    بکتاش هستم ۲۴ ساله از افغانستان بیماری که اشاره کردید در قسمت دهان و زبان من هم دیده میشود
    در قسمت تداوی و دوکتور ورزیده در ایران با ما همکاری کنید
    تشکر…

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند