نوشته شده توسط شیرین کریمی

آیا خارش پوستیِ مزمن می‌تواند دلیلی برای افسردگی، افکار خودکشی و استرس باشد؟

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان. , شیرین کریمی, اخبار پزشکی , روانشناسی , سلامت پوست و مو

 

به گزارش سایت سازمان بهداست اروپا که در تاریخ  ۳۰ اکتبر ۲۰۱۹ منتشر کرده.

در مطالعات انجام‌شده، افزایش افسردگی، افکار خودکشی و استرس در بیماران مبتلا به خارش پوستی مزمن گزارش شده است.

بر اساس گزارش منتشرشده در مجلۀ اینوستگیو درماتولوژی توسط السِوی‌یر، یک تحقیق چندمرکزی اروپایی تأثیر خارش پوستی مزمن را بر روی سلامت روانی بیماران پوستی ارزیابی کرده است.

_ خراشیدن سطح عارضه

خارش یک علامت شایع در افرادی است که از بیماری‌های پوستی رنج می‌برند. در یک مطالعه مقطعی جدید در مورد فشار روانی خارش، محققان گزارش دادند که وجود خارش در بیماران پوستی به طور معناداری با افسردگی بالینی، افکار خودکشی و استرس همراه بوده است.

محققان توصیه می‌کنند برای این بیماران شرایط دسترسی به گروه درمان چندرشته‌ای فراهم شود تا بتوانند مسائل مرنبط با خارش پوستی را پیشگیری و مدیریت کنند.

خارش پوست در رابطه با تعدادی از بیماری‌های خاص پوستی از جمله اگزمای دست توصیف شده است: پسوریازیس، مرض خارش پوست ندولار (بیماری پوستی که باعث ایجاد توده‌های خارش‌دار و گره‌ای در پوست می شود)؛ هیدرادنیت چرکی در میان بیماران همودیالیزی (نوعی بیماری پوستی است که توسط آبسه‌های خوشه‌ای دردناک یا بثورات زیر پوستی و زخم مشخص می‌شود.) و به طور کلی بیماران رنجور از خارش پوستی مزمن.

محقق اصلی فلورانس جی. دالگارد ، بخش پوست و فوق تخصص پوست، بیمارستان دانشگاه اسکون، دانشگاه لوند سوئد توضیح می‌دهد: «مطالعات انجام‌شده حاکی از وجود ارتباط بین خارش و مشکلات سلامت روان بطور کلی و اختلالات پوستی خاص است، اما مطالعه مقطعی در بین بیماری‌های مزمن پوستی هنوز صورت نگرفته است.»

جزئیات مطالعه

در بخشی از یک مطالعه بزرگ اروپایی متمرکز که توسط انجمن اروپایی پوست و روانپزشکی (ESDaP) انجام شده است، بار روانی بیماری و کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی بین بیماران پوستی با خارش و گروه کنترل شامل افراد بدون خارش و همچنین گروه کنترل با افراد سالم مقایسه شده است.

محققان داده‌های کلینیک‌های پوستی در ۱۳ کشور اروپایی را روی ۳۵۳۰ بیمار مبتلا به بیماری‌های پوستی جمع‌آوری کرده و نتایج را با بیش از ۱۰۰۰ فرد سالم مقایسه کردند. بیماران پرسشنامه‌ها را تکمیل کردند و همچنین از نظر بالینی معاینه شدند.

نتیجه‌گیری شامل سنجش وجود، مزمن بودن و شدّت خارش بود؛ مقیاس افسردگی و اضطراب بیمارستان، مقیاس اجتماعی-جمعیت‌شناختی، تصور خودکشی و استرس شامل رویدادهای ناخوشایند در زندگی و مشکلات اقتصادی.

درجه شیوع خارش در بیماران پوستی تقریباً ۹۰٪ در خارش سخت و شدید و بیماری‌های مرتبط با آن بود، ۸۶% درماتیت آتوپیک؛ ۸۲% اگزمای دست؛ ۷۸% در سایر اگزماها؛ ۷۶% کهیر؛ و ۷۰% پسوریازیس.

_ نتایج چه چیزی را نشان داد؟

شیوع افسردگی در بیماران خارش‌دار ۱۴٪ نسبت به ۵٫۷٪ در بیماران بدون خارش ، ۶٪ در گروه شاهد و خارش‌دار و ۳٪ در گروه شاهد بدون خارش بود. شیوع افکار خودکشی در بیماران خارش ۷/۱۵ درصد، در بیماران بدون خارش ۹ درصد، در گروه شاهد خارش‌دار ۹/۱۸ درصد و در گروه شاهد بدون خارش ۸/۸ درصد بود.

رویدادهای گزارش شده از وقایع استرس‌زای زندگی در افراد دارای خارش بیشتر از افراد بدون خارش بود. بیماران مبتلا به خارش نیز با احتمال بالاتری مشکلات اقتصادی بیشتری را تجربه می‌کردند.

دالگارد می‌گوید: «مطالعۀ ما نشان می‌دهد خارش پوستی تأثیر زیادی بر روی کیفیت زندگی افراد دارد.»

«این مطالعه بار علائم خارش و جنبه چند بعدی آن را نشان می‌دهد. مدیریت بیماران مبتلا به خارش باید در صورت لزوم شامل دسترسی به تیم چند رشته‌ای باشد، همانطور که قبلاً در چندین کشور اروپایی نیز وجود داشته است.»

_  اقدامات پیشگیرانه

محققان همچنین اقدامات پیشگیرانه مانند برنامه‌های آموزشی دربارۀ پسوریازیس یا اطلاعات اینترنتی مبتنی بر وب را توصیه می‌کنند.

در بسیاری از اختلالات التهابی مزمن پوست، درمان زودرس تهاجمی مخصوصاً برای بیمار ممکن است به کاهش خارش در سریع‌ترین زمان ممکن و جلوگیری از بروز مشکلات سلامت روان کمک کند.

مداخلات و اقدمات ضد خارش موجود باید به طور مداوم‌تر در مراقبت روزمره از بیماران پوستی انجام شود.

 

منبع: healtheuropa.eu

 

*مطالب مرتبط :

_ واقعیت خطرناک و ناخوشایند بیماری زونا
_ سوال و پاسخ ( علت ریشه ریشه شدن پوست اطراف ناخن و درمان آن )
_ علت خارش پوست در هوای سرد چیست؟
_ رسوبات کلسیم در پوست؛ نشانه، دلیل، درمان

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند