نوشته شده توسط فرناز اخباری

انواع آمبلیوپی چیست؟

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری

 

به گزارش سایت news-medical.net

آمبلیوپی اصطلاح پزشکی برای “تنبلی چشم” است که به وضعیت کودکی اشاره دارد که در آن بینایی یک چشم به اندازه کافی رشد نمی کند. این حالت معمولاً بر توانایی کودک برای دیدن با استفاده از چشم ضعیف‌تر تأثیر می‌گذارد، به این معنی که آنها به چشم قوی‌تر خود تکیه می‌کنند.

برخی از نمونه‌هایی از مشکلات فیزیکی چشم که می‌توانند باعث ایجاد تنبلی چشم شوند عبارتند از:

  • انحراف چشم یا استرابیسم، که در آن چشم ضعیف‌تر به سمت بالا، بیرون، پایین یا داخل جهت چشم طبیعی است.
  • ممکن است یک چشم به دلیل ایجاد آب مروارید کدر شده باشد
  • یک پلک ممکن است افتاده باشد و تا حدی چشم را بپوشاند. به این حالت پتوز می‌گویند.

انواع آمبلیوپی

انواع مختلفی از آمبلیوپی وجود دارد و همه آنها باعث کاهش دید در چشم آسیب دیده می شوند. سه نوع آمبلیوپی در زیر توضیح داده شده است:

آمبلیوپی استرابیسم

در این شکل از آمبلیوپی، به دلیل عدم تطابق بین ماهیچه‌هایی که موقعیت چشم‌ها را پشتیبانی می‌کنند، انحراف چشم ایجاد می‌شود. مغز به طور موثر چشمی را که مستقیم نیست «نادیده می‌گیرد»، در حالی که مغز به تصاویر تولید شده توسط چشم قوی‌تر متکی است. رویکردهای درمانی شامل تمرینات چشمی برای تمرین مجدد عضلات ضعیف چشم کودک و پوشاندن چشم «خوب» با یک چسب چشم برای تشویق استفاده از چشم «بد» است.

آمبلیوپی انکساری یا آنیزومتروپیک

این به زمانی اشاره دارد که عیب انکساری در یک چشم بیشتر از چشم دیگر است. مغز چشم دور بین تر را خاموش می کند و در عوض به چشمی که تصویر واضح تری ارائه می دهد متکی است. با این حال، چشم ضعیف‌تر صاف می‌ماند، به این معنی که مشکل ممکن است توسط والدین یا پزشک عمومی مورد توجه قرار نگیرد. آمبلیوپی انکساری ممکن است تا زمانی که کودک تست بینایی انجام ندهد شناسایی نشود. این عارضه را می توان با عینک های اصلاحی یا لنزهای تماسی درمان کرد.

آمبلیوپی محرومیت یا انسداد

این حالت به زمانی اشاره دارد که یک چشم به دلیل ایجاد انسدادی مانند آب مروارید از بینایی محروم می شود. محیط چشمی مات می شود که از رسیدن اطلاعات بصری به شبکیه و سپس مغز جلوگیری می کند. این شکل از آمبلیوپی می تواند یک یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد و باید زودتر تشخیص داده شود تا از دید ضعیف کودک جلوگیری شود.

 

منبع: news-medical.nets

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند