نوشته شده توسط فرناز اخباری

افراد دارای رژیم وگان در مقابل افراد همه چیزخوار: کدام رژیم غذایی برای سلامت قلب و عروق بهتر است؟

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری

 

به گزارش سایت medicalnewstoday.com

  • در سال ۲۰۲۰، حدود ۵۲۳ میلیون نفر در سراسر جهان به نوعی بیماری قلبی عروقی مبتلا بودند که حدود ۱۹٫۱ میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
  • سطوح بالای کلسترول LDL، مقاومت به انسولین و چاقی همگی از عوامل خطر شناخته شده برای بیماری‌های قلبی عروقی هستند که می‌توانند با خوردن یک رژیم غذایی سالم تغییر کنند.
  • محققان دانشگاه استنفورد می‌گویند که پیروی از یک رژیم غذایی وگان می‌تواند به بهبود سلامت قلبی عروقی افراد در کمتر از هشت هفته، در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی همه چیزخوار پیروی می کنند، کمک کند.

در سال ۲۰۲۰، حدود ۵۲۳ میلیون نفر در سراسر جهان به نوعی بیماری قلبی عروقی مبتلا بودند. همچنین در آن سال، بیماری‌های قلبی عروقی به ۱۹٫۱ میلیون مرگ و میر در سراسر جهان نسبت داده شد.

سطوح بالای کلسترول بد لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) ، مقاومت به انسولین‌، و چاقی، همه عوامل شناخته شده‌ای هستند که می توانند خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهند. این عوامل خطر را می‌توان به روش‌های مختلف کاهش داد، از جمله با خوردن یک رژیم غذایی سالم.

محققان دانشگاه استنفورد با استفاده از جفت‌های دوقلوهای همسان دریافته‌اند که پیروی از یک رژیم غذایی گیاهخواری می‌تواند به بهبود سلامت قلبی عروقی افراد در کمتر از هشت هفته در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی همه‌چیزخوار پیروی می‌کنند، کمک کند.

این مطالعه اخیراً در مجله JAMA Network OpenTrusted Source منتشر شده است.

چرا دوقلوهای همسان را مطالعه کنیم؟

در این مطالعه، محققان ۲۲ جفت از دوقلوهای همسان را انتخاب کردند که یکی از دوقلوها از رژیم غذایی گیاهخواری و دیگری یک رژیم غذایی همه چیزخوار داشت.

دکتر کریستوفر دی گاردنر، پرفسور تغذیه در استنفورد می‌گوید: «مطالعه تغذیه در انسان‌ها همیشه به دلیل متفاوت بودن انسان‌ها از بسیاری جهات عادات ورزشی متفاوت، الگوهای خواب، و سطوح استرس پیچیده است. مرکز تحقیقاتی در گروه پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد و نویسنده ارشد این مطالعه به مدیکال نیوز تودی توضیح دادند. در یک “کارآزمایی تصادفی استاندارد طلایی تحقیقات انسانی فرض می شود که این عوامل مختلف به دلیل تصادفی سازی بین گروه های مورد مطالعه به طور مساوی توزیع می شوند. اما همیشه عواملی وجود دارند که به طور مساوی توزیع نشده‌اند.»

دکتر گاردنر ادامه داد: « ایده کار با دوقلوهای همسان برای ما جذاب بود. زمانی که دوقلوهای همسان به دو گروه مورد مطالعه تصادفی تقسیم می‌شوند، ژنتیک کاملاً مطابقت دارد و احتمالاً بسیاری از عوامل دیگر همسان هستند، زیرا این جفت‌ها در یک خانواده بزرگ شده‌اند، در یک محله زندگی می‌کنند و بسیاری از شباهت‌های دیگر. در واقع، بسیارجالب  بود که این دوقلوهای همسان بالغ چقدر شبیه هم هستند،شبیه هم لباس می پوشند، و شبیه هم حرف می زنند.»

ایده‌های غذای گیاه‌خوار و همه چیزخوار

در طی یک دوره دو ماهه، ۴۴ شرکت‌کننده در مطالعه یا از یک رژیم غذایی گیاهی که کاملاً گیاهی و بدون گوشت یا محصولات حیوانی بود یا یک رژیم غذایی همه‌چیزخوار که شامل گوشت و سایر غذاهای حیوانی مانند تخم‌مرغ و لبنیات بود، پیروی کردند.

گزارش شده است که هر دو رژیم غذایی شامل سبزیجات، حبوبات، میوه ها و غلات کامل بوده و در عین حال قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده محدود بود.

برخی از وعده‌های غذایی رژیم گیاهخواری شامل:

  • بلغور جو دوسر بادام توت فرنگی
  • توفو اسکرامبل با سوسیس صبحانه Beyond
  • اسفناج کاری نارگیلی و نخود با کینوا
  • کاسه لوبیا سیاه با توفو
  • عدس و سیب زمینی بو داده شده با گیاه با سس ریمولاد
  • نخود هریسا با هویج ،سماق و کلم بروکلی
  • توفو با برنج قهوه ای کاری ونارگیل

برخی از نمونه‌های وعده‌های غذایی رژیم غذایی همه‌چیزخوار که شرکت‌کنندگان خوردند عبارتند از:

  • سفیده تخم‌مرغ با بیکن بوقلمون و کلم بروکسل
  • اسکرامبل فاهیتا مرغ با کدو سبز، کدو حلوایی و گوجه فرنگی
  • تخم‌مرغ آفتابی با مارچوبه و گوجه‌فرنگی
  • استیک عسل دیژون با سبزیجات و برنج
  • مرغ باربیکیو با کلم بروکلی و کینوآ

آموزش نحوه تغذیه سالم در ۴ هفته

در طول چهار هفته اول مطالعه، همه شرکت‌کنندگان هفته‌ای ۲۱ وعده غذای تحویلی از یک سرویس غذایی دریافت کردند که از رژیم غذایی مشخص شده آنها پیروی می‌کرد.

در چهار هفته گذشته، شرکت‌کنندگان در مطالعه باید وعده‌های غذایی خود را درست می‌کردند. آن‌ها همچنین به یک متخصص تغذیه برای پاسخ به سؤالات و ارائه پیشنهادات دسترسی داشتند.

از آن‌جایی که ۴۳ نفر از ۴۴ شرکت کننده مطالعه را تکمیل کردند، محققان بر این باورند که نشان می‌دهد که یادگیری نحوه درست کردن وعده‌های غذایی سالم در چهار هفته واقع بینانه است.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، شرکت کنندگان از ابتدا تا پایان چهار هفته گزارش دادند که از بسیاری جهات بهتر غذا می خوردند. آنچه بسیار رضایت بخش بود، تجزیه و تحلیل ما از هر گونه تفاوت بین فاز شماره ۱ و فاز شماره ۲ بود که تقریباً هیچ تفاوتی وجود نداشت. تقریباً تمام تغییراتی که آن‌ها در هنگام تحویل غذا داشتند، با زمانی که خودشان درست می‌‌کردند حفظ شدند.

کاهش کلسترول LDL، سطح انسولین و وزن بدن

در سه مرحله در طول مطالعه در ابتدا، نیمه راه و در پایان دو ماه  محققان شرکت‌کنندگان در مطالعه را وزن کردند و آزمایش خون گرفتند.

در ابتدا، متوسط ​​سطح کلسترول LDL برای کسانی که رژیم گیاه‌خواری را دنبال می کردند ۱۱۰٫۷ میلی‌گرم در دسی‌لیتر و ۱۱۸٫۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر برای شرکت‌کنندگان همه چیزخوار بود. این سطوح در پایان مطالعه به ۹۵٫۵ برای گیاه‌خواران و ۱۱۶٫۱ برای همه چیزخواران کاهش یافت.

دانشمندان همچنین دریافتند شرکت کنندگان در مطالعه که از رژیم غذایی وگان پیروی می‌کردند، حدود ۲۰ درصد کاهش سطح انسولین ناشتا داشتند و به طور متوسط ​​۴٫۲ پوند بیش‌تر از کسانی که از رژیم غذایی همه چیزخوار پیروی می کردند، وزن کم کردند.

صادقانه بگویم، ما از تفاوت‌ اندازه کلسترول LDL و انسولین متعجب شدیم. ما عموماً شرکت‌کنندگان سالمی را انتخاب کردیم، بدون این‌که فضای زیادی برای پیشرفت داشته باشیم. و … رژیم غذایی همه چیزخواران برای سالم بودن طراحی شده است.

شرکت‌کنندگان به طور تصادفی در آن رژیم غذایی، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دادند و قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده را در مقایسه با رژیم غذایی قبل از مطالعه خود کاهش دادند. این نیز احتمالاً فرصت مشاهده تفاوت را به حداقل رساند.»- دکتر گاردنر

او افزود: «با این حال، ما هنوز تغییرات سودمند آماری قابل توجهی را برای گروه وگان نسبت به خواهر و برادرهای همسان آنها در رژیم غذایی همه چیزخوار مشاهده کردیم.»

نکته مهم این است که این مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات سریع در یک رژیم غذایی گیاهی چقدر می‌تواند منجر به بهبود سریع عوامل خطر قلبی متابولیک شود.

تغییرات کوچک رژیم غذایی می‌تواند بر سلامت قلب تأثیر مثبت بگذارد

در حالی که ممکن است همه مایل به گیاهخواری نباشند، متخصصان پزشکی موافقند که حتی تغییرات جزئی در رژیم غذایی می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد.

دکتر چنگ ه، مانند میوه ها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غلات کامل.ان چن، متخصص قلب و عروق مداخله ای و مدیر پزشکی برنامه ساختاری قلب در مرکز پزشکی MemorialCare Saddleback در لاگونا هیلز، کالیفرنیا، به MNT گفت که رژیم گیاهخواری سرشار از بسیاری از مواد غذایی، مانند میوه ها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غلات کامل که باقلب سالم مرتبط است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است.

دکتر چن خاطرنشان کرد:

حتی اگر از رژیم غذایی سخت گیاه‌خواری پیروی نمی‌‌کنید، بسیاری از این مطالعات به ما نشان داده‌اند که تا زمانی که بتوانیم مصرف آن نوع غذاها را افزایش دهیم، باید بتوانیم بهبودهای قابل توجهی در سلامت قلب خودمان ایجاد کنیم.

مونیک ریچارد، متخصص تغذیه، صاحب Nutrition-In-Sight، و سخنگوی رسانه ملی آکادمی رژیم غذایی تغذیه، با این موضوع موافق است.

ریچارد به MNT گفت: «الگوی رژیم غذایی وگان ممکن است برای همه مناسب، مطلوب، امکان پذیر یا در دسترس نباشد، اما تمرکز بر افزودن تنوع بیشتر گیاهان معمولاً برای اکثر افراد بسیار مفید و قابل اجرا است .

به گفته ریچارد، تنها درصد بسیار کمی از آمریکایی‌ها روزانه پنج تا هشت وعده میوه و سبزیجات توصیه شده را میل می‌کنند.

اگر در این دسته از افرادقرار می گیرید، ممکن است سعی کنید فقط یک وعده بیشتر – یک وعده = ۱/۲ فنجان پخته یا یک فنجان خام سبزیجات و یک وعده بیش‌تر میوه  بدون شکر اضافه شده در روز به چیزی که در حال حاضر مصرف می‌کنید اضافه کنید، او ادامه داد. ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی اضافی همان چیزی است که بدن شما به آن نیاز دارد و از آن سود می‌برد.

 

ریچارد همچنین پیشنهاد داد هر ماه یک دستور غذای گیاهی جدید را امتحان کنید یا یک مهارت آشپزی جدید را برای تقویت طعم پروتئین‌های گیاهی مانند لوبیا و حبوبات بیاموزید.

وی افزود: «همه تلاش‌های کوچک می‌تواند تغییرات مهمی ایجاد کند. اگر مطمئن نیستید که برای بهبود سلامت قلبی عروقی خود از کجا شروع کنید یا ابتدا باید با چه چیزی مقابله کنید، همکاری با یک متخصص تغذیه  می تواند اولین قدم باشد.»

منبع:  medicalnewstoday.com


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند