نوشته شده توسط شیرین کریمی

مطالعۀ ژنتیکی حکایت از درمان صرع پنهان دارد

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان. , شیرین کریمی , اخبار

 

به گزارش سایت سازمان بهداشت اروپا که در تاریخ ۱۱ دسامبر ۲۰۱۸ منتشر شده است.

داروهای جدید شناسایی‌شده موارد مناسبی‌اند که نویددهندۀ درمان صرع هستند، این داروها به طور مستقیم مبنای ژنتیکی این بیماری را هدف قرار می‌دهند.

محققان به منظور فهم و شناخت بهتر عوامل ژنتیکی که در رایج‌ترین فرم‌های این وضعیت دخیل هستند، DNA بیش از ۱۵۰۰۰ نفر مبتلا به صرع با DNA حدود ۳۰۰۰۰ نفر که به صرع مبتلا نیستند را با هم مقایسه کرده‌اند. نتایجِ به دست آمده شمار ترکیبات ژنتیکی شناخته‌شده برای بیماری صرع را سه برابر کرده است، این نتایج ۱۱ ژن جدید را شامل می‌شود که راه برای درمان صرع پنهان را به روی ما می‌گشایند.

آیا می‌توان درمان مؤثری برای بیماری صرع یافت؟

دکتر کالین دورِتی، سرپرست و پژوهشگر اصلی در زمینۀ بیماری صرع در مرکز FutureNeuro شرح می‌دهد: «اکنون مدتی است که به نقش داشتنِ ژنتیک در بیماری صرع پی برده‌ایم، با این وجود، تاکنون اطلاعات نسبتاً اندکی در مورد ژن‌های خاصی که مسئول بیشترین شکل‌های رایج این نوع اختلالات هستند به دست آورده‌ایم.»

«شناسایی ژن‌هایی که باعث صرع می‌شوند بسیار مهم است، چراکه تقریبا یک سوم از ۶۵ میلیون بیمارِ مبتلا به صرع در سراسر جهان با درمان‌های فعلی از شر حمله‌های ناگهانی این مرض خلاص نمی‌شوند.»

این مطالعه پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در دانش بنیادین علل زیستی بیماری صرع است و امکانِ درمان‌های جدید برای این بیماری را به وجود می‌آورد.

دانشمندان دریافته‌اند که اکثر داروهای ضد صرعی موجود یک یا چند ژن مرتبط را هدف حمله قرار می‌دهند و ۱۶۶ داروی شناخته‌شدۀ دیگر نیز همین کار را انجام می‌دهند. از آنجایی که این داروها به طور مستقیم مبنای ژنتیکیِ این بیماری را هدف حمله قرار می‌دهند داروهایی بسیار مناسب برای درمان صرع هستند.

اهمیت همکاری

گاین پی‌یرو کاولری، پروفسور درمان‌شناس در دپارتمان سلولی مولکولی RCSI و نایب رئیس مرکز FutureNeuro دربارۀ اهمیت همکاری برای کمک به دستیابی به درمان صرع می‌گوید: «این کار نشان‌دهندۀ قدرت همکاری دانشمندان در سراسر کشورها  قاره‌ها است. کشف این ژن‌های جدید برای صرع، اطلاعات مهمی را در راستای درمان‌های نوآورانه برای این بیماری فراهم می‌کند. این یک گام مهم دیگر در راستای درمان بیماری صرع است.»

نورمن دلانتی، مشاور نورولوژیست و پروفسور در دپارتمان سلولی مولکولی RCSI و مرکز FutureNeuro و بیمارستان بومانت می‌گوید: «علاوه بر این، یافته‌ها و بینش زیستی که به واسطۀ این تحقیق به دست آمده است، باعث می‌شود محققان تشویق بشوند تا درمان‌های شخصی و دقیق برای بیمارانی که مبتلا به صرع شدید و بغرنج هستند کشف کنند. این درمان‌ها می‌توانند حمله‌های ناگهانی صرع را بهتر کنترل کنند و کیفیت زندگی را برای بیماران مبتلا به صرع و خانواده‌های آنها بهتر کنند.»

منبع: healtheuropa.eu

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند