نوشته شده توسط فرناز اخباری

فرضیه تنوع میکروبی چیست؟

بیماری‌‌ها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری

 

به گزارش سایت news-medical.net

فرضیه تنوع میکروبی نشان می‌دهد که تنوع و گردش گونه‌های باکتریایی در مخاط روده و سایر نواحی اطراف بدن عوامل کلیدی در تنظیم سیستم‌ایمنی هستند. این برخلاف باور قدیمی است که بدن گونه‌های میکروبی خاصی را دارد.

این به‌عنوان بسط یا جایگزینی برای فرضیه بهداشت، به دنبال ظهور عوامل متعددی که با فرضیه اصلی قابل توضیح نبود، پیشنهاد شد.

کاستی‌های فرضیه بهداشت

فرضیه بهداشت، همانطور که در ابتدا توسط Strachan در سال ۱۹۸۹ ارائه شد، کاهش احتمالی قرار گرفتن در معرض میکروب‌ها در دوران کودکی را به افزایش بروز بیماری‌های آلرژیک و خود‌ایمنی نشان داد.

با این‌‌‌‌‌‌حال، این نظریه قادر به توضیح چندین عامل در مورد اپیدمیولوژی بیماری آلرژیک نیست، از جمله:

  • چرا آسم آلرژیک در شهرهای آمریکا که به عنوان «غیربهداشتی» طبقه‌بندی می‌شوند در حال افزایش است؟
  • چرا کودکان مهاجر در برخی از شهرهای بزرگ اروپایی، علیرغم داشتن بسیاری از ویژگی‌های مشترک در محیط، میزان ابتلا به بیماری‌های آلرژیک کمتری دارند؟
  • چرا به نظر نمی رسد که عفونت توسط ویروس‌های معلق در هوا از حساسیت‌های آلرژیک محافظت کند.
  • چرا تحقیقات یافته‌های همسویی برای حمایت از ارتباط بین برخی عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های آلرژیک در جمعیت‌های مختلف نشان نداده است.
  • ناکارآمدی پروبیوتیک‌ها در پیشگیری و درمان بیماری‌های آلرژیک.

در نتیجه این عوامل، نیاز به بازنگری در اساس فرضیه بهداشتی و شناسایی عوامل میکروبی خاصی وجود دارد که ممکن است نقش محافظتی در پیشگیری از بیماری‌های آلرژیک داشته باشند.

تنوع میکروبی

تنوع میکروبی، همچنین به عنوان «فرضیه گردش و تنوع بالا» شناخته می‌شود، ابتدا توسط پائولو ماتریکاردی پیشنهاد شد، و بعدا توسط فون هرزن اصلاح شد.

این نشان می‌دهد که گردش بالای باکتری در سطح مخاط، واقع در بافت لنفاوی لوله‌های بینی، برونش‌ها و روده، حالت غالب بدن طبیعی است. این مطلب در تضاد با کلونیزاسیون استاتیک فرضی توسط گونه‌های خاص است. این تنوع گسترده و متغیر باکتری باعث ایجاد آنتی ژن‌های قوی به سیستم‌ایمنی می‌شود و در نتیجه باعث تحریک بی‌وقفه آن می‌شود. تصور می‌شود که این حالت یک اثر محافظتی در برابر بیماری‌های آتوپیک و آلرژیک دارد.

برخی از تحقیقات از این مفهوم حمایت کرده اند، اگرچه حجم نمونه کوچک بود و مطالعات بیشتری برای تأیید فرضیه مورد نیاز است. هنوز مشخص نیست که آیا اثر محافظتی تنها توسط تنوع ایجاد می‌شود یا توسط جمعیت متنوعی که ارگانیسم‌های خاصی را در بر می‌گیرد که برای توسعه سیستم‌ایمنی ضروری هستند.

سیستم‌ایمنی جنینی با رایانه‌ای مقایسه شده است که به برنامه‌هایی مجهز است اما داده‌های قابل توجهی ندارد. همانطور که افراد در دوران بارداری و نوزادی پیشرفت می‌کنند، به‌طور طبیعی در معرض تعدادی ارگانیسم‌های مختلف قرار می‌گیرند تا پایگاه داده موجودات زنده خود را پر کنند که توسط سیستم‌ایمنی قابل تشخیص است. این حالت به آن‌ها اجازه می‌دهد تا عوامل شناخته شده و مضر را شناسایی کنند و در صورت لزوم واکنش آلرژیک نشان دهند.

بیماری آلرژیک

فرضیه تنوع میکروبی از این جهت که به نظر می‌رسد احتمال دارد که کمبود تنوع ممکن است با افزایش بروز بیماری‌های آلرژیک مرتبط باشد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مراحل خاص زندگی از مهم‌ترین نکات در ایجاد آلرژی در نظر گرفته می‌شود. این شامل:

  • توسعه اولیه.
  • اواخر بارداری.
  • اولین روزها و ماه‌های شیرخوارگی.

به همین دلیل، ضروری است که در معرض قرار گرفتن میکروبی در یک دوره زمانی طولانی که این مراحل حیاتی زندگی را پوشش می‌دهد، حفظ شود.

در واقع، تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد تولد واژینال یک اثر محافظتی در برابر ایجاد بیماری آلرژیک دارد. فرض بر این است که این ممکن است به عبور فلور طبیعی مرتبط باشد که در طول زایمان از مادر به نوزاد منتقل می‌شود. در مقابل، نوزادانی که با سزارین به دنیا می‌آیند، بیشتر تحت تأثیر آلرژی قرار می‌گیرند. با این‌حال، مدت‌هاست ثابت شده است که شیردهی به کاهش خطر آلرژی برای همه نوزادان، صرف نظر از نحوه زایمان کمک می‌کند.

فراتر از تولد و در طول سال‌های اولیه کودکی، اثر در معرض قرار گرفتن میکروبی مورد نیاز برای نتایج مطلوب ناشناخته باقی مانده است.

 

منبع: news-medical.net


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند