نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

سوال و پاسخ ( علت تعریق بیش از حد در افراد دیابتی چیست ؟)

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان, سوال و پاسخ

 

تعریق مکانیسم دفاعی بدن و عملی برای متعادل نگه داشتن درجه حرارت بدن است. گاهی اوقات می‌تواند حالت اذیت کننده داشته باشد و افراد را دچار مشکل کند. عوامل و بیماری‌های متعددی می‌تواند بر ترشح تعریق تاثیر گذار باشد. این بیماری درمان قطعی ندارد فقط می‌توان تحت نظر پزشک متخصص میزان ترشح آن را کاهش داد.
کنترل نشدن قندخون در بیماران دیابتی امکان تعریق در اندام فوقانی بدن را افزایش می‌دهد.
قندخون بالا اثرات مخربی را در سیستم عصبی و اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک انسان برجای می‌گذارد. کنترل نشدن قندخون می‌تواند موجب بروز عوارضی نظیر خشک شدن کف پاها و تعریق در اندام فوقانی بدن شود. دیابت منجر به افزایش تعریق می‌شود اما زمانی که عصب اتونوم در این بیماران درگیر باشد منجر به خشکی پوست در پا و کاهش تعریق می‌شود
با خشک شدن کف پاها، این قسمت از بدن ترک می‌خورد و راه عبور عفونت‌ها نیز هموار خواهد شد و با ایجاد مشکلاتی در خون‌رسانی موجب عفونت پاها می‌شود.
برخی افراد دیابتی از تعریق‌های زیاد شبانه در سر و صورت گلایه دارند. این افراد باید با کنترل مناسب و دقیق قندخون مراقب عوارض ناشی از آن باشند.
قند ناشتای افراد دیابتی باید بین ۹۰ تا ۱۳۰ باشد. بعد از صرف صبحانه نیز قندخون این افراد نباید بیشتر از ۱۸۰ باشد.
در صورتی که قندخون افراد دیابتی کنترل نشود دست و پای این افراد دچار علائمی نظیر سوزش می‌شود.
وجود مقدار زیادی گلوکز(قند) در خون برای مدتی طولانی می‌تواند باعث عوارض دیابت شود. این مقدار زیاد گلوکز می‌تواند به بسیاری از قسمت‌های بدن ازجمله : قلب، رگ‌ها، چشم‌ها و کلیه‌ها آسیب برساند.
قندخون بالا آسیب‌های بسیاری برای چشم فرد ایجاد می‌کند. این افراد برای اطمینان بیشتر از وضعیت سلامت چشمان خود باید حداقل سالی یک‌بار به پزشک معالج مراجعه کنند.
ریشه بروز تعریق در بیمار باید مورد بررسی قرار بگیرد در صورت رد مسائل مربوط به غدد درون ریز و سایر بیماری‌ها با تجویز پزشک متخصص از درمان موضعی مانند تزریق بوتاکس، پودر، استفاده ازبرخی کرم‌ها، مصرف داروهای خوراکی می‌توان باعث کاهش تعریق شد.

با توجه به اینکه این بیماری بسیار اذیت کننده می‌باشد و دارای مراحل درمانی سخت است و در اکثر مواقع دلیلی برای افزایش تعریق وجود ندارد در صورت افزایش بیش از حد آن و در ‌‌نهایت مراحل درمان با جراحی و بلوک عصب سمپاتیک می‌توان تشرح آن را کاهش داد.

تعریق و تپش قلب در زنان به خصوص در دوران یائسگی بیش از مردان است اما در سنین کمتر این تعریق می‌تواند در هر دو جنس اتفاق بیفتد و درمان قطعی نخواهد داشت.
بوی بد ناشی از تعریق فقط با شستشوی مناسب از بین می‌رود استرس و تغییرات هورمونی می‌تواند ترشح تعریق را افزایش دهد و در بیماران دیابتی عدم کنترل قند خون نشان دهنده افت قند خون است که با تپش قلب و ضعف و بی‌حالی همراه است.

منابع:

۱- asriran.com

۲- salamatnews.com

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند