تجزیه و تحلیل جدید جهانی کمبود ریزمغذیها را برجسته میکند
بیماریها و راه درمان , پیشگیری بهتر از درمان , فرناز اخباری
به گزارش سایت .news-medical.net
اکثر مردم در سراسر جهان حداقل یک ویتامین یا مواد معدنی ضروری را به اندازه کافی دریافت نمیکنند.
در مطالعهای که اخیراً در The Lancet Global Health منتشر شده است، محققان شیوع جهانی دریافت ناکافی ریزمغذیها را برای ۱۵ ریزمغذیهای حیاتی مدلسازی کردند تا شکافهای مواد مغذی غذایی را بر اساس آمار جمعیتی شناسایی کنند.
مقدمه:
کمبود ریزمغذیها یک نگرانی جدی برای سلامتی در سراسر جهان است. این ماده مغذی حیاتی مانند روی، آهن، فولات، ویتامین A و ید را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث افزایش عوارض و مرگومیر میشود. با اینحال، به دلیل کمبود دادهها، میزان و ویژگیهای جمعیت شناختی این موضوع نامشخص است.
مطالعات کمبود ریز مغذیها و تامین ناکافی مواد مغذی را بررسی کردهاند. با اینحال، تحقیقات محدودی در مورد برآورد جهانی ناکافی بودن مصرف ریز مغذیها وجود دارد.
بیومارکرهای تغذیه ای بالینی شیوع کمبود ریزمغذی ها در سراسر جهان را ارزیابی می کنند. با این حال، شکاف دادهها برای ریزمغذیها، دستههای جمعیتی و جغرافیای مختلف وجود دارد. برآوردهای قبلی از کفایت ریزمغذیها، ضایعات غذای خانگی، ضایعات خدمات غذایی، تولید در مقیاس کوچک و محصولات خود روینده را که منجر به تخمینهای اشتباه میشود به حساب نمیآورند.
در مورد مطالعه
در مطالعه حاضر، محققان برآوردهای جهانی در مورد دریافت ناکافی ریزمغذیهای غذایی را ارائه میکنند که براساس سن و جنسیت طبقهبندی شدهاند.
محققان اطلاعات دریافت رژیم غذایی از ۳۱ کشور، از جمله دادههای سطح فردی و مواد مغذی، حداقل دو روز مصرف رژیم غذایی، و دادههای یادآوریهای ۲۴ ساعته، سوابق رژیم غذایی، یا خاطرات غذایی بیش از ۲۰۰ نفر را مورد بررسی قرار دادند.
آنها از اطلاعات تغذیهای هماهنگشده برای جنسیت و سن که توسط پایگاه دادههای جهانی رژیم غذایی (GDD) ارائه شده بود، استفاده کردند، که برای میانگین مصرف پیشبینیشده ریزمغذیها برای دستههای سنی مختلف از ۱۸۵ کشور استفاده میشود.
محققان با تخمین اندازه توزیع (به عنوان مثال، متوسط دریافت) از پایگاه جهانی رژیم غذایی (GDD) و شکل توزیع (یعنی متغیرهای دریافتی) با استفاده از داده های nutriR، توزیع های مصرف مواد مغذی داخلی را ایجاد کردند. طبق پیشبینیهای GDD در سال ۲۰۱۸، آنها کمبود تغذیهای را برای ۷٫۶ میلیارد نفر یا ۹۹ درصد از جمعیت جهان پیشبینی کردند.
محققان از روشهای احتمالی برای محاسبه شیوع نارسایی دریافتی با مقایسه دریافتهای ریزمغذیهای تخمینی با توزیع نیازهای تغذیهای استفاده کردند.
آنها از تخمینهای جمعیت انسانی بانک جهانی برای ارزیابی نارساییهای تغذیهای در ۱۷ گروه سنی استفاده کردند: ۰ تا ۸۰ سال در گروههای پنج ساله و گروهی از افراد بالای ۸۰ سال، از جمله مردان و زنان. محققان بر اساس دادهها، هر گروه زیرملی را با ویژگیهای شکلی قابل مقایسهترین گروههای ملی مطابقت دادند.
محققان دو ریزمغذی را از این مطالعه حذف کردند: پتاسیم که هیچ سطح نیاز متوسطی ندارد و ویتامین D که توزیع آن در منطقه بسیار متفاوت است زیرا میتوان میانگین نیاز را با قرار گرفتن در معرض نور خورشید به جای مصرف غذا برآورده کرد. برای محاسبه تامین مواد مغذی در آب آشامیدنی، آنها فرض کردند که همه افراد روزانه مقدار قابل قبولی آب می نوشند (حاوی ۱۶ میلی گرم منیزیم و ۴۶ میلی گرم کلسیم در لیتر).
نتایج
بر اساس برآوردهای دریافتی مواد مغذی در رژیم غذایی (به استثنای مکمل ها و غنی سازی)، نزدیک به پنج میلیارد نفر (۶۸٪) مقادیر ناکافی ید، کلسیم (۶۶٪) و ویتامین E (67٪) مصرف می کنند.
بیش از چهار میلیارد نفر مقادیر ناکافی آهن (۶۵٪)، فولات (۵۴٪)، اسید اسکوربیک (۵۳٪) و ریبوفلاوین (۵۵٪) مصرف می کنند. در یک کشور و رده سنی خاص، تخمین زده شده که زنان نسبت به مردان دریافت ناکافی ویتامین B12، ید، سلنیوم و آهن کمتری داشتند. در مقابل، مردان تخمین بیشتری از ویتامین B6، منیزیم، ویتامین C، روی، ویتامین A، نیاسین و تیامین داشتند.
چند کشور کمبود مصرف پیش بینی شده را گزارش کردند که از الگوی کلی منحرف شد. به عنوان مثال، تخمین زده شده مصرف ناکافی فولات، ریبوفلاوین، و ویتامین های B6 و B12 در هند بسیار بالا بود. جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) و ماداگاسکار مصرف بسیار ناکافی نیاسین داشتند. و مغولستان، قزاقستان و روسیه مصرف سلنیوم بسیار ناکافی داشتند.
کمبود کلسیم در آسیای جنوب شرقی، اقیانوس آرام، و بخشهای جنوب صحرای آفریقا، بهویژه در بین سنین ۱۰ تا ۳۰ سال شایعتر بود. فقط کانادا و اروپا میزان پایین مصرف ید ضعیفی داشتند، در حالی که ویتامین E بیشتر در میان کشورهای جزیره اقیانوس آرام یافت می شد. فقط کشورهای آسیای جنوبی و آفریقا دارای میزان بالای مصرف ضعیف ویتامین B12 و ریبوفلاوین هستند.
مفاهیم
این مطالعه کمبودهای عمده تغذیه ای در سراسر جهان به ویژه در ویتامین E، ید، آهن، کلسیم، فولات و ریبوفلاوین را شناسایی می کند. اکثر افراد به اندازه کافی ریز مغذی ها را مصرف نمی کنند. درک این الگوها می تواند به تعیین محل مورد نیاز مداخلات تغذیه ای، مانند اصلاح رژیم غذایی، تقویت زیستی و مکمل کمک کند.
همبستگی کمبودهای تغذیه ای می تواند کارایی ارائه مداخله را افزایش دهد. یافتههای مطالعه ممکن است به پزشکان بهداشت عمومی کمک کند تا برنامهها و سیاستهای غذایی متمرکز ایجاد کنند. تحقیقات بیشتر در مورد منشاء و شدت کمبودها قبل از اجرای استراتژی های تقویت، مکمل و مداخله غذایی در مناطق خاص مورد نیاز است.
منبع: news-medical.net