نوشته شده توسط فرناز اخباری

جو به بهبود سطح قند‌خون و کاهش اشتها کمک می‌‌کند

بیماری‌‌ها و راه درمان, تغذیه سالم, فرناز اخباری پیشگیری بهتر از درمان,

 

به گزارش سایت lunduniversity.lu.se

محققان سوئدی به فواید رژیم غذایی جو پی برده‌اند که می‌تواند به کاهش سطح قند‌خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.

تیم تحقیقات دانشگاه لوند گزارش می‌کند که جو حاوی ترکیبی از فیبر است که می‌تواند به کاهش متابولیسم کمک کند، و به نوبه خود باعث می‌‌شود افراد کمتر گرسنه شوند. اضافه وزن اغلب با ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است و محققان دریافتند که علاوه بر کاهش اشتها، جو می‌تواند میزان سایر عوارض مانند بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش دهد.

آن نیلسون، دانشیار مرکز علوم غذای سلامت در دانشگاه لوند و یکی از محققین این مطالعه، می‌گوید: «تعجب‌آور و در عین حال امیدوارکننده است که با مصرف ترکیب مناسب از فیبرهای غذایی می‌توان در مدت زمان کوتاهی چنین فواید سلامتی چشمگیری تولید کرد.»

این مطالعه که اخیراً در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شده است، در میان شرکت‌کنندگان میانسال سالم انجام شد که از آن‌ها خواسته شد تا نان تهیه شده با مغز جو به مدت سه روزدر صبحانه، ناهار و شام بخورند. تقریباً ۱۱ تا ۱۴ ساعت پس از آخرین وعده غذایی در تحقیق‌، محققان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی را در شرکت‌‌کنندگان بررسی کردند.

علاوه بر بهبود متابولیسم، محققان فواید دیگری از جمله کاهش قند‌خون و سطح انسولین، افزایش حساسیت به انسولین و بهبود کنترل اشتها نیز یافتند. اثرات مثبت مصرف جو زمانی مشاهده شد که مخلوط خاصی از فیبرهای غذایی موجود دردانه جو به روده رسید و باعث افزایش باکتری‌‌های خوب و ترشح هورمون‌های مهم شد.

پروفسور نیلسون می‌‌گوید: «بعد از خوردن نان تهیه شده ازجو، شاهد افزایش هورمون‌‌های روده ای بودیم که متابولیسم و ​​اشتها را تنظیم می‌کنند و همچنین هورمونی که باعث کاهش التهاب مزمن می‌‌شود نیزدر میان شرکت‌‌کنندگان افزایش یافت. این حالت به مرور زمان می‌‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت جلوگیری کند.»

یک مطالعه مرتبط دیگر توسط محققان دانشگاه گوتنبرگ در سوئد همچنین نشان داد که فیبرهای غذایی جو می‌تواند باعث افزایش باکتری روده Prevotella copri شود که اثر تنظیمی مستقیمی بر سطح قند‌خون دارد و باعث کاهش نسبت یک نوع باکتری ناسالم در روده می‌شود.

اثرات جو تحت تأثیر ترکیب میکروبیوتای روده فرد قرار می‌گیرد، یعنی افرادی که غلظت کمتری باکتری Prevotella copri دارند اثر کمتری از مصرف محصولات جو دریافت می‌‌کنند. به گفته محققان، خوردن جو بیشتر می‌تواند به تحریک رشد باکتری کمک کند.

محققان امیدوارند که دانش بیش‌‌تر در مورد تأثیر فیبرهای غذایی خاص بر سلامت افراد در نهایت منجر به عرضه محصولات غذایی بیشتر با خواص سالم مانند دانه جو در فروشگاه‌‌ها شود. آن‌ها افزودند که تمایل دارند که افراد بیشتری را تشویق کنند تا از جو در وعده‌های غذایی به عنوان مثال در سالاد، سوپ، خورش یا به عنوان جایگزینی برای برنج یا سیب‌‌زمینی استفاده کنند.

منبع: lunduniversity.lu.se


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند