نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

دارونامه؛ آشنایی با ممورکس(Memorex)، برای افزایش حافظه و جلوگیری از آلزایمر

بیماری‌‌ها و راه درماندارونامه , پیشگیری بهتر از درمان

 

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

قرص ممورکس یکی از مکمل‌های تقویت حافظه بوده و در افزاش تمرکز و عملکرد مغزی تاثیرگذاری بالایی دارد. این محصول به دلیل بهره‌مندی از عصاره گیاه جینکوبیلوبا تحریک گردش خون مغزی و تحریک گردش خون عمومی شده که همین ویژگی باعث تقویت حافظه و رفع اختلالاتی مانند سرگیجه، سردرد، افسردگی و … می‌شود. قرص تقویت حافظه ممورکس به علت خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارای اثر ضد‌تجمع پلاکت‌ها است. همچنین موجب افزایش سنتز پروستاسیکلین شده و به این وسیله اثرات مفید قرص تقویت حافظه memorex را اعمال می‌نماید.

هشدار مصرف

در دوران بارداری، شیردهی و کودکان زیر ۱۲ سال استفاده نگردد.

در افراد حساس به گیاه جینکوبیلوبا و بیمارانی که نیاز به جراحی Elective دارند.

از مصرف هم‌زمان این دارو با دیورتیک‌های تیازیدی مانند هیدروکلروتیازید و …) و مهار کننده‌های انتخابی باز جذب سروتونین (SSRIs) مانند فلوکستین، فلووکسامین، سیتالوپرام و… پرهیز کنید.

افزایش خونریزی در مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد‌انعقاد و ضد پلاکت وجود دارد.

عوارض جانبی

مصرف بیش از مقدار توصیه شده این دارو ممکن است موجب توقف فعالیت پلاکت‌ها و خونریزی خود به خودی، کاهش ویتامین B۶ و ایجاد نوروتوکسیسیته و در نتیجه تشنج و کما می‌شود.

ناراحتی‌های خفیف گوارشی، سردرد، افزایش ضربان قلب، واکنش‌های آلرژیک و سندرم استیون – جانسون با مصرف این دارو گزارش شده است.

تداخل دارویی

از مصرف همزمان این دارو با دیورتیک‌های تیازیدی مانند هیدروکلروتیازید و …) و مهار کننده‌های انتخابی باز جذب سروتونین (SSRIs) مانند فلوکستین، فلووکسامین، سیتالوپرام و… پرهیز کنید.

مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد‌التهاب غیر‌استروئیدی (NSAID) توصیه نمی‌شود.

افزایش خونریزی در مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد‌انعقاد و ضد‌پلاکت وجود دارد.

این دارو موجب تشدید اثر داروهای مهارکننده مونو آمینواکسیداز (MAOIs) می‌شود.

ترکیبات

هر قرص حاوی ۴۰ میلی گرم عصاره خشک استاندارد شده گیاه جینکوبیلوبا معادل ۴-۲ میلی گرم فلاونوئیدهای تام بر حسب هایپرزوئید است.

مقدار مصرف

در سرگیجه و سردرد ناشی از اختلالات عروق: روزانه ۳ بار، هر بار ۱ قرص، به مدت ۶ هفته

در درمان کاهش خون‌رسانی به عروق مغزی: روزانه ۳ بار، هر بار ۲-۱ قرص، به مدت ۳ هفته

در اختلالات انسدادی شریان‌های محیطی و قلبی: روزانه ۳ بار، هر بار ۱ قرص، به مدت ۳ هفته

مکانیسم اثر قرص ممورکس

فلاونوئیدهای موجود در این قرص تقویت حافظه و تمرکز  ممورکس، موجب خنثی‌سازی رادیکال‌های سمی اکسیژن، افزایش آزادسازی کاتکول آمین و مهار آنزیم‌های COMT ( کاتکول آمین او متیل ترانسفراز) و MAO (مونوآمینواکسیداز) می‌شوند. اثر آنتاگونیستی جینکولیدهای موجود در این دارو با PFA (پارافلورو آمفتامین) مانع از ایجاد لخته و کاهش ریسک آسیب‌های هیپوکسیک بافت‌های مغز می‌گردند. سایر مکانیسم‌های پیشنهادی شامل متسع نمودن سرخرگ‌ها، افزایش و بهبود جریان خون در بافت‌ها و اعضای بدن به خصوص قلب و مغز، کاهش ویسکوزیته خون، کاهش تجمع پلاکتی و افزایش آزاد سازی کاتکول‌آمین‌ها و سایر میانجی‌های عصبی و کاهش باز جذب مواد مذکور، در نتیجه بهبود علائم افسردگی است.

منبع: mosbatesabz.com


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند