نوشته شده توسط بهنوش فرجی

فشارخون از دیدگاه مدرسه عالی پزشکی دانشگاه هاروارد

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان  , تغذیه سالم , دارونامه , بهنوش فرجی

 

به گزارش سایت health.harvard.edu

نام فشارخون به بدی شهرت یافته‌است، اما با این‌حال مقداری فشار برای گردش خون ضروری است؛ در غیراین‌صورت خون نمی‌تواند از قلب به مغز و انگشتان پا حرکت کند و بازگردد. و کار قلب در این مواقع فراهم کردن نیروی محرکه است.

با هر انقباض بطن چپ، یعنی اتاقک اصلی پمپاژ قلب، موجی از فشار را ایجاد می‌کند که به سراسر شریان‌های بدن خون منتقل می‌شود. شریان‌هایی که شل و  منعطف هستند، در‌ برابر هر‌کدام از ضربان‌های خون مقداری مقاومت طبیعی از خود نشان می‌دهند.

اما افراط در هر چیز خوب هم چیز بدی است. شریان‌هایی که کشیده، منقبض یا سخت هستند، مقاومت بیش‌تری از خود نشان می‌دهند. و این مسئله باعث می‌شود که خود را به صورت فشارخون بالا نشان دهد و قلب را مجبور به فعالیت بیش‌تر کند.

کار بیش‌تر، سبب می‌شود عضله‌های قلب به مرور زمان تضعیف شوند؛ و علاوه بر این می‌تواند به اعضای دیگر بدن، هم‌چون کلیه‌ها و چشم نیز آسیب برساند.

 ضربات بی‌وقفه خون بر دیواره شریان‌ها باعث سخت و تنگ‌شدن آن‌ها می‌گردد و بدین ترتیب احتمالا پیش‌زمینه‌ای برای ایجاد سکته قلبی یا مغزی فراهم می‌آید.

اکثر افرادی که فشارخون بالا دارند (چیزی که از نظر پزشکی، هیپرتانسیون یا پرفشاری خون نامیده می‌شود)، از مبتلا به آن بی‌خبرند.

پرفشاری خون هیچ علائم یا نشانه اخطاردهنده‌ای ندارد اما با این‌حال ممکن است بسیار برای سلامتی و تندرستی شما خطرآفرین باشد، تا جایی‌که به‌آن لقب «مرگ خاموش» را داده‌اند.

هنگامی‌که پرفشاری خون با سطح بالای کلسترول و قندخون همراه می‌شود، صدمه عروقی، کلیوی و قلبی ناشی از آن به شکل صعودی تسریع خواهدشد.

پرفشاری خون قابل پیشگیری است. انجام تمرینات روزانه، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن میزان الکل و نمک مصرفی، کاهش تنش‌ها و سیگار نکشیدن کلیدهایی هستند که به کنترل درآوردن فشارخون کمک می‌کنند.

زمانی که فشارخون به سوی مقادیر ناسالم گرایش پیدا کند، می‌توان با تغییر سبک زندگی و مصرف دارو آن را پایین آورد.

منبع: health.harvard.edu


اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند