نوشته شده توسط شیرین کریمی

اولین گام‌ها به سوی تولید واکسن سرطان لوزالمعده برداشته شد

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان. , شیرین کریمی, اخبار پزشکی, دارونامه

 

به گزارش سایت سازمان بهداشت اروپا ( healtheuropa.eu ) که در تاریخ ۲۷ نوامبر ۲۰۱۹ منتشر شده است.

محققان یک سیستم واکسن شخصی تهیه کرده‌اند که می‌تواند بروز سرطان لوزالمعده را به تأخیر بیندازد.

این مطالعه که توسط محققان دانشگاه کوئین مری لندن و دانشگاه ژانگژو چین انجام شده است، اثبات‌کننده‌ای قوی برای تولید واکسن پیشگیری از سرطان لوزالمعده در افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری و کند کردن رشد تومور در بیمارانی که به آن مبتلا هستند را ارائه می‌دهد.

این مطالعه با یک مدل پیش بالینی با استفاده از موش‌ها انجام شده است و در مجله انجمن آمریکایی برای تحقیقات سرطان به نام Clinical Cancer Research منتشر شده است.

واکسن‌هایی برای سرطان

اگرچه برای برخی از سرطان‌های ناشی از پاتوژن‌ها، مانند ویروس پاپیلومای انسانی در سرطان دهانۀ رحم واکسن وجود دارد، اما واکسیناسیون برای مقابله با سرطان‌های غیر ویروسی همنوز چالشی بزرگ است.

در این تحقیق، محققان یک سیستم واکسن ایجاد کردند که طول عمر موش‌های مبتلا به سرطان لوزالمعده را دو برابر می‌کند. نکته مهم اینکه، سیستم واکسن برای شخصی که آن را دریافت می‌کند، قابل شخصی‌سازی است و به طور بالقوه می‌تواند برای مقابله با انواع دیگر سرطان تنظیم شود.

پروفسور یهو ونگ از دانشگاه کویین مری لندن و مرکز تحقیق Sino-British در دانشگاه ژانگژو چین این تحقیق را مدیریت می‌کند، او می‌گوید: «تولید واکسن پیشگیرانه در برابر سرطان‌های غیر ویروسی به دلیل عدم وجود آنتی‌ژن‌های مناسب تومور و رویکردی مؤثر برای القاء ایمنی ضد تومور قوی در برابر آنتی‌ژن‌ها محدود شده است.»

«از طریق همکاری بین‌المللی ما در تولید یک واکسن پیشگیری کننده علیه سرطان لوزالمعده پیشرفت کرده‌ایم.»

پیشگیری شخصی

آرایش ژنتیکی سرطان در افراد متفاوت است. این بدان معناست که درمان‌هایی که برای سرطان یک بیمار مؤثر است ممکن است در برابر شخص دیگری مؤثر نباشد.

نکته قابل توجه این است که به دلیل اینکه سلول‌ها از موش‌هایی گرفته شد که قرار بود واکسن دریافت کنند، سلول‌های ایجاد شده از نظر ژنتیکی شبیه به سرطانی بودند که در این موش‌ها به وجود آمده بودند.

این نشان می‌دهد که سلول‌ها می‌توانند از افراد در معرض خطر گرفته شده و از آنها برای ایجاد سلول‌های تومور مناسب برای استفاده در رژیم واکسن متناسب با آن افراد استفاده شود.

سرطان لوزالمعده از میان همه سرطان‌های شایع کمترین میزان زنده ماندن را دارد و کمتر از ۵٪ از کسانی که تشخیص داده شده برای مدت بیش از پنج سال زنده مانده‌اند.

 

منبع: healtheuropa.eu


*مطالب مرتبط:

_ سرطانی که در‌حنجره لانه می‌کند
_ باکتری‌های روده و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
_ سرطان پستان از دیدگاه مدرسهٔ عالی پزشکی دانشگاه هاروارد
_ داروی جدید برای هپاتوسلولار کارسینوما (سرطان کبد)
_ علل پروستات و سرطان پروستات
_ تغذیه در سرطان غدد لنفاوی( لنفوم)
_ میزان رشد سرطان پستان با سلول‌های مغز استخوان افزایش می‌یابد

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند