نوشته شده توسط بهنوش فرجی

رژیم گیاه‌خواری چگونه می‌تواند به بهرۀ‌هوشی کودکان آسیب بزند!

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان ,دارونامه, بارداری و زایمان, بهداشت کودکان, تغذیه سالم , والدین موفق, بهنوش فرجی , اخبار پزشکی

 

در این‌باره دو گزارش در سایت dailymail.co.uk توسط تیم UTTON منتشر شده است.

پزشکان به والدین‌ هشدار جدی می‌دهند: با افزایش تعداد گیاه‌خواری در خانواده‌ها و کاهش مصرف گوشت قرمز و مشتقات آن مشکلات ذهنی در کودکان روزبه روز رو به افزایش است. تحقیقاتی که صورت گرفته نشان می‌دهد رژیم گیاه‌خواری باعث شده است تا کودکان منجر به کمبود کولین و فقر آهن شوند.
بهره‌هوشی پایین بدین معناست که کودکان به پتانسیل واقعی خود نرسیده‌اند.
کولین که در گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات یافت می‌شود از مواد مغذی مهم در دوران بارداری است که به رشد سالم مغز جنین کمک می‌کند.

دربی شایر از متخصصان برجسته در حوزه تغذیه نسبت به «پیامدهای ناخواسته» فاصله گرفتن از رژیم‌های غذایی مبتنی بر گوشت و لبنیات هشدار داده و می‌گوید: «نسل آینده در معرض خطر پایین توان ذهنی قرار دارند. درست است رژیم‌های گیاه‌خواری برای محیط زیست فوق‌العاده و هوشمندانه هستند اما کسی به کاهش میزان دریافت کولین که لازمه تکامل مغز جنین بوده،  و فقر آهن فکر نکرده است. تغییرات با سرعت اتفاق می‌افتند و روز به روز به تعداد افرادی که از مصرف گوشت و تخم‌مرغ امتناع می‌کنند افزوده می‌شود اما این امر می‌تواند بسیاری از زنان را که در سنین بارداری قرار دارند، به کمبود این ماده مغذی کلیدی دچار کند.»
دربی شایر می‌گوید: اگرچه کبد نیز مقادیری کولین تولید می‌کند اما این مقدار برای تامین نیازهای بدن کافی نبوده و در نتیجه باید از طریق مواد غذایی و مکمل‌ها فراهم شود.

مورد دیگر فقر آهن‌ست که باعث شده است، میلیون‌ها کودک و جوان را در معرض خطر رشد بهره‌هوشی پایین قرار دهد. یکی از نگران‌های رو به رشد کمبود آهن است. که اکنون شایع‌ترین اختلال تغذیه‌ای در انگلیس می‌باشد.
کمبود آهن می‌تواند منجر به بیماری‌های کم‌خونی شود. کم‌خونی ناشی از کمبود آهن ثابت شده که باعث کاهش بهره‌هوشی می‌شود. کودکانی که دچار کمبود آهن هستند دچار کاهش اشتها، بی‌حالی، تاخیر در رشد و مشکلات رفتاری می‌شوند.
کاهش غذاهای سنتی حاوی گوشت و لبنیات در طول سال‌ها به افزایش این مشکل کمک کرده است. یکی دیگر از عوامل مهم فقر آهن در کودکان، مشکل مادرانی هستند که فرزندان‌شان را زود از شیر می‌گیرند و شیر گاو را جایگزین شیر خود می‌کنند.

دکتر مارگارت لاسون از انستیتوی بهداشت کودکان می‌گوید: ( در این‌بار مطالعات زیادی صورت گرفته است که نشان‌دهنده این‌ست که کودکانی که دچار کمبود شدید آهن هستند در آزمایشات توسعه هوش عمکرد کمتری دارند.)
متاسفانه این مسئله بیشتر در کودکانی که در خانواده‌های کم‌درآمد و گروه‌های اقلیت قومی هستند، دیده می‌شود.
تحقیقات بر روی ۷۰۰ والدین، که انجمن سلطنتی پزشکی لندن حامی آن بوده است. نشان داد که از هر ۱۰ والدین، ۹ والد در یک سال اول کودک غفلت کردند و کودک منجر به کمبود شدید آهن بوده است.
برای جلوگیری از فقرآهن کودکان شیرخوار تغذیه با شیر مادر است و اگر مادرها توانایی آن را نداشتند از مکمل‌های حاوی آهن استفاده شود و کودکان بالای یک سال در کنار شیر از غذاهای حاوی گوشت قرمز تغذیه شوند تا فقر آهن‌شان برطرف شود.

این تحقیقات در مجله BMJ Nutrition, Prevention & Health منتشر شده است.

منابع:

۱- dailymail.co.uk

۲- dailymail.co.uk

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند