نوشته شده توسط شیرین کریمی

میلیت شل‌ حاد و فلج ناگهانی عضلات

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان. , شیرین کریمی

 

به گزارش سایت سازمان بهداشت اروپا که در تاریخ ۳ آپریل ۲۰۱۹ منتشر شده است.

محققان خواهان شتاب‌بخشیدن به تحقیقات مربوط به میلیت شل‌ حاد (AFM) هستند، این بیماری به عفونت‌هایی مربوط است که می‌تواند علّت فلج ناگهانیِ عضلات باشد.

بیماری میلیت شل‌ حاد به عفونت‌های جدید مربوط است، عفونت‌هایی که ناشی از پولیوویروس‌ها یا آنتروویروس‌های غیر پولیو هستند و منجر به فلج ناگهانی عضلات می‌شوند. سابقاً پولیوویروس‌ها عامل اصلی AFM بودند اما اکنون تقریباً هیچ موردی را در برنمی‌گیرند چرا که پولیو در سراسر جهان کمابیش ریشه‌کن شده است.

دنیای میلیت شل‌ حاد

کارشناسان مؤسسۀ ملی بیماری‌های آلرژی و عفونت (NIAID)، بخشی از مؤسسۀ ملی سلامت، در مقاله‌ای که در ژورنال mBio منتشر شده است می‌گویند چگونه میلیت شل‌ حاد (AFM) چالش‌های مهمی را نه فقط برای بیماران بلکه برای محققان نیز ایجاد کرده است و تلاش‌ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری باید افزایش یابد.

نویسندگان این مقاله خاطرنشان می‌کنند که اصطلاح میلیت شل‌ حاد AFM در سال‌های اخیر رواج یافته است، اما خود این بیماری زیرشاخۀ یک سندروم قدیمی به نام فلج شل حاد است.

بیماری AFM به شکل غیرمنتظره‌ای در سال ۲۰۱۴ در جهان شیوع پیدا کرد و ظاهراً در زمان و مکان‌هایی که آنتروویروس مشکوک D68 (EV-D68) که منجر به بیماری‌های تنفسی می‌شود و آنتروویروس دیگری به نام EV-A71 وجود داشته است شیوع یافته است.

پژوهشگران تاکنون با قطعیت ثابت کرده‌اند که EV-D68 عامل اصلی شیوع میلیت شل حاد است. اما بر اساس توضیحات محققان شواهد اپیدمیولوژیکی دلالت بر این دارد که این ویروس در حال رشد کردن است.

درمان برای کمک به بهبود فلج عضلانی

در حال حاضر هیچ گونه واکسنی برای پیشگیری از فلج اطفال AFM وجود ندارد و هیچ دارو و علاج خاصی برای درمان این بیماری در دسترس نیست. اما شواهد حاکی از آن هستند که فیزیوتراپی فشردۀ زودهنگام به بیماران مبتلا به فلج اطفال کمک می‌کند و ممکن است برای دیگر بیماران مبتلا به AFM نیز سودمند باشد و این درمان بایست هر چه زودتر برای کودکان مبتلا به علائم میلیت شل حاد صورت بگیرد.

سوالات بی‌پاسخ زیادی دربارۀ عوامل تحریک کنندۀ ظهور مجدد AFM وجود دارد، مثلاً آیا نتایج شیوع AFM فقط ناشی از گسترش جریان همه‌گیر ویروس‌هایی همچون EV-D68 و EV-A71 است یا به این دلیل است که این ویروس‌ها به سرعت در حال دگرگون شدن و تبدیل شدنِ بیش از پیش به عوامل بیماری‌زا هستند.

گسترش بیماری AFM در مناطقی که کودکان پادتن‌های خنثی‌کنندۀ EV-D68 دریافت کرده‌اند نیز رخ داده است. نویسندگان خاطرنشان کرده‌اند که ممکن است ایمنی و مقاومت فردی در مقابل دیگر آنتروویروس‌های موجود موجب عقب‌نشینی EV-D68 بشود و چه بسا برای این مشاهدات گیچ‌کننده توضیحی داشته باشد.

اقدام سریع لازم است

موارد تک و توک و پراکنده از این بیماری تلاش‌های پژوهشگران AFM را محدود کرده است، مسئلۀ تشخیص پخش عفونت احتمالاً به شرایط AFM و عدم شناخت پیشینۀ شرایط طبیعی و عوامل بیماری‌زا مرتبط است.

نویسندگان خواهان تحقیقات هماهنگ در راستای توسعۀ تشخیص‌های اختصاصی آنتروویروس‌های غیر فلج اطفال، مطالعات اپیدمیولوژیکی و نمونه‌های حیوانی برای مطالعۀ نشانه‌ها و عوارض عصب‌شناختیِ آنتروویروس‌ها و توسعۀ درمان‌های دارویی هستند.

آنها بر اهمیت این پژوهش تأکید دارند چرا که مسیر پیشین موارد مشاهده شده نشان داده است که مسئلۀ بیماری‌های میلیت‌ شل حاد بدتر از قبل خواهد شد.

 

منبع: healtheuropa.eu

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند