از مصرف این داروها قبل از ورزش خودداری کنید
اغلب داروها به دلیل حساسیتی که ایجاد میکنند و یا به دلیل خواب آور بودن، نباید در فاصله زمانی کوتاه قبل از ورزش مصرف شوند. ما در این مقاله این قبیل داروها را به شما معرفی خواهیم کرد.
– داروهای ضدافسردگی
این دسته از داروها که مانند بسیاری از داروهای دیگر خوابآور هستند، باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز شده و سبب ثبات و بهبود خلق و خوی، خستگی و خواب آلودگی به ویژه در طول چند هفته اول مصرف میگردد و پیشنهاد میشود قبل از ورزش استفاده نشوند.
میتوانید از پزشکتان بخواهید دارویی تجویز کند که وزنتان را افزایش ندهد (یکی از عوارض جانبی برخی داروهای ضد افسردگی افزایش وزن است) تا مجبور به انجام ورزش زیاد نشوید، یا اینکه بخواهید داروهایی جایگزین را تجویز کند.
– داروهای سرماخوردگی / آنفلولانزا
فنیل افرین داخل قرصهای سرماخوردگی یک ترکیب مقلد اثر سمپاتیک است و با انقباض عروق موجب کاهش علائمی مانند آبریزش بینی، احتقان مخاطی و اشکریزش میشود.
بعد از مصرف این داروها ورزش انجام شود چون جریان خون سریع میشود روی مغز تاثیر بدی میگذارد.
– مسدود کنندههای گروه بتا (Beta blockers)
از داروهای مسدود کننده گروه بتا موقع ورزش کردن خودداری کنید. این گروه از داروها برای درمان بیماریهایی مانند فشار خون بالا استفاده میشوند. همچنین برای مشکلاتی مانند گلوکوم (آب سیاه چشم)، میگرن و یا بیماری قلبی تجویز میشوند. این دسته از داروها، ضربان قلب را کاهش میدهند، در حالی که ورزش موجب افزایش ضربان قلب خواهد شد. این تداخل باعث خستگی و ناتوانی سریع بدن میشود. اگر ناچار به ورزش کردن هستید از پزشک خود بخواهید از داروهای جایگزین استفاده کند.
– داروهای ضد احتقان
بیشتر داروهای ضداحتقان با تقویت اثر نوراپی نفرین (نورآدرنالین) و اپی نفرین (آدرنالین) یا با فعالیت آدرنرژیک از طریق تحریک گیرندههای آلفا آدرنرژیک عمل میکنند. این مساله باعث تنگ شدن رگهای بینی، گلو و سینوسهای اطراف بینی شده و بنابراین التهاب (تورم) و تولید موکوس کاهش میابد.
بعد از مصرف این داروها ورزش انجام شود ضربان قلب و فشار خون شما افزایش یافته و خطر ابتلا به سکته مغزی یا قلبی در این حالت بیشتر میشود.
– داروهای ضد درد
داروهای ضد درد نیز جزء داروهایی هستند که نباید قبل از ورزش استفاده شوند.
داروهای ضد درد اصلی شامل دو نوع زیر هستند:
الف- استامینوفن که برای کاهش درد استفاده میشود.
ب- ایبوپروفن که برای کاهش درد و تسکین ورم و التهاب مصرف میشود.
داروهای ضد درد و ضد التهاب دیگری از قبیل موترین، آسپیرین و ناپروکسن نیز وجود دارند که در صورت تداخل با ورزش، باعث احتباس مایعات به خصوص در قسمت فوقانی کلیه می شوند که خود باعث فشار آمدن به سیستم قلبی عروقی میگردد.
– آنتیهیستامینها
خواب آلودگی از عوارض جانبی آنتیهیستامینها، مخصوصا انواع قدیمی مانند بنادریل و کلرتریپلون است. این داروها منجر به جلوگیری از تولید هیستامین از سلولهای ایمنی بدن در تماس با آلرژنها میشود. آلرژنها موادی هستند که باعث ایجاد آلرژی یا حساسیت میگردند، مانند میوههایی مثل خربزه و گوجه فرنگی، برخی داروها ، گرده گلها و ….
اگر در هنگام ورزش مثلا دویدن از این داروها استفاده کنید، موجب کاهش هوشیاری، قدم برداشتن نادرست، زمین خوردن و در نهایت جراحت میشود.
داروهای آنتیهیستامین جدیدتری در داروخانهها وجود دارد، از جمله Claritin , Alegra و Reactin- که مانند داروهای قدیمی تا این حد خواب آور نیستند. با این حال اگر ترجیح میدهید از همان داروهای قدیمی استفاده کنید، با فاصله ی زمانی بیشتری از زمان ورزش کردن، آنها را مصرف کنید.
منبع مجله سلامت