نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

دارونامه؛ آشنایی با ژل فیتوگلوکزآمین(Phyto Glucosamine Gel)، باعث تسکین درد مفاصل

بیماری‌‌ها و راه درماندارونامه , پیشگیری بهتر از درمان

 

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

موارد مصرف:

ضدالتهاب و تسهیل‌کننده حرکات مفاصل و ترمیم کننده غضروف مفاصل

موارد منع مصرف:

– در کودکان زیر ۱۲ سال نباید این فرآورده استفاده شود.
– مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

موارد احتیاط:

– از تماس این ژل در اطراف چشم و پوست زخم شده پرهیز کنید.
– در صورت سابقه حساسیت به هر کدام از مشتقات موجود در این فرآورده بهتر است استفاده نشود.
– در صورت ایجاد تحریک پس از مصرف، مصرف دارو را قطع کنید.

عوارض جانبی:

استعمال موضعی ژل گلوکزامین فاقد هر نوع آثار تحریکی بر روی پوست بوده است و تا به حال عوارضی از مصرف آن گزارش نشده است.

دستور مصرف:

لایه نازکی از ژل را روی محل مورد نظر مالیده و مختصر ماساژ دهید تا جذب شود. این کار را روزی ۶ مرتبه می‌توان تکرار کرد.

اجزای فرآورده:

در هر ۳۰ گرم ژل فیتوگلوکزامین، ۳ گرم ان  استیل گلوگزامین، ۶/۰ گرم عصاره خشک شاه بلوط هندی، ۶/۰ گرم پودر منتول بکار رفته است.

مواد موثره:

مهم‌ترین ماده موثره شاه بلوط هندی کمپلکسی از ساپونین‌های تری‌ترپنی است که جمعاً بنام آئیسین Aescinنامیده می شود و مخلوطی است از تری‌ترپن‌‌های الیگوگلیکوزیدهای آمین، فلاونوئیدها (گلیکوزیدهای فلاونول)، کینون‌ها، استرول‌ها شامل استیگماسترول، الفا اسپیناسترول و بتا سیتوسترول و اسیدهای چرب (لینولئیک، پالمیتیک و استئاریک)

آثار فارماکولوژی:

گلوکزامین به‌طور طبیعی در تمام نسوج بدن انسان بخصوص در بافت همبند یافت می‌شود. بیش‌ترین غلظت آن در ساختار طبیعی مفاصل دیده می‌شود که موجب ترمیم و تسهیل کار مفاصل می‌شود.

گلوکزامین یک قند آمینه است. اسید هیالورونیک در کارتیلاژ مفصل و مایع سینویال یافت می‌شود از تکرار واحدهای زوج اسید گلوکورونیک و ان استیل گلوکزامین تشکیل شده است گلوکزامین سنتز یک بخش مهم کارتیلاژ که برای سلامت مفاصل لازم است را تحریک می‌کند و از طرف دیگر اثرحفاظتی گلوکزامین روی کندرسیت‌ها تحریک مستقیم آن‌ها و وارد کردن عنصر گوگرد در کارتیلاژ و حفاظت آن در مقابل فرآیند‌های تخریبی از طریق تغییر بیان ژنی است.
تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که گلوکزامین به طور موثری روی عدم تعادل بین میزان سنتز و تخریب پروتئوگلیکان کارتیلاژ در استئوآرتریت‌ها اثر می‌گذارد. شواهد جدید نشان می‌دهد که گلوکزامین نه تنها سنتز کارتیلاژ را تقویت می‌کند بلکه دارای اثر ضد‌‌التهاب نیز می‌باشد. به‌طور خلاصه گلوکزامین به عنوان یک ماده پیشتاز یا ماده پایه‌‌ای برای تشکیل و نوسازی نسوج پیوندی در مفاصل شامل تاندون‌‌ها، لیگامان‌‌ها، کارتیلاژ مایع سینویال، دیسک مهره ها و غشاء مخاط‌‌ها می‌باشد.
تری‌ترین‌های موجود در شاه بلوط هندی سبب افزایش بازگشت وریدی در سیاهرگچه‌‌ها شده و نفوذپذیری عروق را کاهش می‌دهد و از این طریق التهاب کاهش می‌‌یابد.
از طرفی به علت وجود منتول در این فرآورده اثر مهاری برروی ماده P و ۵ هیدروکسی تریپتامین داشته و در نتیجه درد کاهش می‌یابد. مجموعه ترکیبات موجود در فرمولاسیون ژل فیتوگلوکزامین اثر یکدیگر را تشدید کرده، موجب کاهش التهاب مفاصل و تسهیل کار آن‌‌ها می‌شود.

منبع: drsaniei.darooyab.ir


اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند