نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

سوال و پاسخ ( علت جوش‌های چرکی روی گردن چیست؟)

علت و درمان جوش گردن

در واقع جوش طیف وسیعی از ضایعات پوستی می‌باشد که به صورت لکه‌های قرمز رنگ و یا دانه‌های پررنگ در پوست و یا دانه‌های زیر پوست شدیدتر و هم‌راه با ضایعات چرکی در تنه و اندام‌ها و صورت مشاهده می‌شود . صورت تنها محلی از بدن نیست که جوش‌ها در آن ظاهر می‌شوند. بلکه هر نقطه‌ای از بدن که شامل غده‌های ترشح‌کننده چربی و محل رشد موهاست، مانند پشت، سینه و حتی شانه‌های افراد، می‌تواند دچار جوش شود.

علت جوش گردن

جوش گردن توسط مکانیسم‌های مشابه که باعث آکنه صورت و بدن می‌شود ایجاد می‌شود. منافذ به دلیل ساخت سلول‌هایی که به هم می‌چسبند و باعث پلاگین می‌شوند مسدود می‌شود. سپس باکتری‌ها و چربی پوست، که باید به‌طور معمول به سطح تخلیه شود، در داخل سلول گرفتار شده، و باعث قرمزی و گسترش چرک می‌شود.

عوامل ایجاد کننده جوش کدام‌ند؟

۱- چربی سطح پوست: پوست‌های چرب یکی از عوامل ایجاد آکنه یا جوش در سطح پوست است.

۲- گروهی از میکروب‌هایی که روی پوست زندگی می‌کنند.

۳- التهابات ایجاد شده روی پوست.

۴- انسداد مجاری غددی زیر پوستی که همگی می‌توانند باعث ایجاد جوش شوند.

اجتناب از تحریک
تحریک می‌تواند جوش گردن را تشدید کند. پیراهن‌های یقه‌دار که بر روی پوست گردن تماس دارند می‌تواند باعث بدتر شدن آکنه شوند. که اغلب موجب ایجاد یک چرخه معیوب می‌شود بدین صورت که وقتی جوش گردن توسعه می‌یابد، فرد مبتلا، برای پوشاندن آن پیراهن یقه‌دار می‌پوشد . سپس پیراهن یقه دار باعث تحریک و تشدید آکنه می‌شود.

• سعی کنید پیراهن یقه گرد و یا بدون یقه بپوشید
• اگر مجبور به استفاده از پیراهن یقه‌دار هستید، همان‌طور که بسیاری از ما در هر زمانی می‌پوشیم، سعی کنید پیراهن نخی نرم بپوشید.
• جوش‌ها را بر ندارید.
• سعی کنید نسبت به هر چیزی که ممکن است پشت گردن را تحریک کند آگاه باشید و برای متوقف کردن آن در صورت امکان اقدام کنید.
• نسبت به تحریک منابع دیگر آگاه باشید. البته بدن ما به‌طور مداوم در تماس با چیزهای مختلف است و جلوگیری از تحریک بطور کامل ممکن است غیر ممکن باشد.

درمان جوش گردن
درمان جوش در پشت گردن مشابه درمان آکنه در بدن است.

درمان دارویی
موضعی شامل:
عصاره گیاه مریم گلی؛
رتینوئیدهای موضعی مثل : ترتینوئین (رتین-آ)- آداپالن – تازاروتن؛
آنتی‌بیوتیک؛
بنزوئیل پروکسید.
سیستمیک یا عمومی شامل:
آنتی‌بیوتیک؛
بعضی از هورمون‌ها؛
ایزوترتینوئین (آکوتان)؛
تتراسایکلین؛
ازیترومایسین؛
گل مغربی؛
ویتاگنوس؛
استفاده از صابون‌های مخصوص برای جوش‌های چرکی وچرب که کاهنده این عوامل باشد.

درمان غیردارویی
بازکردن سوراخ کومدون با دست یا سوزن و وارد کردن فشار به آن‌ها برای تخلیه که این کار در نهایت اغلب به لک شدن پوست منجر می‌شود؛
استفاده از صابون گلیسرین یا ضدباکتری؛
پیلینگ سطحی با استفاده از گلیکولیک اسید و سالیسیلیک اسید؛
استفاده از فوتوتراپی با نور قرمز، نور آبی یا بعضی از انواع لیزرها
برای درمان از طریق مصرف بعضی از صیفی‌جات مانند اسفناج یا سبزی‌های که دارای برگ پهن می‌باشند ویا با مصرف میوه جات مانند هندوانه، آلبالو ، و… و همچنین مصرف هویج که برای ازبین بردن اکنه بسیار مفید است.
برای شست شوی صورت‌های دار جوش می‌باشند باید این صورت‌ها را با اب خیلی ولرم که خیلی گرم نباشد وخیلی هم سرد نباشد یعنی معتدل و برای خشک کردن بایستی به جای حوله از دستمال کاغذی نرم استفاده کرد .

اما نکته‌ای که وجود دارد این است که داروهای خوراکی را باید کامل مصرف کنید و درمان را نیمه رها نکنید. حتی اگر آثار بهبود را مشاهده کردید، دوره مصرف را کامل کنید. همزمان با داروهای خوراکی، بهتر است داروهای موضعی نیز استفاده شود. دوره درمان ممکن است طولانی باشد. صبور باشید.

منبع: سایت تابناک


 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند