نوشته شده توسط تحریریه جامعه پزشکان ایران

چگونه اعتماد دیگران را به دست بیاوریم؟

بیماری‌‌ها و راه درمان, پیشگیری بهتر از درمان, روانشناسی,زندگی بهتر

 

به دست آوردن اعتماد دیگران برای بیشتر ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که اثرات قابل‌توجهی در زندگی و روابط اجتماعی ما می‌تواند داشته باشد. در نظر گرفتن این توصیه‌های کوچک که از لحاظ علمی ثابت شده‌اند به شما کمک خواهد کرد که در روابط روزمره‌تان اعتماد همکاران، دوستان و حتی غریبه‌ها را به راحتی به دست بیاورید.

چه کار کنیم تا مردم به گفت‌های ما اعتماد کنند؟ پاسخ ساده است: باید قابل اعتماد باشیم. توجه کنید که اعتماد کردن مسئولیت دیگران نیست بلکه لیاقت ماست. اما چگونه این مهم‌ترین صفت خوب را برای خود به دست آوریم؟ واقع امر این است که برای قابل اعتماد بودن داشتن دو چیز اهمیت دارد:
۱- شخصیت
۲- قابلیت

اعتماد کردن به پزشکی که بسیار ماهر است اما معروف است که برای دردی که می‌تواند با دارو درمان کند، عمل تجویز می‌کند، بسیار سخت است چرا که فقدان شخصیت به وضوح مشاهده می‌شود. در همین حال به پزشک دیگری که دارای حسن نیت بسیار بوده ولی در تشخیص درد، ضعف دارد نیز نمی‌توان اعتماد کرد. در این مورد پزشکی مورد اعتماد واقع می‌شود که دارای هر دو جنبه باشد: شخصیت و قابلیت. اما مولفه‌های تشکیل‌دهنده و تعریف کننده این دو مشخصه کدامند؟

_ شخصیت از موارد زیر شکل می‌گیرد:

الف- عنصر شرافت:
راستگویی و دستکاری اساس زندگی با شرافت است. وجود این عنصر در نزد هر شخص، سرمایه‌ای بسیار با ارزش محسوب می‌شود.

ب- بلوغ
ج- بلند نظری:
بسیارند کسانی که زندگی را به شکل یک شیرینی فرض می‌کنند که اگر دیگری بخشی از آن‌را بردارد، آن‌را به منزله از دست رفتن سهم خود می‌دانند. این، یک نگرش بر اساس محدودیت و تنگ‌نظری است. در مقابل این نگرش، بلند نظری مطرح است. در این نگرش، نعمات خداوند، بی‌انتها دیده می‌شود و برداشت دیگران به معنای کاهش سهم خود تلقی نمی‌گردد.

*** قابلیت از طرف دیگر

الف- تکنیکال و فنی: اگر راجع به موضوعی مایلیم که مورد اعتماد قرار گیریم، باید نسبت به موضوع دارای دانش و اطلاعات لازم باشیم. این موضوع بدیهی به نظر می‌آید.

ب- مفهومی: با درگیر شدن در جزئیات، این قابلیت باید در نزد افراد باشد که از موضوع مهم غافل نگردند. پرداختن به موضوعات جزئی نباید باعث گردد که موضوع اصلی فراموش شود. این قابلیتی است که به انسان عمق دید می‌دهد.

ج- وابستگی متقابل: قابلیتی است که باعث می‌شود یک نفر بتواند کار خود را به دیگری تفویض کند و در همین حال آمادگی داشته باشد که کار همکار خود را انجام دهد.

می‌توانید وجود مشخصات فوق را در وجود خودتان چک کنید. قبل از اینکه سوال کنید چرا به ایده‌ها و گفته‌های‌تان در سازمان‌تان بها داده نمی‌شود، شاید بهتر باشد که سوال کنید که آیا من فرد قابل اعتمادی هستم؟

منبع: سایت برترین‌ها

 

اشتراک‌‌گذاری:
0

دیدگاهتان را بنویسید

نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند